Risotto grzybowe z szafranem i grillowanym czerniakiem. 202Dobre risotto nie jest złe. Ja najbardziej lubię grzybowe. Zresztą lubię chyba wszystko co jest z grzybami. Taki muchomor ze mnie. Połączenie grzyby - ryba mogłoby wydawać
BaRepas
Fetta di salmone z awokadowym serkiem i miękkim zapieczonym jajkiem. 214Nadeszła niedziela, mój dzień. Wolny od obowiązków, pełen relaks z czasem spędzonym z rodzinką. Jak w każdą niedzielę robimy śniadanie na bogato. Najpierw biegam, szybki prysznic
BaRepas
Łosoś w porowych papilotach z puree limonkowym z miętą. 234Kolejny tydzień pracy rozpoczęty. Po weekendzie pełnym wrażeń i wariacji kulinarnych nadszedł poniedziałek. Na plus z pewnością można zapisać fakt, że mój pierworodny nie poznał mnie
BaRepas
Tatar z łososia wędzonego z awokado z nutą cytrusową. 172Tak sobie pomyślałem wczoraj, późnym wieczorem, co ja to na jutro moim domownikom, poza tradycyjnymi punktami, przygotuje na śniadanie. Zrobiłem szybki rekonesans w głowie, co mogę
BaRepas
Carpaccio z łososia i awokado z winegretem na occie z cydru. 206Dzień zakupów przedświątecznych, czyli trzy godziny spędzone w markecie, to coś czego nie znoszę. No dobra, może trochę lubię, bo zawsze wynajdę coś, czego będę mógł
BaRepas
Przegrzebki zapiekane w panierce 185Przegrzebki zapiekane w panierce i podane w oryginalnych muszlach, to proste w przygotowaniu a jednocześnie bardzo efektowne, świąteczno-noworoczne danie włoskie. Lekka panierka idealnie podkreśla
Mia Cucina Sofieta
Zapiekane ostrygi 162Ostrygi są piękne... Jest to jedna z tych potraw, które wymagają bardzo niewiele pracy a efekty są niesamowite. U nas w domu ostrygi jadamy zapiekane z
Kulinarna rozmowa
Krewetki na ostro 188Kuchni azjatycka staje się coraz bardziej popularna. Nic dziwnego. Połączenie smaków ostrych, słonych i słodkich jest na prawdę trafione. Pokażę Wam jedną z moich ulubionych szybkich
Kulinarna rozmowa
Dorsz z sosem pomarańczowo miętowym 168Dziś miałam ochotę na coś lekkiego i nowego. Miałam ochotę na coś nieokreślonego, pewnie wiecie, jak to jest. W sklepie zobaczyłam dorsza i wiedziałam, że to
Kulinarna rozmowa
Pad Thai 207Aż trudno opisać, jak bardzo kocham kuchnie tajską. Chyba jedną z najbardziej popularnych potraw jest makaron po tajsku, czyli pad thai. Można go robic z różnych
Kulinarna rozmowa
Spaghetti z krewetkami, pomidorami i pietruszką 219Kolejny piękny dzień ze oknem, mamy lato wczesną wiosną. I znowu mam ochotę na coś pachnącego wakacjami. Spaghetti z krewetkami. Uwielbiam krewetki, kiedy są świeże mają
Kulinarna rozmowa
Sylwestrowe grillowanie – polecane przepisy 201Zobaczcie jakie przepisy polecamy na pożegnanie roku i przywitanie nowego w gronie rodziny, przyjaciół, znajomych z grilla, zimowego grilla. Grillowane krewetki Jumbo Te marynowane krewetki z
naRuszcie
Muszle z sosem maślano - czosnkowym 238Muszle lubię bardzo. Staram się je robić na różne sposoby. Tym razem małże w sosie maślano czosnkowym. To danie, które nie wymaga ani specjalnych umiejętności ani
Stare Gary
Tuńczyk w sosie teriyaki z puree ziemniaczanym z wasabi 182Kolejny przepis ze strony Akademia Kulinarna , który podbił moje serce :) Do dania idealnie pasują szparagi, niestety ciężko je teraz dostać :( Zapraszam do gotowania! Składniki dla 4
My Culinary Art