Dzisiejsze muffinki powstały na specjalne zamówienie urodzinowe dla pewnej młodej Panienki:) po ich dekoracji widać, że są dedykowane dziewczynce. Jednak niech to Was nie zmyli, sama babeczka jest pyszna a udekorować możemy ją dowolnie:) 10 sztuk 50 minut składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru wanilinowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Ania i Marcin gotująUbrane w kolorowe perełki i obsypane cukrem pudrem, imitującym śnieg. Będą nie tylko smakować Twoim Domownikom i Gościom, ale też pięknie zdobić świąteczny stół. Składniki na 12 sztuk: Muffinki czekoladowe 300g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 2 łyżki kawy zbożowej np karmelowej 2 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru
Kuchnia w czekoladziedosłownie w kilka chwil, a ich smak osłodzi Was na dłużej. Idealne na poprawę humoru, wywołanie uśmiechu, do kawy, a nawet na Święta. Ja swoje przygotowałam w foremkach „Muffiny tulipan Wesołych Świąt” od PapilArt. Świetnie sprawdzają się do pieczenia słodkich wypieków i stanowią piękną ozdobę. Spróbujecie. Składniki: (na 7-8 większych babeczek) 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
Słodkie okruszkiwręcz się materializują. Zaczynają niezależny żywot. Dotyczy to również kwestii kulinarnych, bo (wspólne) jedzenie jest nieodłączną częścią jakiegokolwiek świętowania. Czy moje dzisiejsze babeczki mieszczą się w kręgu świątecznych skojarzeń? Muffinki jako takie wydają mi się zwykłymi codziennymi ciastkami, ale w wydaniu żurawinowo-pomarańczowym śmiało mogą pretendować do miejsca na bożonarodzeniowym stole. U mnie je znajdą :) Składniki: 2 szklanki mąki
zadanie-gotowanieGrudzień to zdecydowanie czas piernikowy nie wiem czy dlatego że przyprawy korzenne kojarzą się z nadchodzącymi świętami, czy dlatego, że rozgrzewają ale jakoś lubię wtedy wszelkie
Cynamonowe szczęściesodą, kakao, na końcu mleko i rozpuszczoną margarynę z miodem. Gotowe ciasto wylać do natłuszczonych foremek. Piec 30 minut w temperaturze 170 C. Po wyjęciu z foremki mufinki przykryć folią aby zachowały wilgoć. Najlepsze po 2-3 dniach Choinki przygotowujemy z białej czekolady, którą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zabarwiamy zielonym barwnikiem. Następnie masę przelewamy do woreczka (najlepiej
Jadło i czytadłołyżki śmietany 18%, 3 łyżki kakao WYKONANIE Ciasto: W 1 misce łączymy suche składniki, w 2 mokre. Następnie łączymy zawartość obu misek. Masę wylewamy do foremek na muffinki, pieczemy 18-20 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu polewamy polewą. Polewa: masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, wyłączamy gaz, dodajemy kakao i śmietanę, szybko mieszamy do połączenia składników. Lekko ostudzoną
słodki bratekpieczenia, cukier, przyprawę do piernika, kakao, całość mieszamy łyżką. Do drugiej miski wbijamy jajka, dolewamy mleko i olej, mieszamy. Następnie do mokry składników dodajemy suche, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej foremki nakładamy 1-2 łyżki ciasta (, aby zakryć dno), następnie łyżeczkę dżemu z jagód i przykrywamy ciastem (foremki uzupełniamy do 3/4 wysokości bo ciasto ładnie rośnie). Babeczki
Słodkie okruszkinapełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. 6. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy nią upieczone muffinki. 7. Muffinki posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Muffiny są bogate w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - magnez (pochodzący z orzechów), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachsmaku garść listków szpinaku Przygotowanie Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą i czosnkiem. Przestudzić i połączyć ze wszystkimi składnikami. Wymieszać, doprawić do smaku. Foremkę do robienia muffinów wypełnić ciastem i piec 15 min w 190 st C... Smacznego
Gaździnka warzySkładniki na 12 muffin: - 300 g deseru Monte - 1,5 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 1/3 szklanki łuskanych, posiekanych orzechów laskowych - 1 jajko - 1/4 kostki masła - po pół tabliczki mlecznej i białej czekolady - 2 łyżki Nutelli - 3 łyżki mleka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia. Masło ucieram z cukrem i jajkiem na gładką, puszystą
Cook&LovePrzepyszne i proste w przygotowaniu muffinki, które idealnie nadają się na zdrowy podwieczorek lub drugie śniadanie. Z dodatkiem płatków owsianych, jogurtu naturalnego j jabłek. Pamiętajcie, szczególnie na jesień, kupując jabłka wybierajcie nasze, krajowe, mają najlepszy smak a ich wybór jest ogromny 15 muffinek 40 minut składniki: 70 g brązowego cukru 70 g cukru opakowanie cukru waniliowego 170 g jogurtu naturalnego
Ania i Marcin gotujączekolady Gorzkiej z bakaliami z Goplany masa jest doskonała. Polecam wypróbować. Dzieci będą zachwycone. -TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 min -PORCJE: 12 Kolorowe muffinki CIASTO : 25 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag cukru 3/4 szklanki mleka 2 jajka 1/3 kostki margaryny barwniki spożywcze: czerwony, niebieski, zielony, żółty MASA
Gotuję Testujęplastry sera 3 plastry szynki 1/3 pomidora trochę szczypiorku sól Jajka rozbić do miseczek (3 całe jajka do osobnej+ 3 żółtka, do osobnej 3 same białka). Foremki na muffinki natłuścić margaryną. Podzielić same białka między wszystkie 6 foremek, do każdej foremki dodać po trochu każdej z przygotowanych wcześniej składników, przyprawić lekko solą. Szynkę pokroić w plastry, tak samo pokroić
Gotuję TestujęMorzu Śródziemnym, lot balonem albo brytyjski oldtimer na weekend! Świetne nagrody, prawda? Zajrzyjcie na stronę www.tettea.com/survey-results ! Konkurs jest bardzo prosty - wystarczy uzupełnić ankietę i odpowiedzieć na pytanie konkursowe. Muffinki herbaciane z gruszką Składniki: 200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru 100 ml oleju rzepakowego 3 jajka 50 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pora coś zjeść