Naszła mnie ogromna ochota na jakieś wypieki z białą czekoladą. Padło na muffinki bo są bardzo proste w przygotowaniu a był już późny wieczór (stąd to niekorzystne oświetlenie niestety). Wszystkie składniki na te babeczki są bardzo jasne dla tego postanowiłam ozdobić z wierzchu posypką z kolorowych cukrowych perełek dzięki temu zrobiło się trochę wiosennie
DiteczKawowa muffina bananowa z gruszką, daktylami i gorzką czekoladą Zdjęcia wyszły prawie jakby były robione kalkulatorem, no, nic jedno jakoś wygrzebałam :D Aa, teraz od nowa. 6 godzina to nie godzina, to zło. (w sumie to się prawie zgadza
More food, love and dreamsBudyniowo-kruszonkowego szału ciąg dalszy :) Zostało mi dużo budyniu i kruszonki więc upiekłam babeczki (nie lubię słowa muffinki..) przy okazji wypróbowując moją nową formę. Przepis dodała Milena M w grupie na facebooku Składniki: 2 szkl. maki 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju Szklanka mleka 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko wymieszać. Nakladac do foremek łyżkę ciasta
W kuchni bez szafekMuffiny z jagodami są zdecydowanie moim ulubionym rodzajem tego wypieku. Przepis, który Wam przedstawiam jest bardzo szybki i prosty (w godzinę przygotujecie i upieczecie babeczki). Jagody można zastąpić, np. brzoskwiniami, malinami czy bakaliami. Przepis ze zdjęciami krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandryoliwki i czosnek. Dokładnie mieszamy. Napełniamy papilotki lub silikonowe foremki ciastem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 170°C przez około 30-35 minut. Po upieczeniu odstawiamy muffinki do wystygnięcia. Smacznego
W kuchni KatieJabłkowa muffina z pekanami (w środku i na wierzchu); jogurt naturalny Religia na 7.10? ja się pytam kto ten plan układał
More food, love and dreamsDelikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne waniliowe muffinki to ciekawa propozycja na prosty, nieskomplikowany deser idealny do porannej kawy lub jako przekąska podczas dnia. Babeczki mimo swojej prostoty i szybkości w przygotowaniu są bardzo smaczne i z pewnością warto je włączyć w menu domowych słodkości. Muffinki/Babeczki Waniliowe - Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
Słodka Stronaskładniki: 0.5 szklanki mąki pszennej 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej 0.5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru cynamonowego 1 torebka herbaty o aromacie
Luźna Kuchniamigdały, cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. W misce ubić białka na sztywną pianę, partiami dodawać do masy czekoladowej, delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do formy na mini muffiny wyłożonej papilotkami, wierzch posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 10-15 minut. Przestudzić w formie, następnie wyłożyć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Smacznego
Pożeraczka, czyli raz adobrzepokrojony w kostkę ser oraz szynkę, wyciśnięty czosnek i wszystko razem mieszamy. Wykładamy ciasto do papierowych foremek i pieczemy przez ok. 20 min w 190 stopniach. Polecam podawać te muffiny w towarzystwie sosu czosnkowego lub ketchupu - smakują wyśmienicie ;) Jeżeli spodobał Ci się ten post to zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u - klik A jeżeli chcesz być
Kolejny blog o gotowaniubyć antonimami. Pod warunkiem, że cukru nie będzie zbyt dużo, a towarzyszyć mu będzie jakieś warzywo, w tym akurat przypadku, marchewka. Ręka w górę kto lubi marchewkę? My lubimy! Muffiny marchewkowe (12 sztuk) 1,5szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku
Zapiski Młodej Żonyzaspokoi moją ochotę na słodycze i pozwoli na chwilę oderwać się od świątecznych przygotowań. Wybrałam połączenie aromatycznej kawy, likieru kokosowego i kakao. Po pierwszym kęsie byłam w niebie... Muffiny kawowo-kakaowe 2,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 200ml mleka 100ml oleju 50ml likieru kokosowego (lub kawowego) 1 jajo 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka proszku
Zapiski Młodej Żonynigdy nie pękały an samej górze. Aż do dziś! Nie wiem, czy to przez mój humor czy pogodę (?!), ale jeszcze nigdy nie były tak piękne jak dzisiaj! Do ozdabiania muffinów użyłam prezentu Gwiazdkowego od mojej koleżanki :) Sam przepis bajecznie prosty i zdecydowanie najlepszy jaki dotąd użyłam :) Mozna konfigurować dodatki, ale ja uwielbiam połączenie wanilii i kakao! Składniki (wyszło
Kitchens AlphabetOstatnio przeczytałam jednym tchem książkę Aleksandry Ripley "Córka pierworodna. Wspaniała książka którą polecam na długie jesienne wieczory. Dopełnieniem do tego wszystkiego oczywiście powinno być coś słodkiego. Polecam więc kokosowe muffiny z morelami.. Co wy na to? Zostawiam was z deserem i idę się pakować bo jutro skoro świt wyjeżdżam ;-) Przepis na 12-14 muffinek: Składniki : 2 szklanki mąki
Na słodko lub wytrawnieKupiłam banany i o mały włos byłabym o nich zapomniała, żeby ich nie zmarnować wzięłam się za muffimy. Z podanego przepisu wychodzi 12 14 muffin. Są naprawdę pyszne, polecam. :-) Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 90 g cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 dojrzałe
Na słodko lub wytrawnie