gulasz - 5883 przepisów (strona:256/393)

GULASZ Z PLACKAMI Z KASZY GRYCZANEJ 155

oleju,studzimy.Dodajemy do ugotowanej kaszy wymieszanej z bułką tarta,jajkiem,przyprawioną solą i pieprzem.Z masy formujemy placki i smażymy z obu stron na reszcie oleju na złoty kolor.Podajemy z gulaszem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gulasz pasterski 179

Gulasz pasterski –to przepis z kuchni węgierskiej z dużą ilością papryki, niekoniecznie tej ostrej.  Wspaniałe jednogarnkowe danie do którego przeznaczamy kilka gatunków mięs, im więcej, tym lepszy, które kroimy w grubsze kawałki.  Zagęszczony zacierką. Rozgrzewający, w sam raz na jesienno-zimowe dni.  Poza pokrojeniem mięsa i warzyw gotuje się sam. Pyszny! Składniki: ½ kg szynki wieprzowej ½ kg cielęciny

Wanilia i Kardamon
Kasza bulgur z warzywami 124

Kasza bulgur z warzywami. Pyszne danie obiadowe. Ja nie jestem miłośnikiem kasz, ale są takie, które zjem z apetytem. Najczęściej robię je z gulaszem, mięsem lub w postaci zapiekanek. Dzisiaj miałam z warzywami. Mąż i dzieci zjedli z apetytem, czyli była smaczna. Może i Wy skusicie się na taki obiad. Polecam! Składniki 200 g kaszy bulgur 2 średnie marchewki

O kuchni z uczuciem
Ossobuco trochę inaczej 200

rozpuści się w ustach. Podawaj z czym chcesz, ja podałem z pieczonymi ziemniakami. Na koniec posyp talerz natką pietruszki i skórką z cytryny. Jeśli zostanie Ci trochę sosu z gulaszu, nie wyrzucaj go. Podgrzej go, przełóż do jakiejś miseczki i podaj z pokrojoną w plasterki bułką, a wyjdzie Ci zajebista przekąska. Szczególnie polecam próbę wyssania szpiku z kości – moja

manslogblog
Placki ziemniaczane 328

Poznania. Cała moja rodzina uwielbia  kluski ziemniaczane . Nikt też nie wzgardzi kotlecikami z ugotowanych ziemniaków. Jednak chyba najbardziej wszyscy uwielbiamy takie właśnie zwykłe placki ziemniaczane. Nie z gulaszem, nie z sosem paprykowym. Po prostu posypane cukrem. Uwielbiam. Składniki:  1 kg ziemniaków 1 duża cebula 2 jajka 2 łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia  cukier do posypania

Pobite gary Barbary
KROKIETY ZIEMNIACZANE Z FARSZEM PIECZARKOWYM 162

ułożyć farsz pieczarkowy, zlepić formując kształt krokietów. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.  Można podać z ulubionym sosem bądź gulaszem i surówką

Zrób to smacznie
"Polski przewodnik Paleo teoria, praktyka, przepisy". Iwona Wierzbicka, Katarzyna Kraus - Wysocka - recenzja 180

dynię z pomidorami :-) dania mięsne - ten rozdział zawiera najwięcej przepisów, ponieważ mięso i podroby to nieodzowne elementy diety paleo. Tutaj jest i rybka, halibut w pomidorach, galaretka mięsna i gulasz z baraniny, oraz wiele innych przysmaków. dla trenujących - znajdziemy tutaj słodkie propozycje dla aktywnych, które najlepiej spożywać przed treningiem lub po nim: koktajle dla odważnych, racuchy kasztanowe, batony z suszonych

kruche babeczki
TOP 3 - PAŹDZIERNIK 2016 114

statystykach wyglądał tak : 9 9 4 polubień na FB       153 obserwujących       18 postów 46 , 128 wyświetleń   najpopularniejsze posty : Miotły czarownicy   Gulasz na żeberkach z kaszą jęczmienną   Kawa Oreo Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała

Magiczne Życie Marty
Kopytka z batatów 133

Kopytka pamiętam z dzieciństwa, gdy babcia robiła je na stolnicy wielkości stołu i podawała z gulaszem lub ewentualnie cukrem. W wersji wytrawnej jednak było to o wiele częściej. Mama również kilka razy je zrobiła, natomiast ja sam dopiero teraz, pierwszy raz wziąłem się za nie i od razu wykonałem kopytka z batatów . Kilka dni wcześniej upiekłem bataty i na szybko

Blendman
Focaccia 163

Przepis na szybką wersję pysznego chleba, który idealnie nada się nie tylko jako pieczywo do kanapek, ale również jako dodatek do dań (np. gulaszu). Sama focaccia kojarzona jest z kuchnią Ligurii znajdującej się na północnym zachodzie Włoch, znanej też jako Riwiera Włoska. Jest na prawdę pyszna, więc warto zrobić. SKŁADNIKI 15 g świeżych drożdży 500 ml letniej wody mała szczypta

Passions hobbies life
Chlebek pszenny, ziołowy z cebulą i serem 154

Pachnie i smakuje wyśmienicie. Pokrojony w grube kromki można zajadać tak po prostu bez żadnych więcej dodatków. Może być też wsparciem do kremowej zupy jarzynowej lub pieczonych warzyw czy gulaszu. Dobrze smakuje z wędliną lub pomidorami. To Wy decydujecie jak go podać i z czym zjeść. Najważniejsze żeby smakował, prawda? Zamiast chleba możecie upiec sobie bułeczki czosnkowo ziołowe Tak się

Smaczna Pyza
Kopytka z sosem grzybowym 120

osób je zna i lubi. Idealnie komponują się podsmażaną cebulką i boczkiem, polane masełkiem lub np. posypane żółtym serem. Mogą stanowić oddzielną potrawę lub być dodatkiem do innych, np. gulaszu. Już Wam je opisywałam wcześniej - klik , a tym razem prezentuję w pysznej wersji z szybkim sosem grzybowym. Sezon na grzyby jeszcze trwa, więc może się skusicie? Co prawda po tacie

Di gotuje
Najlepsze przepisy z blogów #1 | Przepisy na dynię 148

www.truetastehunters.com/ Babeczki dyniowe z kremem karmelowym BLOG: http://vegazone.blox.pl/html Rolada dyniowa BLOG: http://candycompany.pl/ Jesienna sałatka z pieczoną dynią BLOG: http://gotowaniecieszy.blox.pl/ Kopytka dyniowe BLOG: http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Gulasz wołowy z dynią i ziemniakami BLOG: http://krainamiodemplynaca.blogspot.com/ Szybkie bułeczki dyniowe BLOG: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Naleśniki dyniowe BLOG: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Zupa krem z dyni BLOG: http://czynnikipierwsze.com/ Zobaczcie też: Szybkie i łatwe

Kuchnia Bazylii
Ozorki w sosie smietanowo-chrzanowym 168

Ozorki, nie każdy lubi, my akurat uwielbiamy większość podrobów i zazwyczaj jemy je w postaci gulaszu z kaszą ale tym razem postanowiłam przygotować je bardziej tradycyjnie czyli ozorki w sosie chrzanowym. Po po podaniu ich z puree ziemniaczanym wyszedł prosty i pyszny obiad. W dodatku to mało pracochłonne danie, zapewniam. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierogi z dzika 141

garnka i gotować, aż zredukujemy połowę objętości. Dodać 3 łyżki zimnego masła, gotować mieszając aż całe masło się roztopi. Zdjąć z ognia. Mięso pokroić w kostkę (jak na gulasz). Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, rozgnieciony jałowiec, pieprz oraz rozmaryn i smażyć mieszając, około 5 minut. Zdjąć z ognia, odstawić do ostudzenia. Orzechy podprażyć na suchej patelni, posiekać niezbyt drobno

królestwo garów