Krewetki w słodkim sosie z chilli i czosnkiem 197Lubicie krewetki? :) Ja tak! Charakteryzują się bardzo smacznym i delikatnym mięsem, a na dodatek mają wysoką wartość odżywczą. To bogate źródło białka i witamin z grupy
Kuchnia Ellie
Tortelini z krewetkami i ricottą z sosem migdałowym 305Przepis na tortellini z krewetkami i ricottą, to inspiracja wprost z warsztatów z Alpro . Pomysłodawcą dania jest Robert Harna. Tortelini podbiło serca i
kolorowotorcikowo
Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą / Salmon baked with spinach and mozzarella 461Dziś przedstawiam pomysł na szybkie i łatwe danie rybne, które smakuje nawet największym ich przeciwnikom. Łosoś pod kołderką z dobrze doprawionego szpinaku wymieszanego z jogurtem i
karmelowy
Fish pie, czyli zapiekanka rybna po angielsku z moimi wariacjami. 238Już na tych kartach pisałem, że od dłuższego czasu na moim stole częściej goszczą ryby. Dziś będzie coś po angielsku. Pierwszy raz jadłem te "ciasto rybne
BaRepas
Mule po marynarsku 276Mule po marynarsku , to klasyczny, najprostszy i najbardziej znany przepis na mule. Świeże małże /mule / omułki duszone w białym winie, z dodatkiem masła, cebuli, natki pietruszki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta z tuńczyka i jajek 407Pasta z tuńczyka i jajek to smarowidło, które gości u nas bardzo często. Nie przepadamy za sklepowymi wędlinami, a taką pastę można szybko przygotować w każdej
Poezja smaku
Czosnkowe krewetki 249Jeśli jest jeszcze ktoś na świecie, kto nie lubi krewetek, to mogę mu zagwarantować, że jak zje te, to zmieni zdanie na zawsze. :) W tym przepisie
Zakręcony Widelec
Kotleciki z dorsza 300Kotleciki z dorsza (krokiety z dorsza) to proste danie, które jest lubiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Takie kotlety to świetny sposób na przemycenie ryb
Poezja smaku
Krewetki w gorącej oliwie z chilli 443Każdy kto lubi barcelońskie gambas in oil albo andaluzyjskie gambas pili pili doceni to danie. A kto nie zna ten pewnie też polubi. SKŁADNIKI (porcja na
OstryKęs
Bengalska ryba po polsku. 204Zrobić dobrą kuchnię indyjską w warunkach polskich wcale nie jest tak łatwo. Ok, mamy dostęp do składników, ale nie do końca chyba czujemy te klimaty. Chyba
BaRepas
Maślany Dorsz z grilla 213Ten grillowany dorsz ma pyszny i delikatny maślany smak. Polecamy podawać go z ulubionymi grillowanymi warzywami. Składniki: 4 filety z dorsza / około 170 g każdy 1
naRuszcie
Grillowane steki z miecznika z salsą z grillowanego ananasa 220Składniki do salsy: ½ ananasa pokrojonego w małe kliny 1 łyżka oleju roślinnego 1 grejpfrut czerwony, obrany i pocięty na małe ½ cm kawałki 1 czerwona papryka 1
naRuszcie
Pstrąg pieczony w cytrynach z rozmarynem 176Pstrąga można podawać z ryżem i warzywami. Składniki: 2 pstrągi w całości (1 pstrąg na osobę) 1 cytryna 4 gałązki rozmarynu sól, pieprz Wykonanie: Pstrąga
IMPRESJA SMAKU
Smażone świeże śledzie 209Dla tych co nie przepadają za smakiem tradycyjnego śledzia proponuję wam wspaniałą alternatywę - śledź smażony na patelni. Kto nie wierzy niech spróbuje. Na pozór zaskakujący sposób
IMPRESJA SMAKU
Mintaj w pikantnym cieście 171Składniki: 500 g kostek lub filetów mintaja (lub jakiejkolwiek innej białej ryby) ok. 1 szklanki maki chili w proszku (według uznania) 1 jajko sól ok. 1/3-1/2
IMPRESJA SMAKU