podczas przyjęć dla dzieci lub jako przekąska w pracy lub na uczelni. Świetnie poprawiają humor i dodają energii na resztę dnia. Taka miniaturowa wersja angielskiego carrot cake. Dzięki marchewce muffinki pozostają wilgotne i mięciutkie. Spróbujcie sami, a na pewno nie pożałujecie ;) Czego potrzebujemy? - 4 duże marchewki - 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej - 4 jajka - 3/4 szklanki oleju
two broke sistersdrugie. Cytryńcowe pestki doskonale komponują się z korzennym smakiem ciasta. Z pewnością konfiturę z cytryńca wykorzystam w ten sposób jeszcze nie raz (przepis na ten przetwór znajdziecie tutaj ). MUFFINY CYNAMONOWE Z KONFITURĄ Z CYTRYŃCA Składniki: - 250 gram mąki - 100 gram cukru - 125 gram masła - 2 jajka - 100 mililitrów mleka - 1/2 łyżeczki olejku waniliowego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Życie zamknięte w smakudzisiaj bardzo leniwy, niewyspany dzień. Oglądam "500 dni miłości" i jem pomelo. Palę kadzidełka o zapachu "opium", żeby zabić zapach smażenia. No i są muffinki. MUFFINY ORZECHOWE Składniki: - 110 gram cukru - 120 gram mielonych orzechów - 1 szklanka mleka - 225 gram mąki - 100 gram masła - 2 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru wanilinowego Przygotowanie: W jednej misce mieszamy
Życie zamknięte w smakuszaro, buro i nieprzyjemnie. Nic tylko poprawić sobie humor jakimś wypiekiem. Szybkim wypiekiem, dodajmy, co by się za długo w kuchni nie nastać i nie sprzeciwiać zanadto, niesprzyjającej aurze. MUFFINY OWSIANE Z NADZIENIEM TRUSKAWKOWYM Składniki: - 130 gram mąki żytniej - 130 gram mąki pszennej - 130 gram płatków owsianych - 2 jajka - 1/2 szklanki rozpuszczonego masła lub oleju - 3/4 szklanki mleka - 2/3 szklanki
Życie zamknięte w smakuDate();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); MUFFINY Z MASŁEM ORZECHOWYM Składniki: - 200 gramów mąki ryżowej - 150 gramów mąki owsianej - 150 gramów brązowego cukru - 1/2 szklanki tłuszczu - 1/2 szklanki mleka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Życie zamknięte w smakuCukiniowa muffina; z daktylami, jagodami goji, czekoladą białą oraz wiórkami; kawa z mlekiem, jeżyny Lubię moją rodzinę, lubię wyjazdy z nią. Czasami lubię z nią tak nic nie robić, będąc jedynie z nią, gdzieś gdzie nie ma zasięgu, gdzie jeżdżenie stało się naszą małą "tradycją" coroczną, nawet na ten weekend. Lubię słuchać jak ciocia cieszy się jak wujek próbuje
More food, love and dreamsWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na muffiny mega orzechowe. Są pyszne i świetnie się prezentują, dodatkowo posypka z pokruszonych orzechów pasuje idealnie. Polecam na kinder party albo do niedzielnej kawki Post Muffinki orzechowe pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujetermoobieg) przez ok. 30 minut. Muffinki wychodzą przepyszne! Porzeczka w cieście nie jest za kwaśna, bo temu zapobiec miał cukier waniliowy dodany do niej. Idealne do popołudniowej kawki bądź herbatki
Wielopokoleniowostopniach około 20 minut. Upieczone wystudzić. Aby przygotować lukier należy ptrzesiać cukier puder do miski, dodać wodę i rozpuszczoną we wrzątku kawę. Utrzeć dokładnie. Przygotowanym lukrem pokryć muffinki
Cakes By Kejtusłyszeniu, że to najlepsze muffiny jakie udało mi się upiec, musiałam tutaj umieścić przepis. Pięknie pachną, mają idealną konsystencję i ciężko się od nich oderwać ;) Przepis znalazłam tutaj: klik! i trochę zmodyfikowałam do moich potrzeb. Składniki (12 dużych muffinek): - 4 marchewki - skórka otarta z jednej pomarańczy - 2 cząstki pomarańczy - 1 szklanka mąki krupczatki, 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej - 4 łyżki
Corner With RecipesKażdy wie, że połączenie wiśni i kakao, czekolady zawsze się sprawdza :) A oto kolejny dowód :) Składniki (na 12 muffinów): - 1 szklanka mąki pełnoziarnistej, 1 szklanka mąki krupczatki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 czubate łyżki kakao - 1 łyżeczka cynamonu - 0,5 szklanki płatków owsianych - 2 łyżeczki otrąb (opcjonalnie) - 0,75 - 1 szklanki cukru - 2 większe
Corner With RecipesPozdrowienia z pięknej i słonecznej Lizbony ! Do pozdrowień dołączam pyszne makowe muffiny z malinami :) Przepis z gazety Sól i Pieprz 5/2012 z moimi modyfikacjami. Składniki (12 muffinek): - 1 szklanka mąki pełnoziarnistej - 1 szklanka mąki krupczatki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki mielonego maku - 2 duże jajka - 8-10 łyżek cukru - 180 g jogurtu naturalnego - 8 łyżek roztopionego
Corner With Recipesbył to mój pierwszy eksperyment z wytrawnymi muffinami, jednak dopiero teraz jestem zadowolona z efektu. Do słodkich miałam jakoś więcej serca ;). Mimo wszystko, serowa nuta i oliwki sprawdziły się świetnie. Składniki (12 muffinek): - 80 g serka topionego ulubionego smaku - 100 g mozzarelli - 1 szklanka mąki pełnoziarnistej - 1,5 szklanki mąki krupczatki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka
Corner With Recipesjednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, płatki owsiane, orzechy, proszek do pieczenia, cukier. W drugiej mieszamy mokre składniki jajka, olej, maślankę. Łączymy składniki mokre z suchymi. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy do 3/4 wysokości. Wierzch sypiemy mielonymi orzechami. Pieczemy w 180 stopni pieczemy około 25 minut do suchego patyczka. Inspiracja
Moja Galeria Smakusię roztopią. 3. W drugiej misce trzepaczką rozmieszać jajka z maślanką. 4. Do suchych składników wlać dżem z masłem, a nastepnie jajka z maślanką. Wymieszać. 5. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, do każdej nałożyć masy do 3/4 wysokości. 6. Piec w 200 stopniach przez 15-20 minut do suchego patyczka
Moja Galeria Smaku