muffiny - 9030 przepisów (strona:293/602)

Muffiny truskawkowe z czekoladą 127

Ostatnie truskawki, do tego niezbyt już ładne. Za to bardzo słodkie. Pomyślałam, że zmiksuję je i przygotuję wegańskie muffiny. Wegańskie, bo wiem, że w przypadku zmiksowanych truskawek nie będę już potrzebować ani mleka czy jogurtu, ani jajka. Za to dodałam groszki czekoladowe, więc wegańskie jednak nie są. Tak dla przekory. Składniki: (na 12 sztuk) 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej

Sto kolorów kuchni
Kakaowe muffiny z Tabasco i skórką pomarańczową 143

Wszystkim, którzy lubią słodko-ostre smaki polecam moje ostatnie muffiny. Sama muszę przyznać, że był to naprawdę udany eksperyment, bo nigdy wcześniej nie próbowałam połączyć tych dwóch smaków. Miałam problem z tym ile Tabasco do nich dodać, ale poprzestałam na 1 łyżeczce (na szczęście ;) Muffinki można polać rozpuszczoną czekoladą deserową, będą jeszcze pyszniejsze. Składniki na 12 sztuk : 200g mąki tortowej

Ze smakiem i z pasją
Muffiny z truskawkami 248

nikogo, kto by nie przepadał za tymi pysznościami więc każdemu powinny smakować, zwłaszcza takie świeże, jeszcze lekko ciepłe (no bo kto by czekał z degustacją aż ostygną :P Dzisiejsze muffiny są wyjątkowo delikatne i puszyste, wewnątrz skrywają pyszną, słodką truskawkę a z zewnątrz otulone są chrupiącymi płatkami migdałów. No to co może się skusicie?  Składniki na 15 muffinek

Ze smakiem i z pasją
CYTRYNOWE MUFFINY Z NIESPODZIANKĄ 1555

tygodni sytuacja się unormuje i wrócę do przesiadywania w kuchni :). Nie powstrzymałam się dzisiaj rano i upiekłam cytrynowe muffinki z cytrynowym curdem - angielskim kremem cytrynowym (domowej roboty) i malinami. Muffiny wyszły wilgotne do tego stopnia, że można je jeść widelczykiem. Po opublikowaniu tego posta wracam do przepisów...ale prawnych. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Bananowe serniczki 189

szklanka cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 1 kostka masła - 5 bananów Przygotowanie: Herbatniki drobno kruszymy i zalewamy rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Masę łączymy i wylepiamy nią foremki na muffinki. Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Miękkie masło ucieramy z cukrami na puszystą masę, dodając pojedynczo żółtka. Następnie dodajemy zmielony ser oraz pogniecione na papkę banany. Całość

Zainspirowana w kuchni
Muffinki z powidłami 187

sodę oczyszczoną oraz przyprawę korzenną. Następnie wlewam mleko i olej oraz wbijam jajka. Całość mieszamy krótko, tylko do połączenia się składników. Grudkami wcale się nie przejmujemy. Do foremek na muffiny nakładamy po ok. 1,5 łyżki ciasta. Na wierzch układamy po pełnej łyżeczce powideł, a wszystko przykrywamy kolejną porcją ciasta. Formy mogą być napełnione prawie do krawędzi. Muffiny rosną bardzo(...)foremek. Pieczemy je ok. 25 min. w 180 stopniach Celsjusza. Przed wyciągnięciem, chwilę studzimy w wyłączonym piekarniku, a dopiero po ok. 10 min. wyjmujemy je na kratkę. Dzięki temu muffiny nie opadają, w środku są delikatne i puszyste, a z wierzchu delikatnie chrupiące. Dla mnie - idealne. W prawdzie przydałaby się do nich polewa czekoladowa, a najlepiej gache, ale już

Ratunku obiad
Słodkie co nieco na niedzielę 207

Dziś proponuję drożdżowe muffiny, z kwaskowym, rabarbarowym środkiem i słodką kruszonką. Pasują idealnie do popołudniowej herbaty lub jako wyjątkowe, późne śniadanie. Powstały dość spontanicznie i może dlatego tak nam smakowały. Gdy na straganie zobaczyłam rabarbar, to wprost nie mogłam mu się oprzeć, a po powrocie do domu okazało się, że mam pół opakowania świeżych drożdży, które trzeba w najbliższym czasie(...)zastanawiając się wiele i nie szukając konkretnego przepisu, wzięłam się do pracy. Efekty możecie oglądać na zdjęciach, które mimo brzydkiej pogody pachną wiosną i... rabarbarem :) Drożdżowe muffiny z rabarbarem i razową kruszonką porcja na 12 sporych babeczek Będziemy potrzebować: 3,5 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru + trochę do zaczynu i posypania rabarbaru 200 g roztopionego i ostudzonego masła

Ratunku obiad
Świetne muffiny z borówkami (jagodami, malinami itp.) i jogurtem 143

muffiny chodziły za mną od dawna, wreszcie się zebrałam i wiecie co? Warto było! Jutro babskie spotkanie z P. i K. i mam nadzieję, że będą równie pyszne jak dzisiaj :) Jeśli w ogóle jakaś do jutra zostanie ;) Z 28 została już tylko połowa... Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Brak tytułu 131

Jakiś czas temu pisałam Wam o słodkiej przesyłce - CHAŁWA Z ODRY http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/2012/09/i-znowu-zrobio-sie-sodko-ale-ja-sodkie.html Postanowiłam ją wykorzystać do muffinek. MUFFINKI Z CHAŁWĄ SKŁADNIKI:                                  1/14 skl. mąki 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1/2 szkl. miękkiego masła 1/2 szkl. cukru

kolorowotorcikowo
Muffiny bananowe 271

jedyne ciastko, które daje tyle możliwości. Dziś wersja z bananami.                 ****************************************************************   Bananowe muffiny - przepis Składniki:  125 g masła w temp. pokojowej 125 g cukru 2 jaja  125 g mąki 2 dojrzałe banany szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mleka Przygotowanie

kolorowotorcikowo
Rabarbarowe muffiny pod bezą 194

Jako, że dostałam wczoraj jakieś 15 kg rabarbaru, to teraz zasypię Was przepisami  z jego wykorzystaniem :) Rabarbarowe muffiny pod bezą   - przepis Rabarbar: 2-3 łodygi rabarbaru 1/2 szkl. wody 2/3 szkl. cukru Rabarbar pokroić w kostkę. Wodę zagotować z cukrem - wrzucić rabarbar. Gotować 2-3 minuty. Odcedzić. Ciasto: 1,5 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku

kolorowotorcikowo
Wilgotne babeczki z bananem i czekolada 226

Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy składniki suche - szybko mieszamy. Na koniec wlewamy mleko i dodajemy rozgniecionego widelcem banana oraz pokrojoną w kawałeczki czekoladę. Gotowe ciasto przekładamy do formy na muffinki, wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną lub wyłożonej papilotkami. Babeczki pieczemy w 180 stopniach C, około 25-30 minut. Ostygnięte wyjmujemy z blachy

kolorowotorcikowo
Babeczki na Halloween 173

Wlać olej, dodać nasiona wanilii, zmiksować. Na koniec dodać gorącą kawę. Krótko zmiksować do połączenia się składników.  Ciasto jest bardzo rzadkie, ale właśnie takie ma być!! Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nalać ciasto do 3/4 wysokości.  Piec ok. 18minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:  250g serka mascarpone,  1/2 szklanki śmietany 18%,  100g białej czekolady

Z miłości do słodkości
Muffiny podwojnie czekoladowe z malinami 119

ktora czekalam z niecierpliwoscia. Gdy w koncu nadeszla okazalo sie, ze nie mam za bardzo czasu na pichcenie. Ale co sie nie robi dla dobrego jedzenia ;) Poczatkowo planowalam zrobic muffiny wytrawne na sniadanie, ale rano mi sie nie bardzo chcialo wiec zamiast muffinek na sniadanie byly slodkie do popoludniowej kawy. W oryginalnym przepisie nie ma malin, postanowilam je dolozyc

Przysmaki Karolki