muffiny - 9030 przepisów (strona:273/602)

MUFFINKI KOKOSOWO-KAKAOWE 128

uwielbiam muffinki w każdej postaci, szybko się je robi i smakują wybornie, coś słodkiego do kawki zawsze musi być, a gdy na dworze szaro, buro i ponuro, po zjedzeniu tych muffinek od razu poprawi nam się humor   SKŁADNIKI Suche:  1 szkl. mąki, 2 łyżki kakao, 1/3 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 łyżki wiórek

słodki bratek
Muffiny z budyniem i nutką pomarańczy. 130

Muffiny szczerze mówiąc nigdy nie wzbudzały moich zachwytów .  ... ot zwykłe suche ciastko ... Czasami trafiałam na jakiś wyjątek , który troszkę zmieniał to myślenie. A dziś postanowiłam do tego "suchego ciastka" dodać wilgotne nadzienie . I to był strzał w dziesiątkę. Ta odrobina budyniu plus porcja masy śmietanowej skutecznie odmieniła mój obraz muffinki. Składniki: 2 szklanki (340g ) mąki 1 łyżeczka proszku

Malinowa Kawiarenka
Muffinki kokosowo-migdałowe. 128

cytryny), wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 25 minut (do "suchego patyczka"). Wystudzone muffinki oprószyć cukrem pudrem

zadanie-gotowanie
Słodkie propozycje na Wielkanoc 142

Rossmann z moimi propozycjami słodkości na wielkanocny stół, udostępniam je specjalnie dla Was w wersji internetowej.  Znajdziecie w nich przepis na pyszną babę, mini serniczki, orzechowy mazurek oraz muffiny.  Dla każdego coś pysznego! Przepisy znajdziecie też na moim Facebook - klik . :) Smacznych i cudownych Świąt Kochani

Garniec Magalie
Babeczki markwiowo-żytnie ze figōm (Muffiny fitness) 146

masła. Jajca zmiksujcie ze cukrym. Niyskorzi 11 dejcie tam mōnka, zarodki, rozpuszczōno szokolada, oliwa, prziprawy i wszysko dobrze wymiyszejcie. Rozgrzyjcie sie piec na 180 stopni. Przigotujcie sie forymki na muffiny- nojlepi take mańsze. Do kołżdyj dejcie łeżka ciasta (żeby wiynksze pó 12 forymki bōło połne- ja, wiym, że połōwki zawsze sōm równe, ale przeca i tak wszyscy wiycie

Chop w kuchni
Muffinki owieczki 1197

Dodać pastę lub aromat, ⅓ ilości mąki i wymieszać. Wlać ⅓ ilości mleka, wymieszać. Znowu ⅓ mąki i znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości (fot.1) . Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez 25-30 minut  (fot.2) . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia

Świat Ciasta
Wytrawne muffiny 235

Wspaniały pomysł na niecodzienne śniadanie. Takie muffiny to nic innego jak jajecznica zapiekana w piekarniku. Są bardzo delikatne w smaku i pożywne. Polecam również na świąteczne śniadanie. Składniki 4 jajka 5 łyżek startego wędzonego sera 4 plastry polędwicy sopockiej ok. … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zielona babka z awokado 97

tylko od święta. Przepis można wykorzystać na małe babki, muffiny lub klasyczne ciasto pieczone w keksówce lub innej formie. Jeśli wybierzecie klasyczną formę ciasto należy piec o ok. 10 minut dłużej. Zielona babka z awokado Kuchnia Słodkości Porcje 10 babek Porcje 10 babek Składniki 200 g mąka owsiana 100 g masło może być o obniżonej zawartości tłuszczu 200 g erytrol

Kucharzyca
Cytrynowe muffinki z lukrem 110

Cytrynowe muffinki z lukrem Składniki: 2 jajka 2 cytryny 100 g masła   4 łyżki cukru 2 łyżki zmielonych migdałów  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 szczypta soli 3 łyżki mąki  1 łyżeczka sody  Wykonanie:  Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać startą skórkę z dwóch cytryn wcześniej wyszorowanych i sparzonych. Wycisnąć

Wino Francja Kuchnia
Babeczki cytrynowe do koszyczka / święconki 123

masy jajecznej i miksować. Dodać olej, a na końcu skórkę otartą z 1/2 cytryny i wyciśnięty sok. 2. Ciasto przełożyć do dowolnych foremek wysmarowanych tłuszczem (u mnie foremki na muffinki). Piec 30 minut w 180 st. C. Wystudzone babeczki udekorować wedle uznania. 3. Z podanych składników wychodzi 8-10 niedużych babeczek. Smacznego!!! Źródło: Tradycyjna kuchnia Kasi

Kuchnia domowa Ani
Zimowe muffiny marchewkowe ze śnieżną polewą 141

znajdziecie przepis na pierniczki lukrowane. Postawiłam za to na rozpływające się z ustach muffinki marchewkowe z mleczną polewą , która świetnie je uzupełnia i nadaje im zimowo- świątecznego charakteru.  MUFFINY MARCHEWKOWE  ZE ŚNIEŻNĄ POLEWĄ Składniki: (na 15 szt) 220 g mąki 120g cukru 170 ml oleju 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 marchewki 1 szczypta soli

Bon appetit mon amie
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 123

ułożyć zimne plasterki jabłek (mniej więcej by do połowy na siebie zachodziły). Ciasto bez jabłek zawinąć na jabłkowe płatki. Paski zwinąć w ruloniki i włożyć je do formy na muffinki (jeśli mamy formę metalową należy delikatnie posmarować wypustki masłem, jeśli silikonową można pominąć). Na róże nałożyć na gorę folię aluminiową (by jabłka się nie przypaliły). Piec ok. 45-50 minut

Mania Wypiekania
Muffiny jak batoniki 133

starte jabłko i marchew.  Wymieszać.  Dodać rodzynki, orzechy i wiórki.  Całość przelać do miski z mąką i niedbale wymieszać.  Mieszankę przełożyć do przygotowanej formy na muffinki.  Wstawić do piekarnika na około 20 - 25 minut (do suchego patyczka

Sto kolorów kuchni
Muffinki cynamonowe jak pączki 115

Karnawał się skończył, ale czy za nim tęsknicie? Czy tęsknicie za pączkami, małymi słodkimi, pysznymi kaloriami? Jeśli tak to możecie na szybko przygotować sobie muffinki, które smakują jak pączki. Zrobiła je jakiś czas temu córka na popołudniowy deser. Wyszły jej znakomicie. Idealnie pasują na nadal chłodne, długie, zimowe wieczory. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
BABECZKI TIRAMISU 364

wszystko dokładnie, ale delikatnie szpatułką lub drewnianą łyżką.  Odłóż 1/3 masy do miseczki i dodaj do niej kakao, wymieszaj dokładnie. Jasną masę przełóż po równo do blachy na muffinki wyłożonej papilotkami. Na wierzch wyłóż po około 1 łyżeczce ciemnej masy.  Piecz babeczki przez około 17-18 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone wyjmij i pozostaw do ostudzenia. KREM

Słodko-Słony Świat Ilony