muffiny - 9030 przepisów (strona:271/602)

muffinki z czerwoną porzeczką 97

składniki na ok. 6-7 szt.: 130 g mąki orkiszowej 80 g cukru 70 ml mlek 50 g masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe muffiny z truskawkami w DIY papilotkach 132

prze 20-25 minut (środkowa półka piekarnika, termoobieg). Smacznego! ps. Zaskakujące jest to, że truskawka trzyma formę, a dopiero po ugryzieniu zamienia się z dżem Artykuł Czekoladowe muffiny z truskawkami w DIY papilotkach pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Muffinki razowe z jagodami 157

Kolejna propozycja na zdrowe słodkości. Tym razem muffinki z mąki pszennej razowej typ 2000, zawierającej dużą ilość naturalnego błonnika, bogatego w witaminy i mikroelementy. Mąka taka działa na nasz układ pokarmowy jak miotełka, oczyszczając go z toksyn. Jagody zaś zawierają dużą ilość garbników, antocyjanów, fitoestrogenów, pektyn, witaminy: C, B1, B2, PP, składniki mineralne, tj. potas, fosfor, wapń, cynk, żelazo, mangan

Passions hobbies life
Muffinki z marcepanem i migdałami 158

się pisklę, że z pozornie martwej skorupy wychodzi coś żywego . www.wiadomosci24.pl A jakie Wy kultywujecie zwyczaje i obrzędy Wielkanocne? Piszcie!:) W Kuchni Smaków postanowiłam wypróbować dziś następne przepisy na muffinki:) Tym razem z marcepanem i płatkami migdałów . Wyszły naprawdę pyszne! Mięciutkie i pachnące! Takie babeczki to doskonały pomysł, gdy wpadną do Was znajomi , a nie macie nic słodkiego pod ręką

Kuchnia smaków
Muffinki z twarogiem i syropem z czarnego bzu 164

nerek, pielęgnuje cerę. To tylko niektóre jego dobroczynne atrybuty. [źródło: kobieta.onet.pl ; poradnikzdrowie.pl ] Skoro doszliśmy już do konsensusu, że jednak jeść można - a nawet trzeba! , to zapraszam na  aromatyczne muffinki z czarnym bzem w składzie. Wykorzystałam tu syrop z czarnego bzu o obniżonej zawartości cukru od PREMIUM ROSA . Polecam :) Składniki na 12 sztuk - 1 blacha do pieczenia muffinek

Grunt to przepis!
Mini serniczki chałwowe z bitą śmietaną 201

łyżka cukru pudru 1 łyżka pokruszonej chałwy 1. Masło rozpuścić, przestudzić. Orzechy i ciastka zblendować razem z masłem - powinna powstać mieszanka o konsystencji mokrego piasku. Wyłożyć do foremek na muffinki i ugnieść łyżką. 2. Twaróg sernikowy, mascarpone, cukier, jajka, chałwę i masło sezamowe zmiksować na gładko - jak najszybciej, jedynie do połączenia składników, żeby nie napowietrzać masy. 3. Masę serową wyłożyć

Kto ugości moich gości?
Muffinki, babeczki mocno kakaowe z żurawiną 115

babeczki robiła Ola . Mój młody jak je zobaczył, to tylko chodził i pytał no kiedy mama zrobimy i kiedy ... Wyjścia nie było, bo jakoś tak je lubi (ogólnie muffiny ), że co jakiś czas muszą być. Te były robione już chwilę temu. Robi się je szybko, są smaczne, więc można bez problemu pokombinować i jakieś wyczarować

kruche babeczki
Muffinki Nutelkowe nadziewane Snickersami 119

wymieszać łyżką. Ciasto będzie gęste i nieco ciągnące. Ciastem napełnić papilotki do 3/4 wysokości, wstawić do piekarnika i piec przez 20-25 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu, muffinki pozostawić na 10-15 minut w foremce, następnie przełożyć na kratkę kuchenną do wystudzenia. Inspiracją do tego przepisu był cudowny blok kulinarny http://swiatwypiekow.pl

Kocham Czekoladę
Pieczone muffinkowe pączusie 99

zależności od wielkości formy. Rozgniatamy kawałki na małe placuszki, na środek dajemy pół do łyżeczki konfitury i zwijamy jak sakiewkę a następnie formujemy kulkę. Wkładamy do natłuszczonej foremki na muffinki (powinno zajmować około połowy wgłębienia). Przykrywamy i odstawiamy do podwojenia objętości. Nie trzeba niczym smarować. Pieczemy w temp. 190st. C przez około 20-25min. Wyciągamy i studzimy. Smacznego:) Inspirację

Kocham Czekoladę
Czekoladowe muffinki z owocami 103

Czekoladę gorzką uwielbiam. Wszelkie brownies to raj dla mojego podniebienia . Gdy natrafiłam na ten przepis wiedziałam, że będzie moim ulubionym. Tak też się stało. Muffinki robiłam już kilka razy i z każdym razem wychodzą znakomicie. Przepis zaczerpnęłam ze strony Moje Wypieki  i zmodyfikowałam go zmniejszając znacząco ilość cukru. Składniki na 10 babeczek: - 100 g gorzkiej czekolady - 100 g masła

WYSPA SZCZĘSLIWA
Cytrynowe muffinki z różowym kremem. 158

Moją ostatnią propozycją tego tygodnia są cytrynowe muffinki z owocowym kremem w kolorze różowym (co było do przewidzenia ;)) Przygotowanie wszystkiego zajmuje niewiele czasu, a efekt jest naprawdę dobry. Udało mi się nawet wypróbować dwa przepisy Maćka. Na dzisiejszy obiad ugotowałam jego botwinkę, a w słoiczkach na odpowiednią okazję czeka chutney rabarbarowy . Jedno i drugie świetne :) Ze względu na swoją oryginalność

zadanie-gotowanie
Muffinki z malinami i migdałami 217

układamy maliny i nakładamy kolejną łyżkę ciasta. Całość posypujemy migdałami i wstawiamy do piekarnika na 20-25 min. Tym razem z racji że forma sylikonowa była większa piekłam swoje muffiny

Piekielna Kuchnia Pati
Czekoladowe cupcakes-przepis 294

puszysto z białym cukrem. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, solą i kakao. Dodaj gorące mleko cały czas miksując. Napełnij ciastem papierowe papilotki, dodatkowo umieszczone w foremce do muffinów. Piecz babeczki przez 15 -20 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Wymieszaj cukier puder z kakao. Dodaj do miękkiego masła i zmiksuj na puszysto. Wstaw krem do lodówki

codojedzenia
Muffinki z rabarbarem i papają 99

Sezon rabarbarowy uznaję za otwarty! Na pierwszy rzut lekkie jak chmurka muffiny z dodatkiem papai. Składniki na 12 szt: w sumie 350 g mąki, z czego 200 to musi być pszenna (u mnie była to pszenna i gryczana) 150 ml oleju roślinnego 250 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 120-150 g cukru 1 banan łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku

greenscarf
Bezglutenowe muffinki czekoladowe z maslem orzechowym 77

coś słodkiego. Bo weekend bez domowego ciasta czy babeczek to weekend stracony. Ale co zrobić, gdy mamy ochotę ale zdrowie ogranicza korzystanie nam ze słodkich wypieków? Mozna upiec bezglutenowe muffinki. Szybkie, proste i pyszne. Z dodatkiem masła orzechowego idealna, weekendowa, słodka przekąska. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik