W weekend kupiłam w fantastycznej cenie naprawdę cudnej urody krewetki i moje Dzieci pomogły mi przygotować szybciutko bardzo prostą potrawę :)) Jest to jedno z Ich ulubionych
Słodko-Słony Świat IlonyP ieczone burgery z dorsza i batatów to nasza ulubiona wersja kotletów. Są pyszne, proste i same się pieką :). Do podania w bułce, z ziemniakami, frytkami
SzczyptaSmaQObiad w 20 minut. Trzy główne składniki, dwa składniki dodatkowe, przyprawy. Bakłażan, pomidor i sardynki są podstawą tego szybkiego i bardzo sycącego sosu do makaronu. To
Karo in the Kitchen300 g makaronu farfale 150 g krewetek 1-2 ząbki czosnku szczypta chili w płatkach szczypta bazylii 1 łyżka pesto z rukoli lub podstawowe z bazylii
Gotowanie jest łatwe200- 300 g krewetek tygrysich obgotowanych 1 pomidor pół cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 60 ml białego wina sól pieprz pomarańczowy natka pietruszki Cebulę
Gotowanie jest łatwe1 kg małży (żywych) 1 łyżeczka tymianku sól pieprz pomarańczowy (niekonieczny) oliwa 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 szkl białego wina garść usiekanej natki pietruszki Małże
Gotowanie jest łatwe1 kg małży (omułki) 1/4 papryki czerwonej 1 cebula 2 ząbki czosnku szczypta pieprzu sól 3 łyżki oliwy 1/3 papryczki chili 1 szkl wina białego natka
Gotowanie jest łatwe1 ośmiornica 2 cebule 1 ząbek czosnku 1/2 szkl wina 1 lisc laurowy 3 - 4 pomidory lub sos pomidorowy 1/4 szkl oliwy z oliwek 1/2 pęczka
Gotowanie jest łatwe1 ośmiornica listek laurowy 1-2 łyżeczki oregano 2-3 ząbki czosnku sól odrobina chili suszonej w płatkach ocet jabłkowy oliwa Ośmiornicę umyć, oczyścić, wyciąć oczy
Gotowanie jest łatwe1 szkl ugotowanego na sypko ryżu 100 g marynowanej ośmiornicy przepis 1 mała cebula 10 oliwek zielonych 10 oliwek czarnych 1 łyżeczka kaparów marynowany czosnek natka
Gotowanie jest łatweDzisiaj danie kolacyjne lub śniadaniowe, lub przystawka imprezowa. W każdym przypadku sprawdzi się w 100%. Proste do przygotowania, a przy okazji naprawdę smaczne i przywołujące letnie
slodkokwasnaplGomułki* czyli małże w białym winie z czosnkiem i mascarpone Omułki przygotowuje się w muszlach, a je tylko te które same się otworzą ponieważ zamknięte nie
Bazując na smakuTym razem propozycja czegoś zdrowego i dosyć lekkiego. Wprawdzie z tą „lekkością” może być nieco różnie, gdyż łosoś nie jest najchudszą rybą, ale to akurat względnie
Kulinarna PokusaF ioletowe ziemniaki odkryliśmy osiem lat temu na rynku małego miasteczka w Peru - ojczyźnie ziemniaka. Widok worków napełnionych fioletowymi cudeńkami stojącymi obok worków napełnionych kolorowymi kukurydzami
SzczyptaSmaQMałże duszone w winie – moules marinieres to klasyka kuchni francuskiej. Cudownie aromatyczne, podawane z bagietką, z niesamowitym sosem własnym. Bardzo proste i szybkie do wykonania
Pociąg Do Kuchni