Składniki: 600-700 g płatów śledziowych 1 puszka ananasa w kawalkach 1 opakowanie curry w proszku 2 średnie cebule 3 łyżki majonezu 300 ml kwaśnej
IMPRESJA SMAKUTo danie można określić jednym słowem - pychota:-). Tak przyrządzony makaron nadaje się zarówno na romantyczną kolację jak i zwykły obiad. Składniki: 400 g surowych krewetek (w
IMPRESJA SMAKUJest to jeden z kilku rodzajów śledzi jaki króluje na naszym wigilijnym stole. Oczywiście takie śledzie można przyrządzać nie tylko na święta... zawsze jak przychodzi ochota
IMPRESJA SMAKUCudowne w tych śledziach jest to, że smaki przechodzą po sobie po kolei. Najpierw czuć lekką nutę cynamonu, a dopiero za chwilę, możemy poczuć pikantny smak
IMPRESJA SMAKUOstatnio dostałam do przetestowania półmisek włoskiej firmy Guzzini. Testowany przeze mnie produkt jest to półmisek Vintage , koloru czerwonego i można bez problemu nabyć go w
IMPRESJA SMAKUŁosoś w papilotach to najczęstszy sposób na rybę w moim domu od wielu lat. Nie musi to być tylko łosoś – sprawdzi się w zasadzie każda
Poezja smakuW ostatnim czasie pokochałem ryby; od ponad roku jem ich znacznie więcej niż dotychczas. Eksperymentuję często z nimi i łączę mniej tradycyjne smaki. Dziś będzie pstrąg
BaRepasPyszna, lekko pikantna przystawka. Podana z ryżem może również stanowić danie główne. Pomysł na potrawę znalazłam na stronie Słodko-Kwaśny i pozmieniałam co-nieco :) Składniki dla
Tajskie smakiSkładniki dla dwóch osób: 2 filety z tuńczyka pieprz cytrynowy Ptysie: 1/2 szklanka wody 50 g masła 1/2 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli spory pęczek
My Culinary ArtTen bogaty sos doskonale uzupełnia smak łososia, nadając mu bardzo delikatny aromat. Składniki: 4 filety z łososia na sos: 1 posiekana drobno średnia cebula 1 ½ szklanki
naRuszcieNietknięta :( tylko ja jadłam, ale ja kocham te smaki. Dziadek nie (szpinak no way), babcia nie (za duzo na noc), mój mąż też nie (szpinak be
bistro mamaKto zna bajkę o Oswaldzie ten wie, że ulubione lody Henry'ego mają smak sardynkowy :) nie ukrywam, że chętnie bym ich spróbowała, bo lubię ryby
bistro mamaTarta lekko przypalona z wędzonym łososiem - tak powinie brzmieć tytuł ;) W smaku jednak to niczego nie zmieniło, a że zdjęcia zrobiłam - to zapraszam :) Czytaj więcej »
bistro mamaJeśli ktoś jeszcze nie wie co zrobić na piątkowy obiad, to polecam pyszną rybkę w bardzo aromatycznym sosie. Przepis jakiś czas temu otrzymałam od Olgi. Niezwykle
bistro mamaKlasyk. Łosoś w maśle z cytryną to klasyk. Gdy dodacie do tego kilka listków drobno posiekanej mięty i łyżeczkę startego imbiru, pieczona ryba nabiera nowego smaku
bistro mama