muffiny - 9030 przepisów (strona:259/602)

Muffiny z porzeczkami 58

Pyszne, szybkie do zrobienia, z dużą ilością porzeczek. Jak dla mnie najlepsze z lukrem cytrynowym, ale możecie również posypać muffiny cukrem pudrem :) Składniki na 15 muffinek : masło 120 g, mąka pszenna 300 g, cukier 3/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżka,  proszek do pieczenia 2 łyżeczki,  soda 0,5 łyżeczki,  jajka 2 szt,  śmietana

kulinarne odsłony pati
Roladki z jabłkami 66

cytryny i cukier Ciasto przesmarować śmietaną. Ułożyć na każdym prostokącie jabłka i zawinąć. Boki skleić (foto poniżej) Każdą roladkę przeciąć na pół i umieścić w formie na muffiny Proszek budyniowy wymieszać z mlekiem i łyżką powlewać w roladki Wierzch roladek posmarować żółtkiem Piec w 180C ok 35 minut (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Roladki z jabłkami pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Muffinki z jeżynami i kruszonką 58

pozostałego ciasta w misce i za pomocą łyżki wyławiamy, wykładamy do papilotki- w ten sposób nabierzemy odrobinę ciasta, a jeżyny pozostaną w całości i będę pięknie wyglądać w muffinach. Powtarzamy tak z kolejnymi jeżynami, raz za razem, po dwie do ciasta, wyławiamy – nie polecam więcej na raz.   Na wierzch każdej muffinki wysypujemy sporą porcję kruszonki. Wstawiamy do piekarnika

Smaczna Strona
Muffiny z truskawkami i borówkami 50

świeżych truskawek. Piec w piekarniku nagrzanego do 200 stopni C i piec ok. 20- 30 minut. *wskazówka W tym przepisie użyłam większych foremek na muffinki niż klasyczne papilotki Artykuł Muffiny z truskawkami i borówkami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Muffiny angielskie – drożdżowe bułeczki śniadaniowe z patelni 60

masłem i ulubioną konfiturą. Świetnie się mrożą,w lodówce można je trzymac kilka dni – wystarczy potem rzucić do tostera i będą jak dopiero co  … Artykuł Muffiny angielskie – drożdżowe bułeczki śniadaniowe z patelni pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Szpinakowe babeczki z białą kiełbasą i kremem majonezowo szpinakowym. 83

Następnie wkładamy pozostałe składniki, mąkę wraz z solą i proszkiem, majonez i musztardę oraz tymianek. Wszystko dokładnie mieszamy, jesli masa jest zbyt gęsta, dolewamy odrobinę mleka.  Formę na muffiny smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułka tartą. Wykładamy masę aby była na równi z formą. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180C i pieczemy 20-25 min.  Studzimy.   Składniki

Radość kipiąca uśmiechem.
Babeczki bez mąki 74

Delikatne fit babeczki bez mąki i tłuszczu, idealny deser dla dzieci i dorosłych. Sprawdzony przepis na pyszne babeczki waniliowe bez mąki i innych dodatków. Babeczki, muffiny, a może mafiny( mafin)? Coraz częściej możemy spotkać się z nazwą cupcake lub fairy cake. Człowiek przewraca oczy co to takiego, a to zwykła babeczka, czasem z kremem. Jak zwał tak zwał, definicja mówi

Dieta moja pasja
Wegańskie babeczki burczane 51

malakserze (trzeba mielić kilka minut). Dodać resztę składników, oprócz orzechów. Zmielić na gładką masę, dodać orzechy wymieszać. Wypełnić papilotki ciastem, wyrównać. Piec 30 min w 180 st. (w formie muffin). W tortownicy piec 40-50 min. Wystudzić. Smacznego! Babeczki buraczane Babeczki buraczane

moj przepis na
Wegańskie babeczki burczane 47

malakserze (trzeba mielić kilka minut). Dodać resztę składników, oprócz orzechów. Zmielić na gładką masę, dodać orzechy wymieszać. Wypełnić papilotki ciastem, wyrównać. Piec 30 min w 180 st. (w formie muffin). W tortownicy piec 40-50 min. Wystudzić. Smacznego! Babeczki buraczane Babeczki buraczane .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
W Dolinie Muffinków! Pomysły na babeczki i muffiny z czekoladą 72

Małe babeczki, które można jeść zarówno na słodko, jak i... Artykuł W Dolinie Muffinków! Pomysły na babeczki i muffiny z czekoladą pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Muffiny angielskie – drożdżowe bułeczki śniadaniowe z patelni 66

masłem i ulubioną konfiturą. Świetnie się mrożą,w lodówce można je trzymac kilka dni – wystarczy potem rzucić do tostera i będą jak dopiero co Read More Artykuł Muffiny angielskie – drożdżowe bułeczki śniadaniowe z patelni pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon
Muffinki pomarańczowe z białą czekoladą. 55

kawałki białej czekolady. Mieszamy. Papilotki spryskujemy olejem i w środek umieszczamy ciasto na babeczki do 2/3 wysokości. Piekarnik nastawiamy na 180°C i pieczemy muffinki przez 25 – 30 minut. Muffiny o wspaniałej jasnożółtej barwie, delikatne w środku, o pysznym smaku białej czekolady i pomarańczy . Pomarańczowe muffinki są delikatne, piękne i bardzo łatwe do zrobienia! Muffinki są zawsze ulubioną rzeczą

Zdrowy Styl Joanny