Statystyczny Polak zjada 12 kg ryb rocznie, a Portugalczyk 50... Artykuł RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENie wiem jak Wy, ale my źle znosimy upały i w takie dni jak ostatnio raczej unikaliśmy przebywania w kuchni i stania przy garach. Przygotowywanie posiłków
W kuchni KatiePyszne, faszerowane kalmary. Danie nieco pracochłonne, ale warte zrobienia. Jeżeli nie mamy Ouzo, dodajmy do pomidorów bulion i doprawmy sos mielonym anyżkiem. Podawać np z ryżem
Stare GaryA na kolację i śniadanie polecam wymyśloną dzisiaj jajecznicę z grillowanymi małżami. Coś znanego w trochę innym wydaniu. Post Jajecznica z grillowanymi małżami pojawił się poraz
PancookZ nacie pimientos de Padrón ? To słynne galicyjskie papryczki uprawiane w miasteczku Padrón w prowincji La Coruña. Są tak popularne w tamtych okolicach, że doczekały się
Food SquareWielu ludzi nie przepada za tymi, małymi mięczakami bo ich nie jadło, a warto spróbować. Małże, w Polsce zwane omułkami lub mulami, to jedne z
Kulinarne Fantazje MarioliChorizo to bardzo aromatyczna wieprzowa kiełbasa o charakterystycznym zapachu. Zupa z dodatkiem tej kiełbasy jest bardzo aromatyczna, lekko pikantna i sycąca. Świetnie smakuje z dodatkiem pieczonych
Kulinarne Fantazje MarioliPyszna, lekka sałatka z grillowanym ananasem, serem feta i krewetkami. Idealna dla osób dbających o linię oraz smakoszy pysznych, zdrowych sałatek.
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki 1/2 brokuła 20 dkg fasolki szparagowej 2-3 dojrzałe pomidory 1 puszka fileta z makreli z oleju 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól
czarrna od kuchniNie ma to jak dobra rybka podana w aromatycznym grzybowym sosie z dodatkiem młodych ziemniaków:) Składniki: 2 filety z dorsza 4 duże pieczarki 4 borowiki
Zasmakuj KuchniPrzez pewnie czas nie przygotowywałam łososia. Po prostu w pewnym momencie bywał tak często, że zwyczajnie nie miałam na niego ochoty. W końcu przeszło. Dzisiaj prezentuję
Smaki EwyLaksa z krewetkami i szpinakiem 2016-06-22 19:04:14 Ilość porcji: 4 Dziś zabieram Wam w podróż na Daleki Wschód. Kuchnia tego regionu to
Wędrówki po kuchniJeśli miałabym opisać smak tego dania – to taka dużo lżejsza wersja carbonary. Ta, w całej swojej pyszności, jest jednak wyczuwalnie tłusta, ciężkawa i zawiesista. Wędzony łosoś
Karo in the KitchenUwielbiam łososia pod każdą postacią, więc przepisy z łososia często pojawiają się na moim blogu. Łosoś wędzony na zimno czy ciepło to wyrafinowany i smakowity składnik
codojedzenia