Makaron ryżowy ze szparagami i pieczonym łososiem 212T ak długo wyczekiwany przeze mnie sezon na szparagi rozpoczął się na dobre, a wraz z nim przyszły pomysły na nowe dania z ich wykorzystaniem. Zawsze
Food Square
Risotto z maślakami i krewetkami 190Powstał śródziemnomorski misz masz daniowy ale pyszny i zachęcam do wypróbowania. Włoskie risotto z polskimi maślakami wyszło znakomite, aromatyczne i godne polecenia. Spróbujcie koniecznie. Risotto z
Moje Małe Czarowanie
Weekendowe śniadanie - masło tuńczykowe 195P yszne smarowidło, dobre do pieczywa pełnoziarnistego, grzanek, tostów, lub bagietki. Potrzebne będą: m asło, tuńczyk w sosie własnym, przyprawy, inne ulubione dodatki i 5 minut
SzczyptaSmaQ
Risotto z grillowanymi małżami 197Przepis na majówkowe spotkania i grillowanie. No może nie do końca grillowanie bo użyłam tu małży już grillowanych ale jeśli macie małże świeże to i ugrillować
Moje Małe Czarowanie
Pieczony pstrąg na puree z marchewki 320Dziś pieczony pstrąg na puree z marchewki. Jeśli wypróbowaliście już łososia na puree z kalafiora , czas na rybę w całości. Ja użyłam pstrąga tęczowego, ale myślę
Poezja smaku
Kalmary na makaronie z sepią z pianką cytrynową i konfitowane mini cebulki. Warsztaty w Centrum Kulinarnym 2 190N ie wszystko co dobre szybko się kończy :). Z warsztatów w Centrum Kulinarnym w Chorzowie można czerpać garściami, zwłaszcza po otrzymaniu szczegółowych przepisów na potrawy, przygotowywane
SzczyptaSmaQ
Krewetki modliszkowe - rawka błazen 28612 krewetek modliszkowych*, 1 łyżka startego imbiru, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki sosu ostrygowego, 2 łyżki ciemnego sosu sojowego, 2 cebule dymki, 1 chili, 250 ml
królestwo garów
Tajski makaron z ziołowym pesto i krewetkami - inspiracje Apetyt 203N iedawno miałam okazję przetestować ten przepis dla magazynu kulinarnego Apetyt . Samo danie jest przykładem na udane połączenie kuchni włoskiej i tajskiej. W przygotowaniu banalnie proste
SzczyptaSmaQ
Małże - mule 1771 kg muli, 100 g szalotki, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka startego świeżego imbiru, 1 łyżka drobno posiekanej trawy cytrynowej, 4 listki kaffiru, 1,5 łyżki
królestwo garów
Spaghetti z małżami - mulami 1541 kg małży – muli, 300 g spaghetti, 1 łyżka posiekanej trawy cytrynowej, 130 g szalotki, 1 ząbek czosnku, 200 ml białego wytrawnego wina, 100 ml przecieru
królestwo garów
Małże zapiekane - mule zapiekane 1841 kg muli, 80 g startych migdałów, 100 g tartej bułki, 1 pepperoni, 1 ząbek czosnku, 250 g natki pietruszki, 30 g parmezanu, oliwa, Wyszorować szczoteczką
królestwo garów
krewetki w szynce serrano - tapas 193Tapar – pokrywa, tapa – przykrywka, Upał, słońce, latające muchy pragnące wypić całe nasze wino...jak się od nich odpędzić... co zrobić aby nie wlatywały do kieliszka...? Ktoś
królestwo garów
Chorizo z krewetkami 187300 g chorizo pikantnego, 10 surowych ogonów krewetek, 1 ząbek czosnku, 200 g pomidorków koktajlowych, 1/2 łyżeczki papryki wędzonej, kolendra, Chorizo obrać ze skórki, pokroić w
królestwo garów
Krewetki w kwiatach cukinii - tapas 18212 surowych ogonów krewetek, 50 g szynki serrano, 4 łyżki octu z wina riesling, 1 papryczka chilli, 1 łyżka siekanej kolendry, 250 g serka ricotta, 12
królestwo garów