Risotto z jarmużem i grzybami to pyszne wegetariańskie danie. Idealne na kolację lub obiad. Można je podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa i
codojedzeniaZ okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenie otrzymałam kosz pełen prezentów od Intermarche . O dziwo, nie było ty czekolady, makowce i inne słodkości, lecz produkty
Niezły MłynekŚwięta pachną korzennymi przyprawami. W Święta musi być śledzik. A może tak śledzie korzenne? Nie każdy lubi to połączenie, ale Ci co lubią jednogłośnie twierdzą, że
Poezja smakuideał. prostota. przepis na 2 porcje 200 gram muli ( małży) 1 szalotka 1 ząbek czosnku sól i chili do smaku 1 łyżka masła 1 szklanka wytrawnego
na gazieŚledzie tradycyjne to najczęściej robione śledzie w moim domu na wigilię. Które śledzie w Waszym domu zasługują na miano śledzie tradycyjne? U nas bez wątpnienia śledzie
codojedzeniaOkrutnie lubię połączenie wędzonego na zimno łososia z kwaśną śmietaną. To świetny duet zarówno na blinach czy plackach ziemniaczanych, jak i w tym szybkim, gorącym, zawiesistym
Karo in the KitchenTa potrawa to propozycja zarazem prosta technicznie i nie wymagająca dużo czasu, ale jednocześnie z nutą wyrafinowania. Przy odrobinie szczęścia można takiego łososia przyrządzić w nieco
Kulinarna PokusaDanie szybkie, pyszne i znikające szybciej niż je zrobimy. Polecam na obiad, kolacją czy przystawkę, zawsze dobrze smakuje. Następnym razem pokuszę się sama upiec chlebki piada
Moje Małe CzarowanieOstatnio mieliście okazję przeczytać relację z naszego wyjazdu na Stawy Milickie. Tam przygotowywaliśmy nasze zupy rybne. Razem z Kuchenne Wariacje gotowaliśmy wspaniałą zupę. Nazwy
Niezły MłynekCześć ! Połączenie grzybów i krewetek intrygowało mnie od dawna. Jeśli macie w domu suszone lub mrożone grzyby, musicie spróbować tego dania ! Połączenie krewetek i grzybów to
Moja pasja smakuPewnie nie ma takiej osoby, która nie zna pasty makrelowej/rybnej. W czasach, kiedy nie było w sklepach nic oprócz octu i musztardy trafiała
Smaki EwyW podziękowaniu za prezent od Lidla w postaci świeżutkich ryb i cudownych produktów z serii Deluxe przygotowałam potrawę z ich najnowszej książki „Ryby są super
karmelowyRyby bardzo lubię, ale przyrządzam je rzadko. Powód jest przede wszystkim jeden - zapach, który unosi się w domu mimo wentylacji w kuchni. Drugim (mniejszym) powodem
bistro mama