gulasz - 5883 przepisów (strona:250/393)

Zupa z pieczonej papryki i kalafiora 128

wychodzi ale już jestem blisko. No nic, jeszcze miesiąc pewnie taki i powinno być lepiej. Na szczęście gotowanie mi się nie nudzi. Chociaż ciągle gotuję bardzo zimowo - zupy, mięsiwa, gulasze, kasze, jednogarnkowce i zapiekanki. Dziś na stole gęsta zupa z pieczonej papryki i pieczonego kalafiora. A na wierzchu garść żółtego, rozpływającego się sera. 5.0 from 1 reviews Zupa z pieczonej

Cooking for Emily
Pęczotto z dynią i jarmużem 110

risotto jest kremowe i delikatne w smaku. Idealne do pieczonego mięsa czy ryby . Co to jest pęczak? Pęczak to nic innego jak kasza jęczmienna. Świetnie pasuje do mięsnych gulaszy. Można z niej przyrządzić burgery i przeróżne sałatki. Znajdziecie tu ciekawe i innowacyjne przepisy na pęczak . Jeśli go jeszcze nie polubiliście to wkrótce będzie waszą ulubioną kaszą. Wiem co mówię! Moje

codojedzenia
Drożdżowe pyzy 271

obwiązujemy sznurkiem, na to układamy pyzy i przykrywamy duża miską. W ten sposób gotujemy pyzy przez około 10 minut. Podajemy z ciemnym sosem pieczeniowym. Ja podałam pyzy z gulaszem i marchewka z groszkiem

Delusional Trine
Kluski śląskie ze szpinakiem 155

naturalnego. Smaki pasowały do siebie idealnie 👌 Do kluseczków można również podać duszone, pieczone lub grillowane warzywa. Znakomicie pasują rożne sosy w szczególności  pieczarkowy i grzybowy. Nie wspomnę o gulaszu wołowym lub wieprzowym! To dopiero poezja smaków 😋 Spróbujcie

Kulinarne przemyslenia
Forszmak 253

Dawno nie robiłam tego dania, a jest naprawdę bardzo smaczne. Bardzo łatwe do przygotowania. Forszmak to inaczej gulasz z mięsem, kiełbasą i dodatkami. U mnie ogórki kiszone, marchewka i papryka czerwona. Danie można  podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą lub pieczywem. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie ponad 200 innych przepisów. Zapraszam i polecam! Składniki 350 g schabu bez kości

O kuchni z uczuciem
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.02.2017r. 134

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 10 przepisów. Marzena Gulasz drobiowy z plackami ziemniaczanymi     Kasia  Ciasto herbaciane indyjskie   Joanna  Gofry drożdżowe z jajkiem sadzonym, boczkiem i pieczarkami   Anna  Kiszone cytrusy     Diana  Owsianka nocna toffi z krówkami     Magdalena  Indyk w pięciu smakach   Dorota

Magiczne Życie Marty
Inny Wymiar w sercu Warszawy 151

podczas niedzielnego obiadu) Inny wymiar proponuję nam polską wersję burgera w bułce wypiekanej na miejscu, polskimi burakami oraz świeżym chrzanem (29 zł). W karcie dań mamy również ryby oraz gulasz z dzika (42 zł). Wszystkie danie podane są w niebanalnym towarzystwie takim jak tłuczony tapinabur czy puree z pasternaku.  Kolejnym ciekawym rozdziałem w karcie są podpłomyki, zapomniane i niedocenione

Wylizany Rondel
Potrawka z kurczaka i warzyw zapiekana z ciasteczkami 152

ryżem. kub zjeść bez dodatków bo sama w sobie jest pełnym daniem ( mięso, warzywa, ziemniaki i sos:) . Z kolei patent na ciasteczka można wykorzystać w innych daniach, zapiekankach i gulaszach. Potrawka z kurczaka i warzyw zapiekana pod ciasteczkami   Drukuj Prep time 25 min Cook time 50 min Total time 1 godzina 15 min   Potrawka z kurczaka z marchewką

Cooking for Emily
PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI 168

PROSZEK DO PIECZENIA Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę. Smażymy placki na rozgrzanym oleju rzepakowym.  Nadmiar oleju odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy np. z cukrem i śmietaną, bądź gulaszem.  Smacznego

SMYKWKUCHNI
Pad Thai z cielęciną i tofu 158

opakowaniu, a cielęcine zastąpić mięsem drobiowym, byłoby pewnie zdecydowanie szybciej, ale czy równie smacznie? Pewnie kiedyś spróbujemy się o tym przekonać;) ok. 500 g makaronu ryżowego wstążki 500 g gulaszu cielęcego 3 łyżki mąki olej kokosowy 350 g tofu 1 duża cebula 2 cebulki dymki około 5-7 cm korzenia imbiru 4 jajka 150 ml sosu Pad Thai

Smaki Na Talerzu
Ryż smażony z nerkowcami i kapustą pekińską 136

chłód już zdaje się wkradać w głąb mojego organizmu. Tymczasem przed zimnem chronić się najlepiej od środka – rozgrzewającymi przyprawami, budującymi pokarmami o ciepłej naturze, nasyconymi energią zupami i gulaszami. Nic tak nie zaspokoi głodu i nie rozgrzeje w kapryśnych pierwszych dniach października jak porcja pikantnego smażonego ryżu. Imbir i czosnek są jednymi z najcenniejszych naturalnych antybiotyków – od tej pory miejmy

Even Better Food
Zapiekanka z wieprzowiną, śliwkami i pęczakiem 110

słodkiego wina 1 szklanka pęczaku 150 g śliwki suszonej 2 szklanki wody ½ łyżeczki soli ⅓ łyżeczki pieprzu Instructions Cebulę posiekać w drobne kawałki. Mięso pokroić w kawałki jak na gulasz, obtoczyć w połowie soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu – usmażyć cebulę do zarumienienia – przełożyć do formy do zapiekania. Na patelni rozgrzać pozostały tłuszcz- smażyć mięso na rumiano

Cooking for Emily