gulasz - 5976 przepisów (strona:239/399)

Bigos z kiełbasą i ciemnym piwem 131

Żywca. I to nie był najlepszy pomysł. Polecam więc użyć do bigosu Guinnessa, który jest delikatniejszy i jest przecież używany do wielu potraw. Parę lat temu zrobiłam z nim gulasz wołowy, goryczy ze-ro. Bigos już wylądował w zamrażalniku, łudzę się, że jednak gorycz zniknie. No nic, jak nie zniknie to i tak go wchłonę.  Składniki: 1 kg kapusty

Kardamonovy
"Grzyby i warzywa jesienne 3." - podsumowanie akcji 173

blog: czarrna od kuchni Gołąbki z kaszą i grzybami autorka: czarrna   | blog: czarrna od kuchni Kaszotto z podrobami i grzybami autorka: czarrna   | blog: czarrna od kuchni Gulasz wołowy z pieczarkami autorka: cybog   | blog: Dad in the Kitchen Schab duszony w sosie z suszonych leśnych grzybów autorka: okawrosoleczylikafkagotuje  | blog: Oka w rosole czyli KaFk gotuje Barszcz

Weekendy w domu i ogrodzie
KLUSKI KŁADZIONE 1960

napuszą się i urosną w gotującej wodzie. Krok 4. Gotujemy przez 5 minut, cedzimy na sicie, przelewamy wrzącą wodą, odsączamy. Gotowe wykładamy na ogrzane talerze. Podajemy jako dodatek do gulaszu, do mięs z sosem, a także polane skwarkami ze świeżej słoniny i posypane serem.  Smacznego :) zobacz inne przepisy na potrawy mączne

Moja Książka Kucharska
Placki ziemniaczane 98

sobie stanowią danie. Możecie je jeść polane śmietaną czy jogurtem z dodatkiem cukru, z musem z makreli, z różnymi pastami oraz dipami. Możecie też zalać je mięsnym lub warzywnym gulaszem. Sposobów jest wiele. I choć praktycznie każde placki ziemniaczane składają się z jednakowych składników, zawsze smakują inaczej.. I tu tkwi magia tych placków. Placki ziemniaczane Składniki: 1 kg ziemniaków

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z ziemniakami 168

średniej cukinii 1 czerwona papryka 5 ziemniaków 2 cebule 1 koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie szczypta cukru Przygotowanie: Schab pokroić w kostkę, … Czytaj dalej Gulasz z ziemniakami

czarrna od kuchni
Suszone wędliny, prosty przepis 212

lodówki. Co 12 h odlewamy wydzielające się soki i wycieramy naczynie, a mięso przewracamy. Na 1 kg mięsa dajemy 2 łyżki soli +2 łyżki cukru. Odcięte mięso wykorzystamy na gulasz lub do innych potraw. Możemy od razu zrobić pyszną zupę na bazie bulionu warzywnego, do którego dodamy świeżo podsmażone kawałki schabu... -- Gdy mięso już nie wydziela soków, posypujemy trochę solą

chleba naszego
smaczny gulasz z łopatki z dynią... 144

minut, następnie wlać wodę, dodać kostkę rosołową i pod przykryciem gotowac do miękkości mięsa mąkę pszenną wymieszać z wodą i zagęścić sos, dodać paprykę chili w proszku - gulasz wieprzowy z dynią, papryką chili jest bardzo rozgrzewający, sycący, aromatyczny, można zjeść z czym się lubi.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Domowa granola “pumpkin spice” 235

pumpkin spice Sezon jesienny to w mojej kuchni czas eksperymentowania z dynią i dodawania jej prawie do wszystkiego. Do potraw wytrawnych, takich jak poczciwy krem z dyni czy gulasz ale też słodkich, jak dyniowe smoothie . Teraz przyszedł czas na kolejny przepis śniadaniowy – domową granolę a la pumpkin spice. To połączenie składników zaskakuje swoim bogatym, słodkim a jednocześnie korzennym smakiem

Book of spells
Kopytka 190

Kopytka Kopytka - to też słodkie? A czemu nie, mimo, że są przepyszne z gulaszem, to polane masełkiem zasmażonym z bułka tartą i posypane cukrem pudrem są równie dobre, szczególnie dla tych, co lubią słodkie dania. A można je przygotować np. na kolację,  jeśli po obiedzie zostały wam ugotowane ziemniaki. Składniki: (Na około 13 sztuk) 500 g ugotowanych

My sweet a life
Moje włoskie przyjemności 235

własnie wtedy zajadają porządne i sycące dania popijając obficie winem. Poniżej przedstawiam Wam moje pyszności inspirowane kuchnią włoską. Na pierwszy ogień proponuję steki z tuńczyka pieczone na pysznym gulaszu z papryką, cukinią, oliwkami i pomidorami, z dodatkiem aromatycznego tymianku i rozmarynu . Ależ to jest przepyszne! Co więcej, bardzo łatwe w przygotowaniu. Przypominam też przepis na rewelacyjne gnocchi z grzybami

karmelowy
Weneckie ragù z kaczki – ragù alla veneta 198

jeszcze przez 15-20 minut – próbujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos powinien być gęsty od mięsa i warzyw, w żadnym wypadku nie będzie przypominał konsystencją lekkiego gulaszu czy gęstej zupy.   W rejonie Wenecji ragù z kaczki podawane jest z grubym makaronem pszenno- gryczanym nazywanym bigoli . Równie dobrze do tego ciężkiego sosu sprawdzi się klasyczne pszenne bucatini, szerokie

Karo in the Kitchen
Placki po węgiersku 289

Najlepszy i sprawdzony przepis na pyszne placki po węgiersku. Chrupiące placki ziemniaczane skąpane w idealnym gulaszu na wieprzowinie. Te placki to jedno z dań, któremu nie sposób się oprzeć

AniaGotuje.pl
Mięsne leczo warzywo śmietanowe 173

więc dziś zapraszam na leczo w wieprzowinką , warzywami oraz odrobiną śmietany , smakuje rewelacyjnie po powrocie z pracy , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki  300 dag mięsa do  gulaszu wieprzowego  1 średnia cukinia  150 dag pieczarek  2 średnie papryki czerwone  1 łyżka warzywka  1 łyżka ziół prowansalskich  2 łyżki śmietany do gotowania

Mój Smak
Placki ziemniaczane 131

talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Placki są najlepsze, gdy są chrupiące - te świeżo usmażone. Możemy zajadać je bez dodatków, lub ze śmietaną, z cukrem czy jak kto woli z gulaszem czy sosem pieczarkowym

psgotujemy
Sycący kociołek zimowy 166

nadal do miękkości warzyw, w razie potrzeby dolewając wody. Do szklanki wsypać 2 łyżki mąki, wlać tyle wody, aby dało się całość dobrze wymieszać i wlać energicznie mieszając do gulaszu. Następnie chwilę podgrzewać, aż zgęstnieje, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie można dodać jeszcze ostrej papryki. Wszystko zależy od tego, jak pikantną potrawę chcecie uzyskać

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania