owoce morza - 5166 przepisów (strona:233/345)

Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami 218

Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami. Danie, które przygotowałam kiedyś łącząc resztki z lodówki, a stało się jednym z naszych ulubionych przepisów na dorsza. Połączenie ryby

Poezja smaku
SMAŻONE ŚLEDZIE NA KROMCE CHLEBA 206

Śledź smażony położony na kromkę chleba Składniki: Śledzie do smażenia ( nie solone ) 800 gram wystarczy na 3-4 osoby Mąka pszenna pełnoziarnista Olej z pestek winogron

Markowy smak
Sałatka a’la sushi 198

Sałatka przygotowana z dodatków do sushi Składniki 3/4 szklanki ryżu 100 g paluszków surimi 1/2 ogórka 1/2 awokado 1/2 puszki grzybów shitake 2 fileciki anchois 1

czarrna od kuchni
Sałatka z grillowanymi szparagami i jajkiem w koszulce 146

Chodzi mi ciągle po głowie piosenka "Małe rzeczy" Sylwii Grzeszczak "Cie-szmy się z małych rze-czy, bo wzór na szczę-ście w nich zapisa-ny

bistro mama
Sushi maki z grzybami shitake 219

Odkrywanie nowych składników do sushi Składniki 3 szt prasowanych glonów nori 150 g ryżu sos do ryżu: 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka cukru 1/3 łyżeczki

czarrna od kuchni
KREWETKI PO TAJSKU Z CHILLI I IMBIREM W SOSIE POMARAŃCZOWO-LIMONKOWYM 542

KREWETKI W SOSIE POMARAŃCZOWYM Z LIMONKĄ W STYLU TAJSKIM Coś w sam raz na weekendową, romantyczną kolację dla dwojga :) Można też zaskoczyć tym daniem rodzinę i

Calzonella.com
Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa 132

Dla smakoszy rybek mamy dziś grilowanego jesiotra w sosie pomidorowo-kokosowym z dodatkiem komosy ryżowej (guinoa). Pyszne i aromatyczne danie :) Składniki na grilowanego

Kuchenne Wariacje
Krewetki w pomidorkach, z chili i czosnkiem niedźwiedzim 156

Zielona moc kwietniowa Czy znasz czosnek niedźwiedzi? Jeśli nie, to koniecznie odkryj tę niesamowitą roślinę. Właśnie się pojawiła! Tydzień temu robiłam moje pierwsze w tym roku

Bon Appetit Małgorzaty
Smażone przegrzebki na maśle i oleju rzepakowym z risotto z czarnego ryżu z groszkiem i natką pietruszki 110

 Uwielbiam przegrzebki, często zamawiam je w restauracjach i nauczyłam się już jak należy je podać by uwydatnić ich smak a nie zabić. Po raz pierwszy

Mango Papaja
Mini calzone pikantne i lekkie – z salami i z tuńczykiem 258

Zamiast kanapki. Do lunchboxa do pracy. Do torby na rowerową wycieczkę, do koszyka na piknik. Do chrupania na imprezie. Inna pizza – bo szczelnie zamknięta. Pyszna i

Karo in the Kitchen
Mintaj zapiekany pod ziołową śmietaną 85

Jutro piąteczek a na blogu dzisiaj zapiekana rybka. Przygotowanie nie jest skomplikowane a rybka smaczna. Nic dodać nic ująć. Danie zdrowe, smaczne i nieskomplikowane. Polecam. Składniki

Smaki Ewy
Śledzie po szwedzku – inlagd sill 289

Śledzie marynowane w słodkiej octowej zalewie z czerwoną cebulą i marchewką – typowo szwedzkie, mocno kwaśne i mocno słodkie jednocześnie. Żaden amator śledzi nie przejdzie obojętnie obok

Karo in the Kitchen
Ziołowa ryba z kaszą bulgur 281

Składniki: 50 dkg fileta z dorsza lub czarniaka gałązka estragonu 1 mała cebulka oliwa sól i pieprz kasza z warzywami: 1 szklanka kaszy bulgur 1 słoik

czarrna od kuchni
Krewetki po kubańsku 212

Tak przyrządzone krewetki zobaczyłam w programie  Roberta Makłowicza . Zgodnie z tym co radził, użyłam greckiej grillowanej papryki w zalewie octowej. Zalewa w greckich paprykach jest

Stare Gary
Pieczony łosoś teriyaki z ryżem sushi 207

Pieczony łosoś teriyaki z ryżem sushi – trochę Japonii na Waszym talerzu. Łosoś teriyaki pieczony w piekarniu jest obłędnie wilgotny i lekki. Do tego trochę ryżu

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania