„Zimowy garnek ” ciekawy jednogarnkowiec z łopatką Zimowy garnek , to potrawa w stylu tych , co wrzucisz , będzie smaczne . Można go przygotować , dzień wcześniej , więc niesamowicie
Ogrodnik w podróżyDawno nie pojawiała się komosa ryżowa w moich przepisach. No to jest! w doborowym towarzystwie czerwonej soczewicy, kilku warzyw i zieleniny. Zupa jest gęsta, prawie jak gulasz, ale dzięki temu jeśli dorzucimy do niej kilka kromek chleba, będziemy mieć sycący obiad, niewymagający drugiego dania. Czytaj więcej
Kasia Sarnaznajdziecie w poście Wolnowar – wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać W wolnowarze przygotujecie praktycznie wszystko, od aromatycznych zup, przez wspaniały bigos, żeberka i golonkę, do pożywnych gulaszy i wyśmienitych domowych przetworów. W wolnowarze można też upiec ciasto i pieczywo. Świetne przepisy na ciasta i desery z wolnowaru opracowane przez Darka Kuźniaka znajdziecie m.in. na stronie Crock-Pot.pl
Kulinaria - potrawy z różnych stron światałyżka, przyprawy: pieprz, papryka...lub gotowa przyprawa 1 czubata łyżka. Mięso ~1,5 kg myjemy dokładnie w zimnej wodzie, osuszamy i oddzielamy schab właściwy. Z odkrojonej części robimy np.szybki gulasz jak do placka po cygańsku.... Osuszony schab solimy z każdej strony, czekamy 2-3 minuty i wcieramy pozostałe przyprawy. -- -- Do natłuszczonego naczynia wkładamy kapustę, schab i pozostałe składniki. Pieczemy
chleba naszegoDahl, to indyjski gulasz z soczewicy. To pyszne, sycące, aromatyczne i rozgrzewające danie, a przy okazji jest bardzo łatwe do przygotowania. Dahl z soczewicy możemy je również jeść podczas wychodzenia z diety dr Dąbrowskiej, ponieważ zawiera wszystkie dozwolone składniki, należy tylko pamiętać, żeby bardzo oszczędnie dodawać do niego oliwę podczas smażenia, żeby nasza potrawa nie była zbyt kaloryczna. O szczegółach
Kulinarne przygody Gatitykiszonkę? Do dań mięsnych, rybnych i owoców morza to ognisty, wyrazisty w smaku dodatek i oryginalna jarzynka. Doskonale smakuje z ryżem i makaronem. Można wykorzystać do przygotowania zup i gulaszy. Składniki na 2 słoiki a`0,75 l: 1 kg kapusty pekińskiej 200 g białej rzodkwi 1 marchew 1/2 czerwonej cebuli 2 młode cebulki ze szczypiorem 15 g imbiru
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nero ma przy tym tę przewagę, że jest delikatniejszy w smaku. Jeśli tylko traficie na jego odmianę, to bez obaw wykorzystajcie ją w sałatkach, zielonych koktajlach, zupach czy warzywnych gulaszach. Zapewniam, że fantastycznie sprawdzi się jako dodatek do zupy pieczarkowej, dopełniając ją smakowo i zwiększając jej właściwości odżywcze. Niemniej, jeśli nie wpadnie Wam w ręce owa włoska odmiana, to równie
Even Better Foodcodziennie robię zakupy pojawiły się żeberka z taką dużą naroślą mięsa, które bardziej przypominają chudy boczek niż żeberka właśnie. Odcięłam ten kawał mięsa i z tego właśnie powstał pyszny gulasz. Podałam go z kaszą pęczak oraz pysznymi patisonami Firmy ORZECH . Składniki: 600 g mięsa z żeberek wieprzowych 1 średnia marchewka 1 średni ogórek kiszony 1 średnia cebula
Gosia gotujelżejszy i zdrowszy. Jego sekretem jest… woda z puszki lub słoika po ciecierzycy, tzw. aquafaba, którą można ubić na puszysto mikserem. Jeśli robicie hummus, orzeszki z ciecierzycy, czy gulasz nie wylewajcie wody – wypróbujcie mus z czekolady i piany z aquafaby. Prawdziwa magia – zwykła woda zamienia się w pianę. Mus możecie słodzić cukrem pudrem, ksylitolem, pudrem z agawy
Poezja smakuKtóż z nas nie kocha placków po węgiersku prawda? 😊 Placki ziemniaczane z mięsistym soczystym gulaszem mmm..Oczywiście i ja sobie nie odmawiam takich smakołyków, ale żeby nie lecieć non stop na samych ziemniakach, zastąpiłam je mąka gryczaną. 😇 Niby nic, ale ja nie umiem się obejść bez smaku gryki, no po prostu ją kocham i wolę ją niż ziemniory.😆Polecam
Zdrowie i pysznie na talerzupodane z dipem czosnkowym i paprykowym . Osoby, które nie wyobrażają sobie tak lekkiego i bezmięsnego posiłku mogą pokombinować z sosem mięsnym np. bolognese, czy zwykłym klasycznym gulaszem. Myślę, że taka wersja też będzie pyszna! Ale ja zapraszam dziś na taką najprostszą - bezmięsną i bardzo smaczną wersję placuszków cukiniowo-marchewkowych ❤ Składniki: 1 cukinia 1 marchewka 1 jajko
Walijskie Pichceniedodajemy sól, pieprz, wędzoną paprykę, groszek oraz kukurydzę i mieszamy. Dno formy do zapiekania smarujemy odrobinką oleju i wykładamy połową plastrów ziemniaka, które oprószamy zieloną czubrycą. Na ziemniaki wylewamy gulasz z kurczakiem i warzywami konserwowymi. Na nim układamy drugą cześć plastrów ziemniaka, które również oprószamy czubrycą i wędzoną papryką. Zapiekankę pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni by ziemniaki
Życie ze smakiemduża marchew lub 2 mniejsze olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz, papryka ostra i majeranek, ilość do smaku Opcjonalnie – mrożone warzywa na patelnię Jak przygotować na obiad dietetyczny gulasz z indyka z warzywami i kaszą pęczak? Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku przyprawami, (możemy mięso obtoczyć w mące). Cebulę kroimy w piórka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPlacki ziemniaczane to tradycyjne danie, które smakuje chyba każdemu. Mogą być podawane na słodko i na ostro - z cukrem, śmietaną, gulaszem, szpinakiem sosem tzatziki lub kawiorem. Składniki na placki ziemniaczane 1 kg ziemniaków 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka 2-3 łyżki mąki pszennej olej lub smalec do smażenia Obrać ziemniaki i cebulę. Na tarce o małych otworach zetrzeć
Korniszonki