owoce morza - 5166 przepisów (strona:270/345)

Śledzie z cebulą i jabłkiem w sosie jogurtowo-majonezowym. Śledzie w buraczkach. 396

Śledzie jem dwa razy w roku. W Środę Popielcową - obowiązkowo z ziemniakami - i w okolicy świąt Bożego Narodzenia. Właśnie w tym roku, na przedświątecznym spotkaniu opolskiej

bistro mama
Pasta z wędzonej makreli 139

Walentyki już jutro, a ja tu z pastą rybną... Miałam do wyboru albo przesłodkie bezy albo pastę z makreli. Postawiłam na pastę, bo ją kocham bardziej

bistro mama
Krewetki w białym winie z puree z selera i salsą z pomidorów i papryki 154

Jedni je lubią, inni nienawidzą. Ja uwielbiam pod każdą postacią. Dziś przedstawiam moje ulubione krewetki, czyli w białym winie. Aby urozmaicić to danie postanowiłem połączyć je

kulinarnyJa
Krewetki z marchewkowym pappardelle w cytrynowym sosie 113

Krewetki- jedni je ubóstwiają, inni unikają. Jeśli jesteście fanami krewetek, to mój dzisiejszy przepis przypadnie Wam do gustu. Krewetki połączyłem z czosnkiem w białym winie. Do

kulinarnyJa
Risotto grzybowe z szafranem i grillowanym czerniakiem. 156

Dobre risotto nie jest złe. Ja najbardziej lubię grzybowe. Zresztą lubię chyba wszystko co jest z grzybami. Taki muchomor ze mnie. Połączenie grzyby - ryba mogłoby wydawać

BaRepas
Fetta di salmone z awokadowym serkiem i miękkim zapieczonym jajkiem. 167

Nadeszła niedziela, mój dzień. Wolny od obowiązków, pełen relaks z czasem spędzonym z rodzinką. Jak w każdą niedzielę robimy śniadanie na bogato. Najpierw biegam, szybki prysznic

BaRepas
Łosoś w porowych papilotach z puree limonkowym z miętą. 180

Kolejny tydzień pracy rozpoczęty. Po weekendzie pełnym wrażeń i wariacji kulinarnych nadszedł poniedziałek. Na plus z pewnością można zapisać fakt, że mój pierworodny nie poznał mnie

BaRepas
Tatar z łososia wędzonego z awokado z nutą cytrusową. 132

Tak sobie pomyślałem wczoraj, późnym wieczorem, co ja to na jutro moim domownikom, poza tradycyjnymi punktami, przygotuje na śniadanie. Zrobiłem szybki rekonesans w głowie, co mogę

BaRepas
Carpaccio z łososia i awokado z winegretem na occie z cydru. 163

Dzień zakupów przedświątecznych, czyli trzy godziny spędzone w markecie, to coś czego nie znoszę. No dobra, może trochę lubię, bo zawsze wynajdę coś, czego będę mógł

BaRepas
Przegrzebki zapiekane w panierce 138

Przegrzebki zapiekane w panierce i podane w oryginalnych muszlach, to proste w przygotowaniu a jednocześnie bardzo efektowne,  świąteczno-noworoczne danie włoskie. Lekka panierka idealnie podkreśla

Mia Cucina Sofieta
Zapiekane ostrygi 122

Ostrygi są piękne... Jest to jedna z tych potraw, które wymagają bardzo niewiele pracy a efekty są niesamowite. U nas w domu ostrygi jadamy zapiekane z

Kulinarna rozmowa
Krewetki na ostro 138

Kuchni azjatycka staje się coraz bardziej popularna. Nic dziwnego. Połączenie smaków ostrych, słonych i słodkich jest na prawdę trafione. Pokażę Wam jedną z moich ulubionych szybkich

Kulinarna rozmowa
Dorsz z sosem pomarańczowo miętowym 132

Dziś miałam ochotę na coś lekkiego i nowego. Miałam ochotę na coś nieokreślonego, pewnie wiecie, jak to jest. W sklepie zobaczyłam dorsza i wiedziałam, że to

Kulinarna rozmowa
Pad Thai 153

Aż trudno opisać, jak bardzo kocham kuchnie tajską. Chyba jedną z najbardziej popularnych potraw jest makaron po tajsku, czyli pad thai. Można go robic z różnych

Kulinarna rozmowa

Proponowane wyszukiwania