muffiny - 9030 przepisów (strona:269/602)

Babeczki Mumie 141

suchego patyczka. Z białej masy cukrowej wycinamy niewielkie kółeczka i przy pomocy odrobiny lukru przyklejamy do nich groszki czekoladowe. Tak przygotowane oczy przyklejamy do muffinek przy pomocy odrobiny lukru. Muffiny dekorujemy lukrem i posypujemy kolorową posypką. By Małgorzata Hert Adapted from Mummy Cupcakes Adapted from Mummy Cupcakes Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
imprezowe sówki 147

óbki/) ok. 50 – 100 g roztopionej czekolady wykonanie: Każde ciasteczko rozdzielamy na dwie części (z białą masą i bez). Dwa ciasteczka z masą przyklejamy za pomocą czekolady do muffinki. Ciasteczka bez masy przekrawamy na pół (i tak powstały „brwi”) i przyklejamy za pomocą czekolady nad ciasteczkami z masą. Na każdym ciasteczku z masą przyklejamy po jednym cukierku

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki dyniowe 171

Już za kilka dni Halloween, więc mam dla Was z tej okazji kilka propozycji. Pierwsza z nich to dyniowe muffinki. Wiadomo przecież, że nie ma Halloween bez dyni :) Z podanej ilości składników wychodzi 12 Muffinek.   Składniki: 1 duże jajko lub 2 małe 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki

kuchnia doski
Muffiny z dżemem i kruszonką 188

Muffiny robi się w miarę szybka i bardzo prosto. Jako nadzienie tych muffinek można wykorzystać ulubiony dżem lub marmoladę. Ja polecam kwaśny dżem, np z wiśni. Składniki: 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju 1 jajko ½ szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody dżem kruszonka: 100 g mąki 50 g masła

Mama Gotuje
PIERNIKOWO-MARCHEWKOWE MUFFINKI 129

Wilgotne muffinki z marchewkami oraz dodatkiem przyprawy do piernika, do popołudniowej kawy, wypróbujcie przepis i możecie zaserwować nawet na świątecznym stole zamiast piernika. SKŁADNIKI  na 15 muffinek: Suche składniki: 1 ½ szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika, 1 łyżka kakao Mokre składniki: 125 g jogurtu naturalnego, 75 g oleju, 1 jajko

słodki bratek
Otrębowe muffinki na białkach z jabłkami i rodzynkami 170

Pyszne i zdrowe muffinki z dodatkiem jabłek i rodzynek z piernikową nutą. Będą smakowały niejednemu łasuchowi :) Składniki: 2 małe jabłka 1 szklanka rodzynek 1,5 szklanka mąki pszennej 1 szklanka otrąb pszennych prażonych 3 białka 2 łyżki płynnego miodu 1 szklanka mleka 1/4 szklanki oleju 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Na Ciasteczkowych Papierach
Kokosowe muffinki 175

Dzisiejszego dnia przygotowuję wypieki na Święto Wsi. Na pierwszy ogień poszły muffinki. Wyszły bardzo puszyste i delikatne. Zastanawiam się czy oprószyć je cukrem pudrem czy polać czekoladą. Składniki na 12 sztuk : Suche składniki : 1,5 szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki wiórek kokosowych Mokre

Kocham Czekoladę
BABECZKI MARCEPANOWE NIEBO W... 143

cukrem kryształem i cukrem waniliowym.Marcepan pokroić na maleńkie kawałki.Jajka,mleko i marcepan dodać do masła,utrzeć.Wsypać mąkę i proszek do pieczenia,wymieszać.Do papierowych foremek na muffinki  nakładamy po łyżce ciasta,układamy na blaszce.Pieczemy 20 min. w temp.180st..Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bezglutenowe muffiny ze śliwkami 105

Rewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w wykonaniu, szybkie i smakowały wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI: 210 g Mix per Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku do pieczenia 10 g sody oczyszczonej 120 g drobnego cukru

Kuchnia bezglutenowa
MUFFINKI Z MALINAMI 160

pyszne małe co nie co do kawki, uwielbiam muffinki w każdej postaci, tym razem z malinami     SKŁADNIKI 2 szkl. mąki pszennej, 2/3 szkl. cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki wiórek kokosowych, 2/3 szkl. mleka, 2 jajka, 100 ml oleju, szczypta soli ½ szkl. malin WYKONANIE Jajka ubijamy trzepaczką z cukrem, dodajemy mleko, olej, a następnie suche składniki

słodki bratek
Muffinki z jeżynami 113

mniejszej miski przesiać mąkę i cukier puder. Dodać sodę, proszek i szczyptę soli. Wymieszać. Składniki suche dodać do mokrych i wymieszać łyżką - tylko do połączenia składników.  Formę na muffinki wypełnić papilotkami, do których nałożyć ciasta do połowy wysokości papilotki, następnie do każdej wcisnąć po 4-6 jeżyn, tak by zbytnio nie wystawały - będą puszczały sok. Wtedy poziom ciasta

Mania Wypiekania
korzenne muffiny z dynią i miodem 156

Muffiny z dynią są naprawdę pyszne. Puree z dyni sprawia, że są przyjemnie wilgotne ale smak dyni  jest zupełnie niewyczuwalny. Aromat  nadają im natomiast korzenne przyprawy - imbir, cynamon, mieszanka do piernika oraz miód. składniki:   1 szklanka puree z dyni 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 łyżki płynnego miodu 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

babka w formie
Świąteczne babeczki o zapachu migdałów z kandyzowaną skórką pomarańczową 142

jajku, mleko i dobrze zmiksować. Wlać ekstrakt migdałowy, wsypać skórkę pomarańczową i wymieszać. Wsypać mąkę i lekko zmiksować na małych obrotach, tylko do momentu połączenia się składników. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami i rozłożyć do nich ciasto. Piec 15-20 minut. Studzić na kratce

Posadzone i zjedzone
Ciasto gruszkowe 105

rodziną lubię zwieńczać ciastem w takiej właśnie postaci.  Ciasto ma „muffinkowy” sposób wykonania, jak też muffinkową konsystencję. Ja upiekłam w formie z kominkiem, ale można piec w formie muffinów, skracając czas pieczenia do 22-25 min. Ciasto gruszkowe forma okrągła z kominkiem na podst. przepisu Sharon Koening (www.recipes4cakes) 3 średniej wielkości twarde, lecz dojrzałe gruszki 1 szkl. oleju

Posadzone i zjedzone
Muffiny owsiane 165

pozorom nie jest to łatwa sztuka, wymyślić i przygotować coś co będzie się jadło następnego dnia. Niesamowicie pomocna jest strona Filozofia Smaku - kopalnia pomysłów na pudełeczka do pracy ;)  Muffiny są przygotowane bez mąki i tłuszczu. Można do nich dodać ulubione owoce, ja akurat miałam mrożone jagody ;) Składniki ( na 5-6sztuk): 3/4 szklanki płatków owsianych górskich pół szklanki jogurtu

Czerwona Porzeczka