muffiny - 9030 przepisów (strona:276/602)

Babeczki Kopiec Kreta 12042

oddzielnej misce mieszamy jajko razem z mlekiem oraz maślanką.  Następnie mokre składniki dodać do suchych i chwilę mieszać razem, do momentu uzyskana jednolitej masy (fot.1) .  Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, (najlepiej, aby nie były o karbowanej strukturze) lub posmarować lekko masłem i oprószyć kaszą manną lub mąką.  Przygotowanym wcześniej ciastem wypełnić papilotki do 1/2 ich wysokości

Świat Ciasta
ryzykowna muffina. 161

Dyniowo-kokosowa muffina;  z białą czekolada i gruszką*; kawa *całkowicie z mąki kokosowej, z mleczkiem, na wierzchu z wiórkami Jak na muffinę całkowicie z ten mąki wyszła świetna, choć zawsze nerwy są :D  po 39godzinach bez snu, wczoraj wieczorem przy okazji oglądania filmu z D tak padłam, że obudziłam się tak na dobre dzisiaj rano, choć mogłabym dalej

More food, love and dreams
Muffinki z powidłami śliwkowymi 131

Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni. Do silikonowych foremek nakładamy na przemian ciasto, łyżeczkę powideł i znowu ciasto. Tworzymy iglo, dla naszych przetworów. Pieczemy przez około 25-30 min, gdy muffinki popękają, a z ich środka wydobywać się będą pyszne powidła, będziecie jeść je oczami SMACZNEGO Ania i Marcin

Ania i Marcin gotują
Muffiny z wiśniami 100

sobą, tak samo postąpić z produktami suchymi. Następnie wszystko wymieszać ze sobą dodając na końcu wiśni. Piec ok 25 minut w 180 stopniach. Przepis jest odpowiedni na 12 muffin. Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronki

Pychotkaaa
Cynamonki 136

cukier i cynamon, Ciasto rozwałkować i posmarować za pomocą pędzelka masłem z cynamonem następnie wyłożyć jabłka. Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na krążki. Krążki włożyć do formy na muffiny i piec 20 minut w 180 stopniach

Pychotkaaa
Muffiny różyczki drożdżowe + wyniki 133

Muffiny to świetny dodatek do przedpołudniowej kawy. Jednak te są inne, wyróżnia je to że są zrobione z ciasta drożdżowego ale i dość nietypowy kształt który robi wrażenie na gościach.  Składniki: ciasto 3 szklanki mąki pszennej paczka drożdży instant 125 ml mleka żółtko szczypta soli 3 pełne łyżki cukru 30 g masła masło cynamonowe 3 łyżki masła

Pychotkaaa
Muffinki z Oreo 99

opak kakao gorzkie, 1 łyżka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1/4 łyżeczki mleko, 1/2 szkl jajko, 1 szt olej, 50ml masło orzechowe, 2-3 łyżki Przygotowanie Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Ciasteczka Oreo składamy po 2 sztuki. Przekładamy masłem orzechowym i smarujemy wierzch. Osobno mieszamy składniki suche i osobno mokre, później razem łączymy, mieszamy do całkowitego połączenia

Gotowanie moimi oczami
Babeczki dyniowo-pierniczkowe z kremem twarożkowym 111

Sodę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy i wlewamy do ciasta. Na koniec dosypujemy mąkę i miksujemy jedynie do połączenia składników. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 25-30 minut do tzw. "suchego patyczka". Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Twaróg blendujemy

My Culinary Art
Wytrawne muffinki z wędzonym łososiem, kaparami i serkiem ricotta 207

Dziś królewskie śniadanie, i choć mogłoby się wydawać, że babeczki są czasochłonne, to uwierzcie nam na słowo, nie są! Znudziły nam się kanapki, a takie dwa muffinki zjedzone w towarzystwie prostej sałatki, zapewniły nam zastrzyk energii na cały dzień :) Zamiast mąki pszennej użyliśmy orkiszowej i jaglanej. W ten sposób obniżyliśmy zawartość glutenu w babeczkach. Jeśli chcielibyście przygotować babeczki całkowicie bezglutenowe

W kuchni Katie
NAJLEPSZE MUFFINKI - DYNIOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ 183

przechowywać w lodówce lub nawet zawekować. Ja upiekłam sobie wcześniej dwie średnie dynie w piekarniku, wyjęłam i odstawiłam do wystudzenia. Pod wieczór wzięłam je tylko zblendowałam, z części przygotowałam muffinki, resztę zapakowałam do słoika i wstawiłam do lodówki. Na jeszcze jedną porcję muffinek, puree nam wystarczy. Inspiracją był przepis znaleziony tutaj , lekko go tylko zmodyfikowałam pod moje formy i rodzaj

Smaczne Zdrowe
Muffinki gruszkowo-imbirowe 138

wymieszać za pomocą łyżki na jednolite ciasto. Na końcu dodać starty imbir oraz gruszkę i ponownie wymieszać. Ciasto nakładać za pomocą łyżeczki do papilotek umieszczonych w formie na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20 minut

My simple kitchen
Muffinki dyniowe 110

masło i puree z dyni, wszystko mieszając silikonową szpatułką. Łączymy zawartość obu misek i czekoladę. Mieszamy do momentu aż mąka przestanie być zauważalna. Czekolada roztapia się robiąc niesamowite wrażenie. Muffinki wyglądają ładnie, a smakują… No właśnie, sprawdźcie sami:) SMACZNEGO Ania i Marcin

Ania i Marcin gotują
Halloweenowe sowy - muffiny marchewkowe 233

31 października obchodzimy Halloween. W Polsce święto to jest mniej popularne niż w Stanach Zjednoczonych, a ja osobiście nie obchodzę Halloween, ale te śliczne sowy tak

Ana Mari's world
Muffinki z jabłkami 123

Pyszne, lekkie muffinki z jabłkami to idealny deser na jesienną depresję. Robi się je szybciutko, w smaku są cudowne, a ponadto zawierają w sobie pyszne polskie jabłka. Fantastycznie nadają się jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły.Zdecydowanie polecamy! Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczenia Ilość porcji: 12 babeczek Składniki: 140g miękkiego masła (fantastyczną promocję na masło znajdziecie TUTAJ

Kolizje Smaków