wymaga wielu umiejętności kulinarnych, także jest wspaniałym przepisem dla osób, które nie są biegłe w kuchni. Spróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Zobacz też: Karkówka w sosie własnym Prosty gulasz wieprzowy Przepis na karkówkę po flisacku Drukuj przepis Porcji: 5 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 500 g karkówki czubata łyżka musztardy miodowej łyżeczka majeranku 2 ząbki czosnku olej
Kuchnia Bazyliitakże dodawać do puree kwaśną śmietanę, więc także zachęcam do takiego urozmaicenia przepisu – wtedy ziemniaczki mają bardziej wyrazisty smak. Ziemniaki puree możecie podawać do kotletów, pieczonych mięs czy gulaszy. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Ziemniaki z boczkiem i brukselką Placuszki z marchewki i ziemniaków Przepis na ziemniaki puree Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 30 minut
Kuchnia Bazyliitrzeba z nich rezygnować, bo suszone grzyby idealnie sprawdzą się jako nadzienie do tarty. Dodatkowo wodę, w której gotowały się grzyby można wykorzystać, np. do ugotowania zupy lub podlania gulaszu. Mimo, że danie przyrządzone z kilku prostych składników, to w efekcie końcowym otrzymaliśmy wykwintny obiad lub kolację. Dzięki suszonym grzybom tarta wyszła bardzo aromatyczna i rewelacyjna w smaku
Kuchnia MagdaLenyAromatyczny, rozgrzewający gulasz po węgiersku. Proste danie jednogarnkowe, które można podać z chlebem lub kaszą. Idealnie sprawdzi się na imprezkach. Składniki: 500 g łopatki olej 2 większe cebule 4 duże ząbki czosnku 1 kg pomidorów lub 2 puszki pomidorów 1 płaska łyżeczka majeranku 1/2 płaskiej łyżeczki cukru 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej sól pieprz
Smak mojego domuKolejny przepis, który trzeba ocalić od zapomnienia. Bardzo prosty gulasz wołowy. Co prawda w oryginalnym przepisie występuje słoninka 😋, ale ja, ze względu na delikatne żołądki mojej rodziny, zastąpiłam ją olejem rzepakowym. Ilość kminku nie została uwzględniona, ja dałam 1 łyżeczkę. To samo tyczy się cebuli. Myślę, że aby nie zabić smaku wołowiny wystarczy jedna średniej wielkości. Sok z cytryny
Kulinarne przemysleniawięc dziś zapraszam na leczo w wieprzowinką , warzywami oraz odrobiną śmietany , smakuje rewelacyjnie po powrocie z pracy , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki 300 dag mięsa do gulaszu wieprzowego 1 średnia cukinia 150 dag pieczarek 2 średnie papryki czerwone 1 łyżka warzywka 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki śmietany do gotowania
Mój Smaksyci choć jest bezmięsny. Źródło białka i witamin, soczewica jest nie droga, smakowita i świetnie łączy się z warzywami, można z niej wyczarować naprawdę wiele fajnych dań. Ten gulasz przyrządzi nawet początkująca gospodyni, a smakiem zachwyci wszystkich. Garnek z lini linia Cortina Granitium który widzicie na zdjęciach pochodzi z internetowego sklepu Cookin.pl , przyciąga uwagę piękną i oryginalną granitową powłoką
Wanilia i Kardamonczysta wołowina w sosie z dodatkiem musztardy, ale bez pieczarek czy choćby cebuli. I tak strogonowa robiony jest zwykle z wołowej polędwicy i serwowany w postaci gęstej potrawki – gulaszu z chlebem, ryżem, kaszą lub ziemniakami. Czasem możemy strogonowa spotkać w wersji nieco rzadszej, podobnej bardziej do zupy. Danie to jest popularne nawet w Japonii czy Brazylii. Spotkacie również naprawdę
Mieszam w GarnkuCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na rozgrzewający dal, czyli indyjski gulasz z czerwonej soczewicy. Do przygotowania porcji dla 2-3 osób będziemy potrzebować: - 1 puszkę krojonych pomidorów - 2 puszki wody - pół puszki suchej czerwonej soczewicy - 2 łyżki śmietany 18% - 2 ząbki czosnku - 1 cm imbiru - po 1 łyżeczce kurkumy, kuminu, przyprawy shoarma i słodkiej papryki - 2 łyżeczki curry - pół łyżeczki cukru
Bez Cebulikminkiem, knedlik karlowarski. Bardzo przyjemne i sycące danie. Pamiętajcie, że my mieliśmy porcje degustacyjne, normalne wersje są dużo większe W opcji była jeszcze HOVÉZI GULÁŠ (39 zł) czyli gulasz wołowy (160g) ze świeżą cebulą, knedlikiem i plackiem ziemniaczanym. Następnym razem muszę spróbować ich kaczuszkę. Na koniec mój hit zaraz po tatarze, KNEDLIK S POVIDLY (18 zł) drożdżowy knedlik z powidłami
karmelowyWitajcie :) Mamy znowu poniedziałek i kolejny tydzień, jak ten czas szybko leci Wam też ? Dzisiaj ma dla was propozycję obiadową, placki ziemniaczane z gulaszem i kiszoną zasmażaną kapustą. Po prostu pycha. Obiad prosty ale troszkę pracochłonny. Zapraszam :) Składniki : 1 kg karkówki 1 cebula 1 czerwona papryka 6 pieczarek średniej wielkości 2 kiszone ogórki 1/2 papryczki
Sama słodycz i szczypta chiliżołądek był jeden - a chętne na niego trzy 😊 Tak więc moja miłość do żołądków trwa do dziś ❤ Uwielbiam gotować na nich zupy ( np. krupnik ) lub robić pyszny gulasz . A, że zimno za oknem, i wtedy chce nam się porządnie gorącej, rozgrzewającej zupy postanowiłam z moich ukochanych żołądków ugotować zupę a'la flaczki. Mmm ... wyszła przepyszna! Treściwa, pikantna, sycąca ... Polecam
Walijskie Pichceniebarbaratusinska | blog: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen ZAPIEKANKA Z SOCZEWICY I RYŻU autorka: barbaratusinska | blog: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen Gulasz ziemniaczany z groszkiem i czerwoną fasolką autorka: Życie ze smakiem | blog: Życie ze smakiem Hummus z ciecierzycy- podstawowa wersja. autorka: bisiakowska | blog: Iammuffina Zupa
Weekendy w domu i ogrodzieDanie jednogarnkowe wprost z Filipin. Sinigang to filipińska zupa lub gulasz charakteryzująca się kwaśnym i pikantnym smakiem. Można do niej włożyć co tylko dusza zapragnie ale smak kwaśny od tamaryndu powinien zagościć, u mnie zakwaszenie od limonki. Zapraszam zatem na pyszne danie. Kociołek Sinigang z ośmiornicy, krewetek i ryby. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCzęsto mam problem jak wykorzystać mięso wieprzowe w innej formie niż gulasz:). Wymyśliłam te oto bitki i okazały się strzałem w dziesiątkę, smakowały każdemu. 1 kg szynki wieprzowej 300g kurek, mogą być mrożone 150g mrożonego groszku 3 marchewki 1 pietruszka 1 pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 1 łyżka mąki sól, pieprz
Szefowa kuchni