Muffiny piernikowe

Muffiny piernikowe

Muffiny piernikowe

Składniki (na 6 muffinek) - 2 szklanki mąki Graham (ok. 260 g), - łyżeczka proszku do pieczenia, - ½ łyżeczki sody oczyszczonej, - szczypta soli, - ¾ szklanki mleka 2% (ok. 200 ml), - 3 łyżki oleju rzepakowego (ok. 30 g), - jajko (ok. 50 g), - ¼ szklanki cukru (ok. 50 g), - przyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatałowa. Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, sól, sodę i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.