gulasz - 5976 przepisów (strona:232/399)

PLACKI ZIEMNIACZANE Z GZIKIEM 145

rozgrzać olej i kłaść łyżką masę ziemniaczana formując placuszki z obu stron na złoty kolor.usmażone placki zdjąć z patelni,osaczyć z nadmiaru tłuszczu.podawać z jogurtem lub surówka ,gulaszem albo z gzikiem. gzik poznański: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 kostka twarogu 1/2kubka śmietany 1cebula -kosteczka szczypiorek-posiekać sól,pieprz koperek ************************************* twarożek wymieszać ze śmietaną i posiekaną cebulką , szczypiorkiem.posolić ,popieprzyć.posypać koperkiem.Nałożyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szakszuka 162

dosłownym tłumaczeniu szakszuka to wielki bałagan. Wegetariańskie danie kuchni tunezyjskiej którego tradycyjna receptura to w zasadzie jajka gotowane w pikantnym gulaszu z pomidorów i pieprzu z dodatkiem cebuli i czosnku. Wydaje mi się, że szakszuka zyskała popularność dzięki swojej prostocie i podstawowym składnikom które zawsze znajdują się w naszej kuchni. Uwielbiam jajka na śniadanie zwłaszcza w takiej postaci, ale możesz

Słodkie Gotowanie
Makaron z kiełbasą i młodą kapustą / Sausage and young cabbage pasta 251

Makaron wymieszany ze śmietankową młodą kapustą, z dodatkiem boczku, kiełbasy i pieczarek jest po prostu przepyszny. Zrobiłam jak zwykle 2 razy więcej odgrzewany jest jeszcze smaczniejszy, jak bigos czy gulasz. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Makaron z kiełbasą i młodą kapustą (4 porcje) Składniki: 200 g ulubionego makaronu, ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu 1 mała główka

karmelowy
Szwedzkie klopsiki jak z Ikei 220

polędwiczki z szynką parmeńską – boeuf strogonow – kotlet schabowy – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3, około 30-35 klopsików Składniki: – 0,5 kg mięsa mielonego wołowo

nietylkopasta.pl
Zupa ziemniaczana z ciecierzycą i lubczykiem ogrodowym 107

prostą potrawę w niezwykłą.  Ta pełna lubczykowego aromatu zupa świetnie nadaje się na jesienne lub zimowe dni. Jeśli dodasz mniej wywaru, możesz przekształcić ją we wspaniały, treściwy gulasz warzywny.  W wersji wegetariańskiej wystarczy, że przygotujesz to danie na wywarze warzywnym. Zupa ziemniaczana z ciecierzycą i lubczykiem ogrodowym. Składniki 1 l 500 ml wywaru wołowego (przygotowałam

Szybko Szybkowar
Gołąbki z suszonymi grzybami 238

Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz paprykowy z kurczaka 163

Kiedy poczułam smak i zapach wędzonej papryki, przyprawa ta odtąd pojawia się dość często w moich daniach, szczególnie na nutę węgierską. Dzisiaj zaprezentuję prosty przepis na gulasz z kurczaka z kolorowymi paprykami oraz dodatkiem suszonej wędzonej papryki. Składniki: 2 filety z kurczaka po pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej przyprawa do kurczaka z curry 1 mała cebula 3 ząbki czosnku

Czerwień i błękit
Podróże i zielone smoothie z kiwi wg Aleex 178

dodatkiem żurawiny. Odkryłam też świetne miejsce, “Jakubówkę” – niedużą knajpkę, w której serwują pyszne placki ziemniaczane przyrządzane na 15 sposobów. Dawno nie jadłam tak dobrego placka z lekko pikantnym gulaszem. Oprócz smacznego jedzenia, w “Jakubówce” można degustować regionalne piwo “Pienińskie” – tradycyjne jasne, miodowe i gryczane. Jeśli traficie kiedyś do Szczawnicy, koniecznie odwiedźcie to miejsce. Naprawdę warto. Majówka za nami. W szkole

W mojej kuchni
Kotlety mielone z mozzarellą 236

Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab nadziewany 161

mieszanka chińska 0,5-0,75 kg, rodzynki  1 szklanka 250 ml, smalec 1/3 kostki ~70 g, przyprawa do mięsa , sól... Mięso wyrównujemy nożem, odcinając zbędne kawałki na gulasz ~300-400 g, potem schab przekłuwamy nożem wzdłuż robiąc miejsce na rodzynki. -- Faszerujemy napełniając z dwóch stron, następnie solimy mięso i po chwili  przyprawiamy obficie wcierając gotową przyprawę

chleba naszego
Gulasz z meksykańskim chili sin carne 136

robienie zdjęć z potraw które przygotowuję sami wiecie ile to czasu pochłania, teraz w okresie letnim tak właśnie będzie :) ale oczywiście co jakiś czas postaram się coś dodać. Dzisiaj gulasz niby prosty ale pyszny z dodatkiem chili sin carne Bonduelle i przyprawami Galeo. Można go podać z ziemniakami, ryżem czy kaszą co lubicie i na co macie czas. Zapraszam :) Składniki

Sama słodycz i szczypta chili
Krokiety ziemniaczane 158

Krokiety ziemniaczane - jako dodatek do mięsa, gulaszu, ryby lub z pysznym sosem np. grzybowym. Smaczne także jako samodzielne danie ponieważ ten przepis przewiduje dodatek sera w środku  . Krokiety ziemniaczane podane z warzywami to pyszne wegetariańskie   danie . Krokiety ziemniaczane SKŁADNIKI 600g ziemniaków 2 jajka łyżka masła kawałek żółtego sera bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane

zielonacukinka
Amarone i przepis na risotto z winem 162

wytrawne, strukturalne, energiczne i pełne Łączenie z potrawami : pasuje do intensywnego w smaku mięsa, makaronów i dojrzałego sera. Szczególnie dobrze łączy się z potrawami z regionu Veneto, np. z gulaszem typu spezzatino di musso czy pastissada al caval. Amarone dodaje się też do tradycyjnych dań typu ryż z amarone lub brasato al amarone. Moja mieszkająca na Północy Włoch koleżanka Adriana

Ugotowane pozamiatane
Kociołek meksykański – długi weekend 186

łyżeczka , czubata cynamonu 1 łyżeczka , mielonych ziaren kolendry 2 łyżki cukru sól do smaku dodatkowo : 2 paski gorzkiej czekolady , 70 – 80 % ( w meksyku , często dodaje się ją do gulaszy lub chilli ) Mięso kroimy w grubą kostkę ( żeby się nie rozpadło, podczas duszenia ) , marynujemy w połowie przypraw ( drugą połowę, zostawiamy do doprawiana w trakcie duszenia ) z połową główki czosnku , wyciśniętego

Ogrodnik w podróży
Lexus Hybrid Cuisine – relacja z Open Gourmet 139

Chef: Fredrik Berselius z Aska NYC, USA (2*) Zupy: Gazpacho pomidorowe z tradycyjnym baskijskim chlebem sopako i anchois Chef: Josean Alija z restauracji Nerua w Bilbao, Hiszpania (1*) Wieprzowy gulasz z Rondy na boczku ze świni złotnickiej z olejem miętowym Chef: Dani García z Dani Garcia Group, Marbella, Hiszpania (2*) Danie główne i najpyszniejsze: Ceviche z makreli od Mitsuharu “Michy

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania