Kolejny piękny dzień ze oknem, mamy lato wczesną wiosną. I znowu mam ochotę na coś pachnącego wakacjami. Spaghetti z krewetkami. Uwielbiam krewetki, kiedy są świeże mają
Kulinarna rozmowaZobaczcie jakie przepisy polecamy na pożegnanie roku i przywitanie nowego w gronie rodziny, przyjaciół, znajomych z grilla, zimowego grilla. Grillowane krewetki Jumbo Te marynowane krewetki z
naRuszcieMuszle lubię bardzo. Staram się je robić na różne sposoby. Tym razem małże w sosie maślano czosnkowym. To danie, które nie wymaga ani specjalnych umiejętności ani
Stare GaryKolejny przepis ze strony Akademia Kulinarna , który podbił moje serce :) Do dania idealnie pasują szparagi, niestety ciężko je teraz dostać :( Zapraszam do gotowania! Składniki dla 4
My Culinary ArtPodróży kulinarnych ciąg dalszy. Tym razem wraz z Darią zabieram Was na Wspólne Gotowanie z Formułą do Singapuru. Mieszkańcy Singapuru słyną z zamiłowania do jedzenia . Z
mojewypiekiinietylkoSylwester a potem karnawał to najlepszy okres na inne, niecodzienne jedzenie, na szybkie dania z rożnych stron świata, które mile zaskoczą gości. Dzisiaj zapraszam na ekspresową
Bernika - moj kulinarny pamietnikZupa rybna Dorada pieczona po hiszpańsku Spaghetti z krewetkami Tunezyjska sałatka z tuńczykiem Pity z grillowaną rybą Empanadas z tuńczykiem Sos z tuńczyka i anchois Dorada
Chilli Czosnek i OliwaPrzepis na filet z pstrąga na puree z selera z cukinią zachwyca nie tylko ze względu na prezentację, ale przede wszystkim ze względu na smak –
Poezja smakuSkładniki na ciasto a'la pizza hut: 400 g mąki 30 g drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą (pół na
Bon Appetit MałgorzatyTę potrawę przygotowałam na kolację na moim przyjęciu urodzinowym. Właśnie w ten sposób zawsze przygotowuję te "robale" :-P Składniki: 0,5 kg krewetek (różowych, czyli
Bon Appetit MałgorzatyRozpoczynam sezon grillowy. Grill to nie tylko karczki i kiełbaski. Dziś zdrowsza i bardziej aromatyczna wersja. Nazwa pina colada dzięki dodatku ananasa ;) Składniki na 4
Bon Appetit MałgorzatyJest jeden plus upałów....można bezkarnie jeść chłodniki! :D postanowiłam tradycyjny litewski chłodnik unowocześnić nietypowymi dodatkami jak mascarpone oraz przegrzebkami. Przegrzebki to jadalny gatunek małża. Kupiłam
Bon Appetit MałgorzatyWyjątkowe filety rybne, które możemy podać nawet na wigilijną kolację. składniki: 2 filety z okonia mogą być też z dorsza, każdy około 2-3 cm do
naRuszciePyszne i proste do zrobienia krewetki. Przepis znalazłam tutaj . Sądzę, że można je zastąpić krewetkami gotowanymi, należy wtedy nieco skrócić czas smażenia. . składniki
Stare GaryCo ja na to poradzę, że bardzo te stwory lubię. Oczywiście wolę duże i solidne ośmiornice, ale i te małe są smaczne. Sałatka wg przepisu, który
Stare Gary