owoce morza - 5166 przepisów (strona:228/345)

Pstrąg zapiekany pod majonezowo – szczypiorkową pierzynką 110

Kolejny piąteczek przed nami i ponownie rybka. Dzisiaj polecam pstrąga zapiekanego pod pierzynką. Co tu dużo mówić – prosto i smacznie. Składniki: Pstrąg kawałki około 200 g

Smaki Ewy
Błyskawiczne curry z dorsza 154

Błyskawiczne curry z dorsza Ostatnio było coś na słodko. Tym razem nadszedł czas na wytrawną propozycję. To moja wariacja na temat curry, którą możecie przygotować w

Pełny talerz
Tacos z rybą i arbuzem 185

TACOS Z RYBĄ I ARBUZEM to pyszna wariacja tradycyjnej meksykańskiej... Artykuł Tacos z rybą i arbuzem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Grillowane szaszłyki z krewetkami, ziemniaczkami, kukurydzą i kabanosem 121

Jeszcze możemy korzystać z ciepłych dni więc wykorzystajmy to na maksa. Dzisiaj mam dla Ciebie szaszłyki, bardzo banalne i bez żadnych udziwnień, a dzięki połączeniu smaków

Niezły Młynek
Morszczuk argentyński smażony w cieście koperkowym 164

Piąteczek i kolejna rybka. Dzisiaj morszczuk smażony w cieście. Jest kilka zalet tak przygotowanej ryby. Podczas smażenia nie pozostawia aż tak intensywnego zapachu w domu a

Smaki Ewy
Dorsz w cieście piwnym 113

Składniki na 3 porcje: Sos tatarski: 100 g pieczarek marynowanych 100 g ogórków konserwowych 1 jajko, ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu sól, pieprz Pieczarki, ogórki

Moja Galeria Smaku
Krewetki na ostro, pysznie i kolorowo 123

Uwielbiam krewetki, zjadłam je wszystkie ta porcja powinna wystarczyć na dwie osoby :), ale tak mi smakowały że nie mogłam skończyć je jeść. Były pyszne. Jeśli zrobicie

Kuchnia Pokoleń
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym 294

Krewetki w sosie maślano-czosnkowym to klasyk, któremu trudno się oprzeć. Ja zajadam je najczęściej z makaronem, ale idealnie sprawdzi się też świeża, chrupiąca bagietka. Bardzo

Poezja smaku
Ośmiornica z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową i pesto pietruszkowym 127

M ój dzisiejszy przepis przywiozłem ze sobą z Hiszpanii. Jest wspomnieniem wielu miesięcy, które spędziłem w tym fantastycznym kraju. Pamiętam moje ogromne podniecenie, gdy po raz

Food Square
Sałatka z tuńczykiem 132

To chyba moja ulubiona sałatka Bardzo łatwa do wykonania, właściwie nie wymaga przyprawiania (tylko sól i pieprz). Sałatka niestety ma tendencję do podchodzenia wodą (ze względu

Bullio
Uramaki z kawiorem i awokado 191

Składniki 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu: 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki soli dodatki

czarrna od kuchni
24 LIPCA – PIKNIK WARSZAWSKI FRUTTI DI MARE – WARSZAWA 142

W samo południe w klubie ISKRA rozpocznie się prawdziwa uczta. Piknik Warszawski #frutti di mare to impreza kulinarna w międzynarodowym klimacie. Artykuł 24 LIPCA – PIKNIK WARSZAWSKI

COOKMAGAZINE
Smażona ryba z sosem z mango i sambalu 211

Tym razem proste, ale bardzo oryginalne danie inspirowane kuchnią Azji Południowo-Wschodniej, przede wszystkim indonezyjską. Do najważniejszych składników należą bowiem jednoznacznie kojarzone z Indonezją sambal oelek

Kulinarna Pokusa