gulasz - 5976 przepisów (strona:271/399)

Gulasz wieprzowy z białą fasolą 162

Aromatyczny gulasz do idealny dodatek do ziemniaków, makaronu, kaszy, czy ryżu. Najlepiej smakuje z ulubioną sałatką. Składniki 300 g mięsa gulaszowego 1 mała puszka białej fasoli gotowanej na parze firmy Bonduelle 1 mała cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kotlety z kaszy jęczmiennej (z pieczarkami) 203

jeden obiad, a potem usłyszałam: "Kiedy zrobisz takie same kotleciki?".  Fakt, są rewelacyjne i dla mnie smakują bez jakichkolwiek dodatków. Można je podawać z różnymi sałatkami, sosami, czy gulaszem. A co z tymi, którzy nie przepadają za kaszą jęczmienną? Zapewniam, że taki kotlet podbije ich kubki smakowe! (10 niewielkich sztuk) 120g kaszy jęczmiennej z pieczarkami (1 saszetka) 2 jajka

Di gotuje
Gulasz z cielęciny z kaszą bulgur i warzywami 152

estragonie idealnie komponuje się z lekką kaszą Składniki 250 g cielęciny 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 mały jogurt naturalny sól i pieprz 2 łyżki … Czytaj dalej Gulasz z cielęciny z kaszą bulgur i warzywami

czarrna od kuchni
Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa 183

najpopularniejszych potraw czyli zupa gulaszowa. Na Węgrzech zwana jest gulyásleves lub krócej gulyás. Aromatyczna zupa wyróżniająca się intensywną barwą oraz nutą czosnku, pomidorów i dużej ilości papryki. Od wieków gulasz był gęstą, zawiesistą zupą o pikantnym smaku, z dodatkiem ziemniaków i różnego rodzaju mięsa: wieprzowego, baraniego czy wołowego oraz warzyw: papryki i pomidorów. Gulyásleves nie należy do lekkich zup, wprost

Wędrówki po kuchni
Czulent z kaszą i fasolą 148

Czulent to tradycyjna potrawa kuchni żydowskiej. Jest to wolno duszony gulasz z koszernego mięsa, fasoli i kaszy, z dodatkiem cebuli. Przygotowałam czulent z wołowiny, białej fasoli i kaszy gryczanej wg przepisu Pani Janiny Olszowy z książki „Nasze kasze”. Danie okazało się bardzo smaczne, soczyste i treściwe. Czulent podawany bywa najczęściej z ziemniakami lub po prostu z chlebem i kiszonymi ogórkami

Trzeci talerz
Zupa gulaszowa na chlebie 125

smak...zaskakująco dobry. Zupa zrobiona musi być na chlebie na zakwasie inaczej nie będzie miała tak wyrazistego smaku. Jest bardzo gęsta i sycąca, spokojnie można ją podać zamiast gulaszu. ZUPA CHLEBOWA  (gulaszowa) Składniki: 4-5 kromek chleba razowego (może być suchy,ważne żeby był na zakwasie) 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 6 połówek pomidorów suszonych

Bon appetit mon amie
Jesienny gulasz z dyni 127

Jesienny gulasz z dyni 2016-04-06 22:14:21 Bez wątpienia na tytuł królowej jesiennego stołu zasługuje dynia. Stanowi ona także symbol amerykańskiego święta Helloween, ale wtedy jest tylko ozdobą. Dynia swoją popularność zawdzięcza idealnemu połączeniu smaku i wartości odżywczych. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można ją piec, smażyć, dusić, gotować i marynować. Przyrządzać z niej przetwory, zupy, zapiekanki

Wędrówki po kuchni
Warsztaty Fit&Easy WARZYWA DAJĄ MOC 154

dania, jakimi mogliśmy się na koniec delektować :)  Sałata z czerwoną pomarańczą i anchois  Sałata z serem blue, porem  i awokado Pilaf z królikiem w jarmużowej panierce Gulasz z ośmiornicy z tabbouleh Curry z żabnicą   Nie zabrakło również jak zawsze dobrej zabawy i super przygotowanych stanowisk pracy

Malinowe Pocałunki
BUEF STROGANOW 114

podczas spotkań ze znajomymi. Zawsze jem go z chlebem, ale słyszałam, że niektórzy serwują inne dodatki, jak np. ryż czy kasza.     SKŁADNIKI 0,5 kg wołowiny na gulasz, 1 papryka czerwona, 30 dag pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki mąki, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka  przyprawy do wołowiny Skworcu   2 liście laurowe, 2 łyżki masła

słodki bratek
Gulasz z warzywami 134

dolać nieco wody, dodać wszystkie przygotowane warzywa i nałożyć pokrywkę. Gdy mięso i warzywa będą już miękkie, to w garnuszku lub szklance wymieszać mąkę z wodą i przelać do gulaszu mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podawać z wybranymi dodatkami

Passions hobbies life
Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami 185

szynki wieprzowej 1/2 cukinii 1 czerwona papryka 20 dkg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka chili zioła prowansalskie kilka ziaren jałowca przyprawa … Czytaj dalej Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami

czarrna od kuchni
Sałatka z kaszy gryczanej z mozzarellą i oliwkami 130

czerwonej cebuli jest przepyszna, wyrazista w smaku. Takie sałatki śmiało można zabrać ze sobą do pracy.  Bardzo syte, kolorowe, z powodzeniem zastapią tradycyjny obiad z kaszy gryczanej z gulaszem, który jest znacznie cięższy i nudny, a wiosna jest właśnie po to, aby urozmaicać codzienie dania. Do sałatki można dodać suszone pomidory lub inny, ulubiony ser jak np. capri

Moja smaczna kuchnia
Bliny 187

podczas podawania były ciepłe i wilgotne. Można je też podawać na słodko. Moja dzisiejsza wersja jest z piwem, dzięki temu są jeszcze bardziej puszyste, polecam. Podałam moje bliny z gulaszem cielęco - paprykowym. Bliny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 150

Gulasz wieprzowy z pieczarkami... Idealny jako dodatek do placków ziemniaczanych, można podawać z kaszą, ziemniakami czy kopytkami... Potrzebne będą: ok.1,5 kg mięsa wieprzowego (u mnie karkówka i łopatka) ok. 60 dkg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 duża marchewka 5 listków laurowych 3 ziarna ziela angielskiego 6 ziaren pieprzu płaska łyżka majeranku sól, pieprz Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem

Pelusiowa Kuchnia
Miseczki chlebowe 165

się dopracować ciasto tak, by wyszły idealnie chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Oczywiście w miseczkach można podawać nie tylko żurek. Świetnie pasują do nich gęste zupy czy gulasze, zarówno mięsne jak i warzywne. Polecam! :) Składniki (na 4 chlebki): 630g mąki pszennej 250ml mleka 175ml wody 20g świeżych drożdży jajko 2 łyżki oleju płaska łyżka cukru 2 łyżeczki soli

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania