Nie przepadam za potrawami typu dietetyczne i to bez tłuszczu, bo nie trzeba doświadczonemu kucharzowi tłumaczyć, że tłuszcz jest nośnikiem i utrwalaczem smaku. Nie wspominając o
Sztuka gotowania w/g SamiryNie przepadam za potrawami typu dietetyczne i to bez tłuszczu, bo nie trzeba doświadczonemu kucharzowi tłumaczyć, że tłuszcz jest nośnikiem i utrwalaczem smaku. Nie wspominając o
Sztuka gotowania w/g SamirySpaghetti puttanesca to jeden z klasyczny włoskich przepisów na makaron, czyli pastę. Aromatyczny pomidorowy sos, z kaparami, anchois i oliwkami, gęsto opatulający makaron. Do dziś nie
Pociąg Do KuchniJest to danie kuchni portugalskiej, przepis pochodzi z ulotki Biedronki. Mimo swojej nazwy, przepis ten nie pochodzi z Alentejo tylko z leżącego na południu Portugalii Algarve
Moje Małe CzarowanieP rosty przepis na lekki, zdrowy i szybki w przygotowaniu lunch lub kolację - to lubimy :) . Dorada pieczona w folii z aromatycznymi warzywami, podana z rewelacyjnymi ziemniakami
SzczyptaSmaQP o wakacjach pozostały miłe wspomnienia, opalenizna, zdjęcia i pamiątki. Nasze małe i duże dzieci wróciły do swoich szkolnych klas lub rozpoczęły
SzczyptaSmaQKolejne danie kuchni włoskiej którego powinniście spróbować. Ładnie się prezentuje na talerzu, smakuje wybornie więc czemu nie ? na obiad znakomite. Polecam serdecznie super danie obiadowe. Krewetkowe
Moje Małe CzarowanieZastanawiam się, czy jesteście w ogóle rozróżnić cokolwiek na tych zdjęciach... Moje umiejętności fotograficzne są zdecydowanie zbyt małe na zrobienie dobrego zdjęcia curry, ale było ono
Pełny talerzOstrygi są piękne... Jest to jedna z tych potraw, które wymagają bardzo niewiele pracy a efekty są niesamowite. U nas w domu ostrygi jadamy zapiekane z
Smaki Przyprawy i KoloryKuchni azjatycka staje się coraz bardziej popularna. Nic dziwnego. Połączenie smaków ostrych, słonych i słodkich jest na prawdę trafione. Pokażę Wam jedną z moich ulubionych szybkich
Smaki Przyprawy i KoloryDziś miałam ochotę na coś lekkiego i nowego. Miałam ochotę na coś nieokreślonego, pewnie wiecie, jak to jest. W sklepie zobaczyłam dorsza i wiedziałam, że to
Smaki Przyprawy i KoloryAż trudno opisać, jak bardzo kocham kuchnie tajską. Chyba jedną z najbardziej popularnych potraw jest makaron po tajsku, czyli pad thai. Można go robic z różnych
Smaki Przyprawy i KoloryKolejny piękny dzień ze oknem, mamy lato wczesną wiosną. I znowu mam ochotę na coś pachnącego wakacjami. Spaghetti z krewetkami. Uwielbiam krewetki, kiedy są świeże mają
Smaki Przyprawy i KoloryNaprawdę rzadko kupuję ryby mrożone, jeszcze rzadziej – mrożone filety. Jeśli już się trafią i jakimś cudem wylądują w naszej zamrażalce, robię z nich te fishburgery. Zdecydowanie
Karo in the Kitchen