gulasz - 5976 przepisów (strona:264/399)

Gulasz z polędwiczki wieprzowej, gruszki i porów w estragonie 180

Dzisiaj mamy dla Was pyszny i szybki w przygotowaniu gulasz z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem gruszki i pora, który pochodzi z ostatnio recenzowanej

Kuchenne Wariacje
Kopytka 223

Świetnie smakują same okraszone roztopionym masełkiem lub skwarkami czy też zrumienioną cebulką. Dobre są też odsmażane same lub z jajkiem. Podobnie jak kluski śląskie stanowią idealny dodatek do wszelkich gulaszy oraz mięs duszonych w sosie. składniki: 1 kg ugotowanych ciepłych ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( niekoniecznie) Ugotowane jeszcze ciepłe ziemniaki przepuścić przez

Monia miesza i gotuje
szybkowar-warzywny gulasz na obiad... 172

czarny, przyprawę w płyniue i delikatnie wymieszać wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 12 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie gulasz warzywny jest syty, smaczny................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
gulasz z szynki z czosnkiem niedźwiedzim i papryką słodką... 162

czas mieszając, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do mięsa zagęszczając sos, wsypać czosnek niedźwiedzi, doprawić przyprawą w płynie - gulasz jest pyszny do kaszy, ryżu, ziemniaków, makaronu................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz z karkówki 153

pieczarki 20 dkg cebula 2 szt czosnek 4 ząbki szpinak mrożony 10 dkg sambal oelek 1 łyżka papryka słodka mielona pieprz sól koncentrat pomidorowy 2 … Czytaj dalej Gulasz z karkówki

czarrna od kuchni
Jak szybko i sprawnie zdjąć skórkę z papryki? 135

Pieczona papryka dodana do gulaszu, zupy, czy innego dania dodaje aromat, który nie powstanie gdy dodasz ją pokrojoną surową, smażoną czy ugotowaną. Pięknie pachnie, dodatkowo ma inną zaletę - łatwo zdjąć z niej skórkę. Do zup czy innych dań dodaję często paprykę ze skórką, jednak jak ma się dzieci taką skórkę (tak jak z pomidora) warto zdjąć. Potrzebujesz: piekarnik:), papryki, folię

Zasmakuj Kuchni
ZAJAZD POD KŁOBUKIEM 155

daniach z kar ty. Karta nie ma o błędnej list y pozycji, jest zwi ę zła i czytelna. Na potrawy czekamy około 15 minut. Próbowaliśmy zupy d yniowej, rosołu, gulaszu z dzika, warmińskich farszynek, szarlotki . Są idealne! Obłędnie pyszne. Gorące, aromatyczne, bezbłędnie doprawione. Każda z ich jest kulinarnym dziełem sztuki. Nie ma w tym słowa przesady. Podobnie jak wyśmienite grzane

WYSPA SZCZĘSLIWA
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 99

Chyba każdy zna jej smak. Mnie kojarzy się z domem rodzinnym.  U mnie zazwyczaj w duecie z rybą lub gulaszem. Składniki: 300 g kapusty kiszonej  1 marchewka 1 jabłko  1 cebula kminek 1 łyżeczka cukru pieprz olej  Przygotowanie Kapustę odciśnij z nadmiaru soku, następnie posiekaj na mniejsze kawałki.  Marchewkę i jabłko obierz ze skórki

Kukuleczki
Krem dyniowy ze słomką ptysiową 136

sięgam po sprawdzony patent na zupę warzywną , którą miksuję potem na gładki i gęsty krem . Posiłek wychodzi nadal pożywny, ale znacznie lżejszy i krócej leżakujący w żołądku niż gęsty gulasz czy smażony kotlet.  Zamiast makaronu czy kaszy, lubię wtedy dorzucić do talerza lekki groszek lub słomkę ptysiową. Do tego kilka plasterków świeżej kiełbasy dla zaostrzenia smaku i miska kremowej

Grunt to przepis!
gulasz z szynki "po węgiersku" z kaszą gryczaną... 138

wodą i mąką i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia, wsypać posiekany koperek podać z ugotowaną kaszą gryczaną i np. z duszoną czerwoną kapustą i z zimną maślanką - gulasz jest smaczny i syty..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
pyszny gulasz z łopatki z czubricą zieloną, przyprawą harrisa, fasolką szparagową, warzywami... 199

minut śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia, do smaku doprawić przyprawą w płynie, podać z kaszą, ziemniakami lub z czym się lubi - gulasz jest aromatyczny, syty..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz wołowy z kaszą jaglaną. 149

Składniki: 250 g mięsa wołowego na gulasz 500 ml przegotowanej wody 1 kostka do dań mięsnych papryka ostra mielona, pieprz 5 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso płuczemy, kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i  również smażymy na maśle. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i doprawiamy

Moje-pitraszenie
HAUL ZAKUPOWY - warzywa z Wiatracznej 133

ulubioną brukselkę, której 0,5 kg kosztowało 2 zł.  Znów na tym samym stoisku kupiłam 4 małe papryki w cenie 3 zł. Paprykę najczęściej używam do sałatek lub gulaszy.  Wracając kupiłam spirale do warzyw za 5 zł. Mam zamiar jej używać do robienia przekąsek z ziemniaków, które w tamtym roku widziałam w Zakopanem.  Na całe zakupy wydałam

wegujemy
Wątróbka w sosie z majerankiem 137

dać więcej). Chwilę jeszcze gotujemy. Nie trzeba zagęszczać sosu, gdyż wątróbka wcześniej była obtoczona w mące i podczas duszenia sos naturalnie się zagęścił, można dodać do sosu trochę śmietany. Gulasz z wątróbki gotowy. Podałam go z surówką z drobno poszatkowanej modrej kapusty/ surówka z czerwonej kapusty. Smacznego! The post Wątróbka w sosie z majerankiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
#31 Indyjska pomidorowa - dahl z soczewicy 137

Dahl - ani zupa, ani gulasz. Według mnie - lepsza wersja swojskiej pomidorowej ;). Można ją podać jako zupę, ale równie dobrze sprawdzi się w roli dania głównego. Garam masalę można kupić gotową - czasami można ją znaleźć w dobrze wyposażonych marketach lub na stoiskach z przyprawami. Mi akurat się skończyła, ale z pomocą przyszła książka "Kuchnia Kryszny" (autor:  Adiraja Dasa ). Na końcu

Kuchnia w szuwarach