Imprezowa przystawka. Składniki placki do tortilli 2 szt łosoś wędzony plastry 100 g serek kremowy 4 łyżki sałata lodowa 2 liście ogórek 1 szt Sposób przygotowania
czarrna od kuchniSmaczne i zdrowe :) Składniki ok 40 dkg filet z dorsza 1/2 małego brokuła 1 średnia marchewka biała część pora 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku sól
czarrna od kuchniSyte, kolorowe śniadanie Składniki 1 jajka 1 puszka tuńczyka w kawałkach 10 dkg pieczarek kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 5 dkg sera żółtego 1 łyżka masła
czarrna od kuchniSmaczny, niedzielny obiad :) Składniki: 200 g makaronu spaghetti 2 dzwonka z łososia 150 szpinaku mrożonego w brykiecie 1 cebula 4 ząbki czosnku 100 ml śmietany 12
czarrna od kuchniPołączenie trzech wyjątkowych smaków; syropu klonowego, pomarańczy i kardamonu pozwoli nam odkryć łosoś z grilla na nowo. A to wszystko wzbogacone zostało wyjątkowym aromatem dymu z
naRuszciePotrawa kreolska i mój pierwszy raz z krewetkami :) Składniki 1 szklanka ryżu 20 dkg krewetek bez pancerzy 1 filet z kurczaka 1 mała laska kiełbasy wiejskiej
czarrna od kuchniPrzedstawiam dziś kołaczki rybne według pomysłu Doroty Wellman z książki "Ryby są super". Przepis prosty a bułeczki są rewelacyjne, żaden fast food ich nie
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 4 filety z ryby, u mnie morszczuk 1 duża cebula 1 większa pietruszka 2 duże marchewki 30 dkg pieczarek 1 papryczka chili 4 łyżki
czarrna od kuchniSkładniki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka groszku 5 ogórków kiszonych 4 jajka łyżeczka musztardy 4 łyżki majonezu pieprz, sól Sposób przygotowania Tuńczyka
czarrna od kuchniDorsz skrei z risotto. Jeśli jeszcze nie jedliście dorsza skrei to bardzo polecam. Pyszny gatunek dzikiego dorsza o delikatnym smaku. Ryba pochodząca z morza arktycznego
codojedzeniaDomowe prawie jak z restauracji :) Pierwszy raz i na pewno nie ostatni :) Składniki 5 arkuszu prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu
czarrna od kuchniBardzo szybka i smaczna propozycja obiadowa dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Kremowy sos z nutą wina i morskim smakiem małży, przełamanym ostrością chilli i czosnkiem. Składniki: 2
Pyry na GazJesiotr zapiekany w pomidorach Od wielu lat chciałam spróbować jesiotra. Fascynowała mnie ta ryba. Nie tak dawno jadłam jesiotra w jednej z restauracji łódzkiej. Trudno mi
Smaki EwyMasz 30 minut na zrobienie obiadu? Nic prostszego, pod warunkiem że zrobisz go po włosku. Z żelaznych zapasów domowej spiżarni – puszka pomidorów, puszka tuńczyka, kilka filecików
Karo in the KitchenDorsz w panierce kukurydzianej... Soczysty, mięsisty filet z dorsza. W delikatnej, lekko chrupiącej panierce. Wykonanej na bazie mąki kukurydzianej i śmietanki. Idelanie podkreślającej smak morskiej ryby
Gospodyni Miejska