owoce morza - 5166 przepisów (strona:273/345)

Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem 376

Prosta, smaczna, idealna przystawka dla nas i dla naszych gości. Potrzebujemy kilku minut aby stworzyć to zielone niebo w gębie! Składniki: 4 płaty śledziowe  1

Apetyczna babeczka
Dorsz w migdałach 162

Wyśmienitej jakości ryba podana na maśle z migdałami....zapach i smak fantastyczny!. Zaskoczcie domowników nowym oryginalnym daniem. Składniki: 1 kg dorsza  3-4 łyżki mąki

Apetyczna babeczka
Śledzie z podrzybkami, szczypiorkiem i śmietaną 201

Moje wydanie śledzia, które powstało bardzo spontanicznie :). Spróbuję zebrać przepis w całość, bo jak coś tworzę to robię zapiski, ale trudno mi je potem odszyfrować. Składniki

Apetyczna babeczka
Krewetkowa wariacja czyli jedź kolorowo! 207

Dziś będzie dietetycznie,  przynajmniej na razie!. Kolorowo i zdrowo, świeżo i bardzo smacznie :) Składniki dla dwóch osób: 2-3  pomidory  15-20 dag

Apetyczna babeczka
Sałatka z wędzonej makreli 1112

Wędzona ryba jest pyszna i zdrowa, jeśli zrobimy z niej szybką i pyszną sałatkę to mamy danie doskonałe. Można ją zrobić w kilka minut :), do tego

Apetyczna babeczka
Rybne mielone filety z dorsza z majerankiem 204

Mielone kotlety rybne ze świeżej ryby gwarantują nam jakość i smak, wiemy co w nich jest!, można je doprawiać ziołami i podawać z różnymi dipami :), a

Apetyczna babeczka
Bałtycki dorsz na Podhalu w kremie vinegar z Hiszpanii! 154

Wiadomo nie od dziś, że ryba i cytryna lubią się bardzo, a jeśli dodamy jeszcze wyśmienity cytrynowy krem vinegar to już prawdziwa uczta dla podniebienia. Dorsz

Apetyczna babeczka
Śledź w buraczkowej pierzynce 224

Wiele lat temu Maria Pakulnis w wywiadzie telewizyjnym podawała przepis na śledzika pod buraczkiem. Zagościł on na stałe w naszym rodzinnym menu. Robię go nie tylko

Kulinarne przygody Gatity
Paella mixta 209

Starsze dziecko przywiozło z hiszpańskich wojaży przyprawę do paelli, więc nie było innego wyjścia, trzeba było wyciągnąć paellerę i zakasać rękawy :-). Paellę robię z tego przepisu

Kulinarne przygody Gatity
Calamares a la romana 176

W  mojej kuchni smaku Hiszpanii ciąg dalszy :-) Kalmary to kolejne moje ulubione danie, szczególnie ukochałam sobie calamares a la romana. Najlepiej smakują włożone do świeżej

Kulinarne przygody Gatity
Śledź w oleju z cebulą 376

Powoli zapominamy o minionych  Świętach... Trzeba wziąć mały oddech i zacząć przygotowywać się do Sylwestra, który już lada moment. Był 

Kulinarne przygody Gatity
Merluza a la mediterránea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku 210

W tym tygodniu w ramach   wspólnego gotowania z Formułą 1   przenosimy się do Hiszpanii. Kuchnia hiszpańska to jedna z moich ulubionych kuchni. Mam do

Kulinarne przygody Gatity
Ryba w mleczku kokosowym 219

Ryba w mleczku kokosowym to danie w stylu tajskim. Dominują tu dwa smaki – kokosa i trawy cytrynowej. To curry rybne jest dla odmiany wyjątkowo łagodne

Poezja smaku
Toskania: Zapraszam na toskański targ! 202

był bardzo zadowolony.  Gdy jestem na targu w kraju śródziemnomorskim chętnie odwiedzam stoiska rybne, choćby po to, aby popatrzeć. W Polsce z kupnem dobrych ryb i owoców morza ciągle jest problem. O takich stoiskach możemy tylko pomarzyć. W Mercado Centrale kupicie niemal wszystko, jak się okazuje, nie tylko produkty włoskie. O to stoisko pytałam się

Chilli Czosnek i Oliwa
Weekend u Mamy: Tatar z łososia 232

Kolejna potrawa z cyklu "weekend u Mamy" :) Składniki (5 porcji): 500 g filetu z łososia, świeży, bez ości 1 cytryna 1 łyżka octu balsamicznego 4 łyżki

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania