gulasz - 5883 przepisów (strona:242/393)

Cukinia w pomidorach-do słoików 364

Pyszny sposób ,żeby zimą cieszyć się dalej smakiem cukinii i pomidorów-potem tylko otwieramy słoik podsmażymy mięsko i sos do makaronu gotowy,można również dodać do gulaszu czy ryżu-polecam ten słodko-kwaśny dodatek do dań Składniki: 1,5 kg cukinii(waga już bez nasion ) 500 g czerwonej cebuli 1 łyżka soli(u mnie czubata) 1/2 łyżki słodkiej papryki

Swojskie jedzonko
schab po bałkańsku 3010

może warto zrobić to mięsko inaczej i skorzystałam z przepisu z jakiegoś starego wycinka gazetowego. Jak tylko go zobaczyłam to wiedziałam, że nam będzie smakować. Uwielbiamy dania konsystencji gulaszu, pikantne, do podania z ryżem lub kaszą. To akurat zjedliśmy z ryżem, fajnie pasowało ale z ziemniakami też byłoby dobre.  Składniki: około 700 g schabu bez kości czerwona papryka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Golonki z indyka w piwie, z warzywami 133

fragmentami mięsa. Można też część wywaru odlać (można, ale po co marnować takie dobro…) a resztę zagęścić jasną zasmażką z masła i pszennej mąki, uzyskując coś bardziej na kształt gulaszu, z gęstym sosem. Dla mnie samej ta ‘rosołowa‘ forma jest dużo smaczniejsza i pełna – świetnie nawilża mięso i idealnie wsiąka w pieczywo, z którym takiego indyka podaję

Karo in the Kitchen
Focaccia z rozmarynem i kabanosami! 108

focaccie z rozmarynem i kabanosami o smaku chilli marki Maestro. Danie jest dość lekkie ale sycące za razem. Może służyć jako danie główne lub jako dodatek do wielu sałatek, gulaszów czy jako dodatek do grilla. Polecam Wam bo przepis jest bardzo prosty i pyszny! SKŁADNIKI: - 450 g mąki pszennej typ 00 (mąka włoska) - 4 g drożdży świeżych - 3 łyżki oliwy

SMYKWKUCHNI
Gotowanie bez chemii. Zioła w kuchni. 143

następnie zmiksuj. Taki zblendowany wywar najwygodniej przełożyć do foremek lub woreczków do lodu i zamrozić. Otrzymasz gotowe porcje kostek rosołowych  Taką kostkę bulionową możesz dodawać do sosów, zup, gulaszu, dań warzywnych… Wszędzie tam, gdzie potrzebujesz wzmocnienia i podkręcenia smaku potrawy. Czym zastąpić vegetę? Kolejna niezastąpiona przyprawa uniwersalna. Bardzo wygodna, pasuje bowiem do każdego dania. Wiele osób przyprawia dania wyłącznie vegetą

Pani domowa
Sałatka z ogórków małosolnych 88

Uwielbiam małosolne ogórki. Nie tylko na kanapki. Można z nich zrobić prostą sałatkę do mięsa na obiad. Swoją podałam do gulaszu z kurkami i suszonymi pomidorami. Polecam! Składniki: 5-6 ogórków kiszonych (użyłam małosolnych) 1 mała dymka ze szczypiorem łyżka oleju, np. z awokado 1 łyżeczka miodu 2 łyżki soku z kiszenia ogórków pieprz i ew. sól ogórki odcedzić, pokroić

Czerwień i błękit
Zapiekanka z karmazyna 166

masła -1 szklanka śmietany -1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku -sok z połowy cytryny -sól, pieprz -natka pietruszki Z filetów usuwamy skórę i kroimy w kostkę jak na gulasz. Skropić sokiem z cytryny. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, usunąć skórkę. Pokroić w plastry. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem. Układać warstwami: pomidory, paprykę, ryż oraz

Kulinarne przemyslenia
Gulasz wieprzowy z cukinią 171

Dzisiaj sezonowa cukinia w towarzystwie mięsa wieprzowego i papryki. Składniki: 500 g mięsa na gulasz (u mnie szynka pokrojona w kostkę) 1 cukinia 1 papryka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz pieprz cayenne słodka mielona papryka majeranek listek laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy olej do smażenia woda do uzupełnienia Sposób przygotowania: 1. Mięso obsmażyć na oleju z każdej

Kuchnia domowa Ani
Jednogarnkowy gulasz z młodych warzyw (wiosenny / letni gulasz) 133

Wiosna i lato to czas kiedy staram się wykorzystywać w kuchni młode warzywa ile tylko się da. I tak powstał ten przepyszny gulasz, na który dziś zapraszam. Przepis na około 8 porcji. 1 kg łopatki wieprzowej 1 kg młodych ziemniaków pęczek marchewki 1 kalafior 1 mała kapusta 500g fasolki szparagowej 2 cebule 3 duże pomidory 1 pęczek koperku 1 pęczek

Szefowa kuchni
Karczek w pomidorach 163

karczku b/k puszka pomidorów dwie łyżki przecieru pomidorowego ok 20 pieczarek 3 cebule 5 ząbków czosnku 3 mniejsze marchewki sól, pieprz, słodka i ostra papryka przyprawa do gulaszu (opcjonalnie) sos sojowy, maggi czerwona papryka ok 1.5 l bulionu warzywnego Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, sosem sojowym i maggi dodać przeciśnięty

Gaździnka warzy
Gulasz cielęcy z winem i groszkiem 100

żadne mięsne wygibasy w kuchni. Koniec końców dojrzałam, rozmroziłam cielęcinę i zbaraniałam… Bo myślałam, że to jest jeden kawałek i nie cztery! Hmmm zmieniłam szybko plan i zrobiłam gulasz. Powiem Wam, że tak delikatnego mięsa dawno nie jadłam! Pyszota…. Do przygotowania potrzebujemy (3- 4 porcje): ok 700 g cielęciny bez kości 1 puszkę zielonego groszku

Szybko Tanio Smacznie
Wegański boczek z kokosa – posypka 154

dań wegeteriańskich i wegańskich. Papryka wędzona zapewnia „mięsny posmak” i konkretność, a chrupkość płatków kokosowych urozmaica dania o jednolitej strukturze np. gęste zupy kremy, curry czy gulasze. Choć nie umywa się do prawdziwego boczusia, to całkiem nieźle spełnia swoją posypkową rolę. Przepis z niezastąpionej Jadłonomii (pokazywany był w programie Marty w Kuchni+). W następnym przepisie pokażę do czego

Poezja smaku
kasza orkiszowa z warzywami i indykiem - lunch do pracy 155

Czyli tyle ile zazwyczaj mam teraz na przebywanie spokojne przy garnka hej.  Chociaż i tak zazwyczaj słyszę  "pomogę Ci mamo, ploossiiieeeee" 😁😁😁😁 Skladniki : ok 100-150 g gulaszu z indyka 1 cebula  1/2 papryki 2-3 łyżki kukurydzy  100 g kaszy orkiszowej sól i pieprz do smaku  przyprawa do drobiu  papryka słodka i ostra Przygotowanie

Gotowanie z pasją
Chroń jedzenie i oszczędzaj 181

pochłanianiu wilgoci przez produkty sypkie jak kawa, herbata, ryż, mąki, przyprawy. Wyposażone w pojemniki i woreczki pakowarki – zgrzewarki FoodSaver® umożliwiają pakowanie próżniowe zarówno produktów świeżych, jak i przetworzonych. Bigos, gulasze, pieczone mięso czy zupy i sosy możemy, oszczędzając dzięki temu czas, przygotować jednorazowo w większej ilości i bez obaw przechowywać w lodówce lub zamrażalniku przez kilka lub nawet kilkanaście miesięcy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Placki ziemniaczane z twarożkiem 141

oraz drobno krojony szczypiorek. Dokładnie wymieszać. Placki podawać ciepłe z twarożkiem. Placki ziemniaczane z twarożkiem Smacznego! Placki ziemniaczane z twarożkiem Placki ziemniaczane mogą być podawane z twarożkiem, śmietaną, cukrem, gulaszem, sosem pieczarkowym. Opcji jest bardzo wiele. Do tych z cukrem radziłabym nie dodawać ani cebuli ani pieprzu. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); SGMB_GOOGLE_ACOUNT

mecooks