cukier puder przesiać, wymieszać. Białka ubić na pół sztywno. Powoli wlewać letnie masło, mieszając łyżką. Następnie partiami dodać mąkę z cukrem, delikatnie połączyć. Masę przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. 50 ml kremówki zagotować. W tym czasie posiekać czekoladę, przełożyć do miseczki. Zalać czekoladę gorącą kremówką, wymieszać
Pożeraczka, czyli raz adobrzedodać do sypkich składników, wymieszać. Połączyć składniki mokre z suchymi, dobrze wymieszać i nakładać do foremek do 3/4 wysokości. Piec na środkowej półce piekarnika przez około 30 minut, aż muffinki się ładnie przyzłocą
Passions hobbies lifeJedliście kiedyś muffinki szpinakowe na słodko? Są pyszne, delikatne, mają cudowny zielony kolor! Można je jeść bez dodatków, ale postanowiłam dodać jeszcze im trochę koloru. Z kremem cytrynowym komponują się idealnie! :) Są przepyszne, polecam przepis na weekend! Czytaj więcej
Ana Mari's worldJedliście kiedyś muffinki szpinakowe na słodko? Są pyszne, delikatne, mają cudowny zielony kolor! Można je jeść bez dodatków, ale postanowiłam dodać jeszcze im trochę koloru. Z kremem cytrynowym komponują się idealnie! :) Są przepyszne, polecam przepis na weekend! Czytaj więcej
Ana Mari's worldWczoraj był sernik jak najbardziej świąteczny, a dziś przekąska zdecydowanie przedświąteczna :-) Babeczki lub jak ktoś woli muffinki w tej wersji są ideale zarówno na podwieczorek jak i na śniadanie :-) delikatnie wilgotne ciasto i wspaniały migdałowo - jabłkowy aromat... Po prostu pyszne... SKŁADNIKI 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku
Czary - gary w kuchniTrochę stereotypowo się ostatnio u nas zrobiło. Moje muffinki to wyłącznie słodkie propozycje, a Maciek twardo stąpa po ziemi ;) Takie tam damsko-męskie postrzeganie rzeczywistości. Szufladkowania jednak nikt nie lubi, dlatego tym razem przygotowałam muffiny na wytrawnie. Wszystkie użyte tu składniki dobrze ze sobą współgrają. Bataty oddają swój lekko słodki smak, szynka decyduje o charakterze dania, a szczypiorek podkręca całość
zadanie-gotowanieubitych jajek, dodać jabłka oraz suche składniki. Wymieszać łyżką. Foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Przygotować kruszonkę: Zimne masło rozmieszać palcami z mąką i cukrem. Posypać kruszonką muffinki. Piec ok. 25 minut w 190 stopniach
Moja Galeria SmakuSkoro poszukuje, to trzeba iść obok i wspierać ;) Wybrałyśmy się do Castoramy, doniczki, nasionka i kwiatki wybrane. Mamy namiastkę ogródka na balkonie. I super! Mamy też na deser czekoladowe muffinki z pysznym malinowym kremem. Zniknęły błyskawicznie. Słodkie babeczki z owocowym musem tworzą harmonijną całość. Czekolada już niebawem, bo 12 kwietnia, ma swoje święto. Myślałam nawet o czekoladowym haśle tygodnia
zadanie-gotowaniedodaj orzechową (brązową) część deseru Monte. Wsyp następnie połowę (1,5 szklanki) mąki, łyżeczkę kakao i zmiksuj do połączenia. Dodaj posiekaną w kostkę mleczną czekoladę i połącz. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Do każdej papilotki włóż najpierw porcję ciemnego ciasta, a następnie porcję białego ciasta (każde po około 1 łyżce). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz około
Food SquareWilgotne, puszyste i lekko kwaskowate muffinki, idealne gdy mamy ochotę na coś słodkiego. SKŁADNIKI 1 szkl. mąki, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 4 łyżki oleju, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 1/3 tabliczki mlecznej czekolady, 2 owoce kiwi, czekoladowa posypka, 2 łyżki wiórek kokosowych WYKONANIE Suche składniki łączymy w 1 misce, w drugiej misce
słodki bratekuwielbiam muffinki w każdej postaci, szybko się je robi i smakują wybornie, coś słodkiego do kawki zawsze musi być, a gdy na dworze szaro, buro i ponuro, po zjedzeniu tych muffinek od razu poprawi nam się humor SKŁADNIKI Suche: 1 szkl. mąki, 2 łyżki kakao, 1/3 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 łyżki wiórek
słodki bratekMuffiny szczerze mówiąc nigdy nie wzbudzały moich zachwytów . ... ot zwykłe suche ciastko ... Czasami trafiałam na jakiś wyjątek , który troszkę zmieniał to myślenie. A dziś postanowiłam do tego "suchego ciastka" dodać wilgotne nadzienie . I to był strzał w dziesiątkę. Ta odrobina budyniu plus porcja masy śmietanowej skutecznie odmieniła mój obraz muffinki. Składniki: 2 szklanki (340g ) mąki 1 łyżeczka proszku
Malinowa Kawiarenkacytryny), wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 25 minut (do "suchego patyczka"). Wystudzone muffinki oprószyć cukrem pudrem
zadanie-gotowanieRossmann z moimi propozycjami słodkości na wielkanocny stół, udostępniam je specjalnie dla Was w wersji internetowej. Znajdziecie w nich przepis na pyszną babę, mini serniczki, orzechowy mazurek oraz muffiny. Dla każdego coś pysznego! Przepisy znajdziecie też na moim Facebook - klik . :) Smacznych i cudownych Świąt Kochani
Garniec Magaliemasła. Jajca zmiksujcie ze cukrym. Niyskorzi 11 dejcie tam mōnka, zarodki, rozpuszczōno szokolada, oliwa, prziprawy i wszysko dobrze wymiyszejcie. Rozgrzyjcie sie piec na 180 stopni. Przigotujcie sie forymki na muffiny- nojlepi take mańsze. Do kołżdyj dejcie łeżka ciasta (żeby wiynksze pó 12 forymki bōło połne- ja, wiym, że połōwki zawsze sōm równe, ale przeca i tak wszyscy wiycie
Chop w kuchni