muffiny - 9033 przepisów (strona:266/603)

Cytrynowe muffinki z różowym kremem. 189

Moją ostatnią propozycją tego tygodnia są cytrynowe muffinki z owocowym kremem w kolorze różowym (co było do przewidzenia ;)) Przygotowanie wszystkiego zajmuje niewiele czasu, a efekt jest naprawdę dobry. Udało mi się nawet wypróbować dwa przepisy Maćka. Na dzisiejszy obiad ugotowałam jego botwinkę, a w słoiczkach na odpowiednią okazję czeka chutney rabarbarowy . Jedno i drugie świetne :) Ze względu na swoją oryginalność

zadanie-gotowanie
Muffinki z malinami i migdałami 252

układamy maliny i nakładamy kolejną łyżkę ciasta. Całość posypujemy migdałami i wstawiamy do piekarnika na 20-25 min. Tym razem z racji że forma sylikonowa była większa piekłam swoje muffiny

Piekielna Kuchnia Pati
Czekoladowe cupcakes-przepis 347

puszysto z białym cukrem. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, solą i kakao. Dodaj gorące mleko cały czas miksując. Napełnij ciastem papierowe papilotki, dodatkowo umieszczone w foremce do muffinów. Piecz babeczki przez 15 -20 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Wymieszaj cukier puder z kakao. Dodaj do miękkiego masła i zmiksuj na puszysto. Wstaw krem do lodówki

codojedzenia
Muffinki z rabarbarem i papają 139

Sezon rabarbarowy uznaję za otwarty! Na pierwszy rzut lekkie jak chmurka muffiny z dodatkiem papai. Składniki na 12 szt: w sumie 350 g mąki, z czego 200 to musi być pszenna (u mnie była to pszenna i gryczana) 150 ml oleju roślinnego 250 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 120-150 g cukru 1 banan łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku

greenscarf
Bezglutenowe muffinki czekoladowe z maslem orzechowym 110

coś słodkiego. Bo weekend bez domowego ciasta czy babeczek to weekend stracony. Ale co zrobić, gdy mamy ochotę ale zdrowie ogranicza korzystanie nam ze słodkich wypieków? Mozna upiec bezglutenowe muffinki. Szybkie, proste i pyszne. Z dodatkiem masła orzechowego idealna, weekendowa, słodka przekąska. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mini serniczki z borówkami 204

ricotty (lub mascarpone) 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy (40 g) 1 jajko dodatkowo: garść borówek 50 g czekolady deserowej/gorzkiej posypka do dekoracji Wykonanie Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Piekarnik nastawić na 180*C. Herbatniki dokładnie pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Przełożyć do papilotek i wyrównać powierzchnię. Do misy miksera przełożyć twaróg, ricottę, cukier, cukier waniliowy

Kulinarna (nie)codzienność
Złote kukurydziane babeczki z gruszką 182

mieszamy. Na koniec dodajemy obraną i pokrojoną w małą kostkę gruszkę, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżką do papilotek na muffinki do 3/4 wysokości. Ja piekę bez użycia formy na muffiny, ale wykorzystując formę uzyskacie ładniejsze, wyższe babeczki. Tak przygotowane babeczki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut w zależności od piekarnika

Słodkie okruszki
Domowe puszyste kokosanki 165

górę można nałożyć roztopioną gorzką czekoladę. (Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuścić na parze. Dodać łyżeczkę masła i łyżkę słodkiej śmietanki. Dokładnie połączyć.) Czy to są muffinkowe kokosanki, czy może kokosankowe muffinki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sezonowo: rabarbar 190

Ciasto z rabarbarem       Tarta rabarbarowa       Ciasto odwracane z truskawkami i rabarbarem   Muffinki rabarbarowe          Tarta truskawkowo-rabarbarowa

Passions hobbies life
Muffinki z truskawkami 192

cukrem i proszkiem do pieczenia.  Jajka roztrzepać, wymieszać z maślanką, olejem i ekstraktem. Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia. Masę przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. W każdą muffinkę wcisnąć truskawkę, równomiernie posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! Harmonogram na teoretycznie wolny weekend mam wypełniony

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zmiany, łóżko i babeczki. Z czekoladą i truskawkami 188

cukier puder przesiać, wymieszać. Białka ubić na pół sztywno. Powoli wlewać letnie masło, mieszając łyżką. Następnie partiami dodać mąkę z cukrem, delikatnie połączyć. Masę przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. 50 ml kremówki zagotować. W tym czasie posiekać czekoladę, przełożyć do miseczki. Zalać czekoladę gorącą kremówką, wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki razowe z truskawkami i bananami 144

dodać do sypkich składników, wymieszać. Połączyć składniki mokre z suchymi, dobrze wymieszać i nakładać do foremek do 3/4 wysokości. Piec na środkowej półce piekarnika przez około 30 minut, aż muffinki się ładnie przyzłocą

Passions hobbies life
Muffiny szpinakowe z kremem cytrynowym 214

Jedliście kiedyś muffinki szpinakowe na słodko? Są pyszne, delikatne, mają cudowny zielony kolor! Można je jeść bez dodatków, ale postanowiłam dodać jeszcze im trochę koloru. Z kremem cytrynowym komponują się idealnie! :) Są przepyszne, polecam przepis na weekend! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Muffiny szpinakowe z kremem cytrynowym 214

Jedliście kiedyś muffinki szpinakowe na słodko? Są pyszne, delikatne, mają cudowny zielony kolor! Można je jeść bez dodatków, ale postanowiłam dodać jeszcze im trochę koloru. Z kremem cytrynowym komponują się idealnie! :) Są przepyszne, polecam przepis na weekend! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Babeczki z jabłkami II 153

Wczoraj był sernik jak najbardziej świąteczny, a dziś przekąska zdecydowanie przedświąteczna :-) Babeczki lub jak ktoś woli muffinki w tej wersji są ideale zarówno na podwieczorek jak i na śniadanie :-) delikatnie wilgotne ciasto i wspaniały migdałowo - jabłkowy aromat... Po prostu pyszne... SKŁADNIKI 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku

Czary - gary w kuchni