owoce morza - 5166 przepisów (strona:228/345)

Morszczuk argentyński smażony w cieście koperkowym 165

Piąteczek i kolejna rybka. Dzisiaj morszczuk smażony w cieście. Jest kilka zalet tak przygotowanej ryby. Podczas smażenia nie pozostawia aż tak intensywnego zapachu w domu a

Smaki Ewy
Dorsz w cieście piwnym 114

Składniki na 3 porcje: Sos tatarski: 100 g pieczarek marynowanych 100 g ogórków konserwowych 1 jajko, ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu sól, pieprz Pieczarki, ogórki

Moja Galeria Smaku
Krewetki na ostro, pysznie i kolorowo 125

Uwielbiam krewetki, zjadłam je wszystkie ta porcja powinna wystarczyć na dwie osoby :), ale tak mi smakowały że nie mogłam skończyć je jeść. Były pyszne. Jeśli zrobicie

Kuchnia Pokoleń
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym 297

Krewetki w sosie maślano-czosnkowym to klasyk, któremu trudno się oprzeć. Ja zajadam je najczęściej z makaronem, ale idealnie sprawdzi się też świeża, chrupiąca bagietka. Bardzo

Poezja smaku
Ośmiornica z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową i pesto pietruszkowym 132

M ój dzisiejszy przepis przywiozłem ze sobą z Hiszpanii. Jest wspomnieniem wielu miesięcy, które spędziłem w tym fantastycznym kraju. Pamiętam moje ogromne podniecenie, gdy po raz

Food Square
Sałatka z tuńczykiem 137

To chyba moja ulubiona sałatka Bardzo łatwa do wykonania, właściwie nie wymaga przyprawiania (tylko sól i pieprz). Sałatka niestety ma tendencję do podchodzenia wodą (ze względu

Bullio
Uramaki z kawiorem i awokado 197

Składniki 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu: 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki soli dodatki

czarrna od kuchni
24 LIPCA – PIKNIK WARSZAWSKI FRUTTI DI MARE – WARSZAWA 145

W samo południe w klubie ISKRA rozpocznie się prawdziwa uczta. Piknik Warszawski #frutti di mare to impreza kulinarna w międzynarodowym klimacie. Artykuł 24 LIPCA – PIKNIK WARSZAWSKI

COOKMAGAZINE
Smażona ryba z sosem z mango i sambalu 215

Tym razem proste, ale bardzo oryginalne danie inspirowane kuchnią Azji Południowo-Wschodniej, przede wszystkim indonezyjską. Do najważniejszych składników należą bowiem jednoznacznie kojarzone z Indonezją sambal oelek

Kulinarna Pokusa
MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI 147

Połączenie makaronu, kremowego sosu, delikatnego łososia i szparagów to wykwintny... Artykuł MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Carbonara z wędzonym łososiem – lekka i odchudzona 140

Letnia, lżejsza – ale w dalszym ciągu pyszna i aromatyczna – wersja carbonary. Zamiast boczku, tutaj wędzonym elementem tego znanego i lubianego sosu do makaronu staje się wędzony

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania