Pasta alla Norma, nazywana też Siciliana, to tradycyjne sycylijskie danie z makaronu, pomidorów i bakłażana. Moja wersja jest bez bakłażanów a za to z oliwkami, tuńczykiem
Moje Małe CzarowanieViolaPassion Nic dodać ,nic ująć . Wspaniała wykwintna przekąska w tym wydaniu . Wspaniałe danie ,warte wszystkich wyżeczeń . Jakiś czas temu moja serdeczna koleżanka powiedziała " wolę jezdzic na
Viola cooks with passionWczoraj kupiłam w śledzie solone. Uwielbiam śledzie w każdej postaci zwłaszcza w sałatkach. Sałatka śledziowa z jabłkiem i ogórkiem to przepis od ręki. Jabłka i kiszone
codojedzeniaW niedzielę kuchnia orientalna. Jedząc tę zupę poczujecie się, jak byście byli w Tajlandii. Ja się tam przeniosłam… do krainy orientu. Składniki
To co kochamNajlepsza sałatka na poświąteczne przejedzenie dla pasjonatów kuchni Orientu. Lekka, pikantna i na pewno nie przysporzy dodatkowych kilogramów, wręcz przyspieszy spalanie kalorii. Składniki dla 2
To co kochamLubicie krewetki? Ja bardzo! Ale w domu jemy je tylko z Moniką. Chłopaki „robali” nie jedzą. Tym lepiej dla nas, bo
To co kochamDziś większość z Was będzie pewnie świętowała Andrzejki, więc podrzucam garść propozycji na szybkie przekąski z tortilli. Możecie wykorzystać do nich to, co macie akurat w
czarrna od kuchniCzy znacie rybę – miętus? Dawno, dawno temu kiedyś ją jadłam ( zapamiętałam nazwę ) ale ni w ząb nie pamiętałam jak smakowała. Niedawno natknęłam się na miętusa w
Smaki EwyViolaPassion Przegrzebki zazwyczaj z czosnkiem , limonką , pietruszką itd. Tym razem inaczej !!!! Piękne kotleciki z tak szlachetnego mięska , możemy podać na super przyjęcia , bankiety czy imprezę urodzinową
Viola cooks with passionViolaPassion Co powiecie słoneczka na taką wersję krewetki? Ja z pewnością będę ją tak jadła , i doszłam do wniosku że gotowana w wodzie czy smażona traci
Viola cooks with passionSmacznie i bez wysiłku. Trzeba jedynie pamiętać o wcześniejszym rozmrożeniu kalmarów. Ponieważ kalmary lubią być przygotowywane albo bardzo krótko, albo bardzo długo - wolnowar jest idealnym rozwiązaniem
Stare GarySkładniki: 2 flądry 1 szklanka odgotowanych prawdziwków 1 cebula 3-4 łyżki śmietany olej i masło mąka sól i pieprz Przygotowanie: Flądrze odciąć głowę i odłączyć
czarrna od kuchniBardzo soczysta polędwica o zapachu świeżo zmielonego pieprzu, cytryny, tartej marchewki i suszonego pomidora. Jest rewelacyjna z pieca. Podałam ją z ziemniakami z koperkiem i
Zasmakuj Kuchni