muffiny - 9033 przepisów (strona:264/603)

PIERNIKOWO-MARCHEWKOWE MUFFINKI 151

Wilgotne muffinki z marchewkami oraz dodatkiem przyprawy do piernika, do popołudniowej kawy, wypróbujcie przepis i możecie zaserwować nawet na świątecznym stole zamiast piernika. SKŁADNIKI  na 15 muffinek: Suche składniki: 1 ½ szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika, 1 łyżka kakao Mokre składniki: 125 g jogurtu naturalnego, 75 g oleju, 1 jajko

słodki bratek
Otrębowe muffinki na białkach z jabłkami i rodzynkami 207

Pyszne i zdrowe muffinki z dodatkiem jabłek i rodzynek z piernikową nutą. Będą smakowały niejednemu łasuchowi :) Składniki: 2 małe jabłka 1 szklanka rodzynek 1,5 szklanka mąki pszennej 1 szklanka otrąb pszennych prażonych 3 białka 2 łyżki płynnego miodu 1 szklanka mleka 1/4 szklanki oleju 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Na Ciasteczkowych Papierach
Kokosowe muffinki 245

Dzisiejszego dnia przygotowuję wypieki na Święto Wsi. Na pierwszy ogień poszły muffinki. Wyszły bardzo puszyste i delikatne. Zastanawiam się czy oprószyć je cukrem pudrem czy polać czekoladą. Składniki na 12 sztuk : Suche składniki : 1,5 szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki wiórek kokosowych Mokre

Kocham Czekoladę
Bezglutenowe muffiny ze śliwkami 136

Rewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w wykonaniu, szybkie i smakowały wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI: 210 g Mix per Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku do pieczenia 10 g sody oczyszczonej 120 g drobnego cukru

Kuchnia bezglutenowa
MUFFINKI Z MALINAMI 188

pyszne małe co nie co do kawki, uwielbiam muffinki w każdej postaci, tym razem z malinami     SKŁADNIKI 2 szkl. mąki pszennej, 2/3 szkl. cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki wiórek kokosowych, 2/3 szkl. mleka, 2 jajka, 100 ml oleju, szczypta soli ½ szkl. malin WYKONANIE Jajka ubijamy trzepaczką z cukrem, dodajemy mleko, olej, a następnie suche składniki

słodki bratek
Muffinki z jeżynami 142

mniejszej miski przesiać mąkę i cukier puder. Dodać sodę, proszek i szczyptę soli. Wymieszać. Składniki suche dodać do mokrych i wymieszać łyżką - tylko do połączenia składników.  Formę na muffinki wypełnić papilotkami, do których nałożyć ciasta do połowy wysokości papilotki, następnie do każdej wcisnąć po 4-6 jeżyn, tak by zbytnio nie wystawały - będą puszczały sok. Wtedy poziom ciasta

Mania Wypiekania
korzenne muffiny z dynią i miodem 187

Muffiny z dynią są naprawdę pyszne. Puree z dyni sprawia, że są przyjemnie wilgotne ale smak dyni  jest zupełnie niewyczuwalny. Aromat  nadają im natomiast korzenne przyprawy - imbir, cynamon, mieszanka do piernika oraz miód. składniki:   1 szklanka puree z dyni 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 łyżki płynnego miodu 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

babka w formie
Świąteczne babeczki o zapachu migdałów z kandyzowaną skórką pomarańczową 185

jajku, mleko i dobrze zmiksować. Wlać ekstrakt migdałowy, wsypać skórkę pomarańczową i wymieszać. Wsypać mąkę i lekko zmiksować na małych obrotach, tylko do momentu połączenia się składników. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami i rozłożyć do nich ciasto. Piec 15-20 minut. Studzić na kratce

Posadzone i zjedzone
Ciasto gruszkowe 149

rodziną lubię zwieńczać ciastem w takiej właśnie postaci.  Ciasto ma „muffinkowy” sposób wykonania, jak też muffinkową konsystencję. Ja upiekłam w formie z kominkiem, ale można piec w formie muffinów, skracając czas pieczenia do 22-25 min. Ciasto gruszkowe forma okrągła z kominkiem na podst. przepisu Sharon Koening (www.recipes4cakes) 3 średniej wielkości twarde, lecz dojrzałe gruszki 1 szkl. oleju

Posadzone i zjedzone
Muffiny owsiane 193

pozorom nie jest to łatwa sztuka, wymyślić i przygotować coś co będzie się jadło następnego dnia. Niesamowicie pomocna jest strona Filozofia Smaku - kopalnia pomysłów na pudełeczka do pracy ;)  Muffiny są przygotowane bez mąki i tłuszczu. Można do nich dodać ulubione owoce, ja akurat miałam mrożone jagody ;) Składniki ( na 5-6sztuk): 3/4 szklanki płatków owsianych górskich pół szklanki jogurtu

Czerwona Porzeczka
Jabłkowe babeczki z korzenną nutą 193

koniec ścieramy 2 obrane jabłka (na dużych oczkach tarki). Znów mieszamy. Do miski z mokrymi składnikami wsypujemy suche i całość mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy około 1 czubatej łyżki masy. Babeczki wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 20-23 minuty do tzw. suchego patyczka

Słodkie okruszki
Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami 205

świetnie sprawdzą się też orzechy i czekolada. Bez masła i bez cukru, a mega smakowite! :) Kocham placuszki bananowo-jogurtowe, więc pomyślałam, że może to połączenie sprawdzi się i w muffinach. No i nie myliłam się - są pyszne i wilgotne. Świetnie smakują zaraz po przyrządzeniu, następnego dnia po wyjęciu z lodówki lub po podgrzaniu w mikrofali. Fantastyczne na pierwsze śniadanie, przekąskę

Cooking Monster
Czekoladowo-bananowe muffinki wg Nigelli 195

Cześć ! Długo poszukiwałam przepisu na wyczekiwane przez Wszystkich tytułowe czekoladowe muffinki i w końcu trafiłam na idealny. Znów pomogła mi koleżanka ze studiów (podziękowania dla Ruty ;), która upiekła je na imprezę. Muszę przyznać, że są boskie - mięciutkie, wilgotne i puszyste. Naprawdę polecam !!! Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Muffiny bardzo owocowe bez cukru 194

najpierw należy poświęcić trochę czasu w kuchni. Na szczęście moja mała dama chętnie robi wszystko samodzielnie. Ja jedynie podstawiam jej na kuchenną ladę potrzebne składniki. Poniżej przepis na nasze muffinki, które Emilka przygotowała samodzielnie Babeczki bardzo owocowe Składniki na ciasto: 2 szklanki przesianej mąki tortowej 1/3 szklanki ksylitolu zamiast cukru 1/2 szklanki oleju pół szklanki posiekanych orzechów brazylijskich

Bon Appetit Małgorzaty
Muffinki orkiszowe z cynamonem 132

zdecydowany i konkretniejszy Jaja ubijam trzepaczką z cukrem i szczyptą soli, dodaję mleko, olej, mąkę, proszek do pieczenia i otręby. Dokładnie łączę ze sobą. Ciasto wlewam do foremek na muffinki i posypuję mieszanką cukru trzcinowego i cynamonu. Piekę ok. 35 minut w temp. 170'C (grzałki góra/ dół). Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 muffinek. Wydawać by się mogło

Wielopokoleniowo