owoce morza - 5166 przepisów (strona:229/345)

Cullen skink – szkocka kartoflanka z wędzoną makrelą 120

Syta, kremowa, zawiesista i aromatyczna. Gęsta zupa – konsystencją plasuje się gdzieś na pograniczu zupy i treściwego gulaszu. Ze składników dostępnych bez problemu i przez cały rok

Karo in the Kitchen
Mule w kurkach na białym winie 99

ViolaPassion Wspaniałe wykwintne danie. Mule z kurkami w białym winie. Krótka informacja dla moich czytelników nie Polskojęzycznych. Kurki są to leśne grzyby. NIE znający się na

Viola cooks with passion
Małże Św.Jakuba smażone na maśle klarowanym ,białym winie z szafranem 153

ViolaPassion Lekkie wykwintne danie-przystawka. Składanki:( 4 osoby) 12 przegrzebków 3 łyżki masła klarowanego 3 łyżki świeżego koperku drobno posiekanego 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

Viola cooks with passion
Aromatyczny pieczony łosoś 174

 Łosoś jest rybą wyjątkową,  nie tylko ze względu na smak, ale na  jego bezcenne wartości odżywcze.  Jest on jednym z najlepszych źródeł

Wołowina od rekina
Pstrąg zapiekany pod majonezowo – szczypiorkową pierzynką 109

Kolejny piąteczek przed nami i ponownie rybka. Dzisiaj polecam pstrąga zapiekanego pod pierzynką. Co tu dużo mówić – prosto i smacznie. Składniki: Pstrąg kawałki około 200 g

Smaki Ewy
Błyskawiczne curry z dorsza 149

Błyskawiczne curry z dorsza Ostatnio było coś na słodko. Tym razem nadszedł czas na wytrawną propozycję. To moja wariacja na temat curry, którą możecie przygotować w

Pełny talerz
Tacos z rybą i arbuzem 177

TACOS Z RYBĄ I ARBUZEM to pyszna wariacja tradycyjnej meksykańskiej... Artykuł Tacos z rybą i arbuzem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Grillowane szaszłyki z krewetkami, ziemniaczkami, kukurydzą i kabanosem 115

Jeszcze możemy korzystać z ciepłych dni więc wykorzystajmy to na maksa. Dzisiaj mam dla Ciebie szaszłyki, bardzo banalne i bez żadnych udziwnień, a dzięki połączeniu smaków

Niezły Młynek
Morszczuk argentyński smażony w cieście koperkowym 160

Piąteczek i kolejna rybka. Dzisiaj morszczuk smażony w cieście. Jest kilka zalet tak przygotowanej ryby. Podczas smażenia nie pozostawia aż tak intensywnego zapachu w domu a

Smaki Ewy
Dorsz w cieście piwnym 111

Składniki na 3 porcje: Sos tatarski: 100 g pieczarek marynowanych 100 g ogórków konserwowych 1 jajko, ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu sól, pieprz Pieczarki, ogórki

Moja Galeria Smaku
Krewetki na ostro, pysznie i kolorowo 118

Uwielbiam krewetki, zjadłam je wszystkie ta porcja powinna wystarczyć na dwie osoby :), ale tak mi smakowały że nie mogłam skończyć je jeść. Były pyszne. Jeśli zrobicie

Kuchnia Pokoleń
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym 290

Krewetki w sosie maślano-czosnkowym to klasyk, któremu trudno się oprzeć. Ja zajadam je najczęściej z makaronem, ale idealnie sprawdzi się też świeża, chrupiąca bagietka. Bardzo

Poezja smaku
Ośmiornica z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową i pesto pietruszkowym 123

M ój dzisiejszy przepis przywiozłem ze sobą z Hiszpanii. Jest wspomnieniem wielu miesięcy, które spędziłem w tym fantastycznym kraju. Pamiętam moje ogromne podniecenie, gdy po raz

Food Square