Marchewkowo-orzechowa muffin*, a z daktylami i borówkami * z mąką orzechową i masłem orzechowym Jak już ma ładny kształt to taki trochę (bardzo) zakalec wyszedł, ale orzechowy to dobry :) bo w końcu muszę zużyć tą mąkę, która jakoś tak zapomniana
More food, love and dreamsTrudno zdobyć mi się na coś wybitnie twórczego. Muffiny nie po raz pierwszy goszczą na naszym blogu. Upodobałem je sobie szczególnie i tym razem przedstawiam ich czerwoną, marchewkową odmianę 40 min 6 szt składniki: 3/4 szklanki mąki 2 duże marchewki 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki cynamonu 3 łyżki cukru 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko wykonanie: Wszystkie
Ania i Marcin gotująProste, szybkie i smaczne małe co nieco do popołudniowej kawy. Po domu roznosi się niebiański zapach pomarańczy, który uwielbiam. Muffinki podałam na talerzyku New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 180 g jogurtu naturalnego 150 g kajmaku 2 jajka 70 ml oleju 0,5 szklanki mleka Olejek pomarańczowy
VioletoweKucharzenieNabrałam ochoty na muffinki. Oczywiście nastrój świąteczny wiec muszą być z dodatkiem piernika. Babeczki są mega pyszne, mięciutkie i co tu dużo mówić rozpływają się w ustach, a te powidła mmm. Zapraszam... Przepis z "Moje wypieki" Skala trudności - proste Stopień smaku 10/10 ja dałam polewę z czekoladą biała i taką wam polecam. Składniki na 12 babeczek: 2/3 szklanki
Kubki smakupapilotki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i cynamon i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy czekoladowymi kamyczkami. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachsobą mleko z jakiem i olejem. Następnie mokrą masę łączymy z suchą, dokładnie mieszamy i wylewamy do foremek zakrywając 3/4 ich powierzchni na górę dodając pozostałą część czekolady. Muffinki pieczemy w temp. 200 *C przez 20 minut :) Już w piekarniku wyglądały pysznie :) Efekt Końcowy :) na niedzielne popołudnie jak znalazł
W Moim Magicznym Domupapilotki (formy). Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 10-15 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto w środku jest upieczone (patyczek powinien być suchy a góra muffinki jasna, nieprzypieczona). Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wierzch muffinek moczymy w roztopionym maśle i kolejno w cukrze z cynamonem. Posypka: 55 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki masła Cukier mieszamy
Made By Mom And Sonświętami? Może! Takie babeczki w cudownych kształtach choinek, gwiazdek i śnieżynek. Pachną piernikiem, wyglądają świątecznie, a smakują wybornie :) Jeśli nie macie takiej cudownej formy jak nasza możecie upiec zwykłe muffinki w okrągłych papilotkach. Nasza foremka silikonowa pochodzi ze sklepu garneczki.pl . Piekłam w niej już kilkakrotnie i z czystym sumieniem mogę Wam ją polecić :) Ilość porcji: (ok. 30 malutkich babeczek. Ciasta
Kolizje Smaków31 października obchodzimy Halloween. W Polsce święto to jest mniej popularne niż w Stanach Zjednoczonych, a ja osobiście nie obchodzę Halloween, ale te śliczne sowy tak
Ana Mari's worldBananowa muffina kukurydziana, z masłem orzechowym i wodą różaną, jagodami goji przepis + zamiast daktyli jagody goji, i dwie łyżki wody różanej wczoraj przy okazji kręcenia się po sklepach (niestety nie za bardzo udanego) pocieszyłam się od dawna obiecywaną wodą różaną.. jej zapach *.* żyję myślę, że za tydzień o tej porze będę zupełnie gdzie indziej
More food, love and dreamscukrem, mąką i białkiem jaja, całość powinna stworzyć jednolitą masę, którą następnie na pół godziny wstawiamy do zamrażalnika. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i przygotowujemy sylikonowe foremki na muffiny, bądź formę do ich pieczenia wykładamy papilotkami. W misce mieszamy wszystkie suche składniki, przesianą mąkę, cukier, kakao i sodę, następnie po środku tworzymy dołek, do którego wlewamy składniki mokre, czyli wodę
Przepysznik - BLW i nie tylkorozpaść. Ciasto francuskie kroimy na paski ok 3-4 cm. Na każdy pasek ciasta kładziemy plasterki chłodnego jabłka, tak aby na siebie nachodziły, zawijamy i wkładamy do foremek na muffiny. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 190st
Gotowanie moimi oczamiłyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) Piekarnik rozgrzać do temperatury 160°C. Formę na muffiny wyłożyć jednorazowymi papilotkami. Daktyle wrzucić do miseczki i zalać wrzątkiem tylko tyle by woda przykryła je. Odstawić by napęczniały. Następnie zmiksować wraz z wodą na gładką masę. Zmiksowane daktyle wraz
maniapieczeniaSuche razem, mokre razem i wszystko byle jak połączyć, czyli....muffinki. Każdy lubi, każdy zrobi, nawet dziecko sobie poradzi. Można dodać co się lubi i za każdym razem mamy inny wypiek. Ja dodałam masę makową i polałam rumowym lukrem. Taki przedsmak właściwego smaku zbliżających się Świąt:) Składniki na 24 sztuki: SUCHE: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki
Maślane ciasteczkoDziś mam dla Was przepis na przepyszne ponczowe babeczki. Babeczki / muffinki z ciasta drożdżowego , nasączone orzeźwiającym ponczem i obsypane dużą ilością moich ulubionych , chrupiących bakalii i kokosem. Mamy tu orzechy laskowe , nerkowce oraz prażony kokos. Do szczęścia potrzeba jeszcze tylko kubka ulubionej , pachnącej kawy. Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 125 g * drożdże suszone – 1 łyżeczka * cukier
Ostra na Słodko