masło i puree z dyni, wszystko mieszając silikonową szpatułką. Łączymy zawartość obu misek i czekoladę. Mieszamy do momentu aż mąka przestanie być zauważalna. Czekolada roztapia się robiąc niesamowite wrażenie. Muffinki wyglądają ładnie, a smakują… No właśnie, sprawdźcie sami:) SMACZNEGO Ania i Marcin
Ania i Marcin gotują31 października obchodzimy Halloween. W Polsce święto to jest mniej popularne niż w Stanach Zjednoczonych, a ja osobiście nie obchodzę Halloween, ale te śliczne sowy tak
Ana Mari's worldPyszne, lekkie muffinki z jabłkami to idealny deser na jesienną depresję. Robi się je szybciutko, w smaku są cudowne, a ponadto zawierają w sobie pyszne polskie jabłka. Fantastycznie nadają się jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły.Zdecydowanie polecamy! Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczenia Ilość porcji: 12 babeczek Składniki: 140g miękkiego masła (fantastyczną promocję na masło znajdziecie TUTAJ
Kolizje Smakóworzeszki ziemne Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki jajka miksujemy, dodajemy jogurt, masło, banany łączymy ze sobą obie masy, mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffinki na wierzch wykładamy orzeszki i startą czekoladę pieczemy w temp. 170 stopni przez około 35-40 minut (do suchego patyczka) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwłoskie Przygotowanie: Spód: Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Do wystudzonej masy czekoladowej dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, aż się połączą. Masę wlewamy do foremek na muffinki wyłożonych papierowymi papilotkami i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Masa: Białą czekoladę i śmietanę podgrzewamy w kąpieli wodnej
Smakowity Blog Kulinarnysiebie. Ciasto składamy na pół wzdłuż dłuższego boku, jakbyśmy kładli kołderkę na nasze owoce. Zawijamy w "ślimaka", staramy się delikatnie skleić końcówkę z całością i umieszczamy w formie na muffinki, bądź w papilotkach. Pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Be Fit Be StrongMuffinki z warzywnym dodatkiem? Czemu nie! Szczególnie, kiedy efekt jest pyszny! Troszkę bałam się smaku cukinii w gotowym wypieku, zupełnie niepotrzebnie, bo rezultat był absolutnie wspaniały! Z waniliowym cukrem pudrem? Mniam! Jagody goji smakują jak rodzynki, nadając całości fajnej tekstury. Składniki: 1 szklanka startej cukinii 1 szklanka wiórków kokosowych 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka sody 1/3 szklanki oleju
Cakes By Kejtokazji Międzynarodowego Dnia Wegetarianizmu życzę wszystkim zielonym dobrego i miłego dnia :) Przy okazji przypominam przepis na zielone muffinki: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2014/03/zielone-babeczki.html i podpowiadam małe modyfikacje. Wybrałam tym razem mleko kokosowe, żeby wzmocnić kokosowy smak. Zamiast oleju płynnego dodałam do składników mokrych 2 kopiaste łyżki oleju kokosowego , którego używam już w tej chwili dosłownie do wszystkiego, prócz
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEMarchewkowe muffinki z malinami*; z ricottą i miodem *lekko gryczane, z pure marchewkowego Dobrze czasem zjeść muffiny w środku tygodnia ^^ ah te światło Dziękuję wszystkim za wszelki życzenia, jesteście kochani < 3 Przepis: 40g mąki pełnoziarnistej 20g mąki gryczanej (lub zwykłej) 150g ugotowanej marchewki jajko ew. mleko do konsystencji 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody
More food, love and dreamsproszkiem do pieczenia. Jajko roztrzepać, wymieszać z olejem, mlekiem i ekstraktem. Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać nektarynki, wymieszać. Masę przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 25 minut, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Smacznego! Nie lubię bezczynnego czekania. Tych chwil, kiedy zrobiło się już wszystko, nie wypada
Pożeraczka, czyli raz adobrzewszelkiej maści. Są w stanie przyjąć każdy składnik i niemalże zawsze wyjdzie coś dobrego. Ruszam zatem do boju i z chęcią podzielę się z wami jedną z moich koncepcji. Muffiny czekoladowe (przepis na 9 dużych babeczek) 3 łyżki płatków ryżowych 1 szkl. wody 1/2 jabłko 4 łyżki dowolnego mleka 4 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 4 czubate łyżki mąki
Przepysznik - BLW i nie tylkoMuffinki z budyniem... Lekko chrupiące z zewnątrz, w środku puszyste i wilgotne i do tego jeszcze to nadzienie. Są bardzo szybkie w przygotowaniu, więc kiedy przychodzi ochota na słodkie, warto zakasać rękawy. Jak już raz je zrobiłam, to wysyłali mnie do kuchni codziennie. Są naprawdę bardzo smaczne. Składniki na ok. 12 sztuk: 300 g mąki 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki
Pelusiowa KuchniaDziś najsmaczniejszy dzień w roku, czyli Międzynarodowy Dzień Czekolady :) Z tej okazji u mnie bardzo czekoladowo. Zapraszam na muffinki z czekoladą :) Są wciągające :) Składniki: 150 g masła 2 jajka 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka cukier waniliowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Obie
Na Ciasteczkowych Papierachrodniki, zapobiegając przy tym chorobom układu krążenia i serca 7. PYSZNY SMAK No a to chyba dla nas, wielbicieli słodkości – najważniejsze! Można przyrządzić z nich fantastyczne ciasta, desery, muffinki, musy, zapiekanki i powidła! Na blogu znajdziecie kilka śliwkowych pyszności! Warto zajrzeć! źródło głównego zdjęcia: Pinterest
Ostra na Słodko