Sandacz w sosie paprykowym 309Składniki: 1 tusza z sandacza, u mnie ok. 70 dkg mąka, sól i pieprz 2 szalotki 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki śmietany, u mnie 18% sól
czarrna od kuchni
PRZEGRZEBKI ZAPIEKANE W MAŚLE CZOSNKOWO- KOPERKOWYM 121Przegrzebki to inaczej muszle św. Jakuba ( ang. scallops ). Delikatne w smaku, dobrze smakują na surowo, ale też można je przyrządzić na wiele innych sposobów. Ja dziś
Zrób to smacznie
Pasta z ryby maślanej 259Składniki: 20 dkg wędzonej ryby maślanej 1 szalotka 2 ogórki marynowane 1 łyżka majonezu sól i pieprz do podania: świeże pieczywo, jajka gotowane na twardo, pomidory
czarrna od kuchni
Sałatka z tuńczykiem i fasolką 358Składniki: 1 puszka tuńczyka 200 g fasoli z puszki, w mnie „z oczkiem” kawałek pora 3 jajka ugotowane na twardo 4-5 ogórków marynowanych
czarrna od kuchni
Zupa z krabem i mięsem raka 195Zupka była pyszna, wszystkim m bardzo smakowała. Warto czasami zaryzykować i zrobić coś innego. Miałam „specjalnych” gości i chciałam zrobić dla nich coś nowego
Kuchnia Pokoleń
Risotto z prawdziwkami 323Aromatyczne danie z leśnymi grzybami i łososiem🙂 Składniki 150 g fileta z łososia 150 g ryżu do risotto 150 g szpinaku mrożonego 1 szklanka odgotowanych prawdziwków
czarrna od kuchni
FILETY BIAŁEJ RYBY W PANIERCE CURRY 228Prosty przepis na szybki i zdrowy codzienny obiad. Filety białej ryby np. dorsza bałtyckiego, morszczuka, mintaja, miruny, w cieniutkiej panierce z curry w proszku i mąki
cool and minty
Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku 339Na słodko, na kwaśno. W oleju, w occie, w kombinacji obu. Nigdy nie nudne – bo za każdym razem pełne nowych smaków, nowych przypraw i nowych dodatków
Karo in the Kitchen
Grzybowe penne z krewetkami w sosie winno- śmietanowym 179Grzybowe penne z krewetkami Grzybowe penne z krewetkami w sosie winno- śmietanowym Składniki na 3-4 osoby: 300g makaronu penne 200g
Aromatyczne Podróże
Matjasy w zalewie 196śledzie w zalewie octowej Proste w wykonaniu, a zarazem pyszne ,idealnie mogą nadawać się do zjedzenia w Wigilijny wieczór, choć nie tylko. U nas
Aromatyczne Podróże
Kotleciki rybne 198kotleciki rybne Kotleciki rybne Kotleciki rybne to fajna alternatywa dla klasycznych „mielonych”. Składniki: 1 kg filetów ulubionej ryby np. dorsz , mintaj 1 czerstwa bułka bułka
Aromatyczne Podróże
Łosoś zapiekany w cieście francuskim 165Łosoś, ryba ze wszech miar szlachetna, ma to do siebie, że niezależnie od tego, jak się go przyrządzi, w zasadzie na pewno będzie smakował... Tym niemniej
Aromatyczne Podróże
Smażone krewetki 204Klasyczny przepis na SMAŻONE KREWETKI z dużą ilością masła i... Artykuł Smażone krewetki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Tortille z łososiem 302Składniki: 1 tortilla Fanex o średnicy 30 cm 100 g łososia wędzonego 1 opakowanie serka kanapkowego chrzanowego (150 g) posiekana dymka 2 liście sałaty lodowej sos
czarrna od kuchni
Halibut na purée ze szpinaku z czarną soczewicą 189P omysł na tak oryginalne podanie ryby podkradłem wrocławskiej restauracji VIVIAN (tutaj zostawiam miejsce na diaboliczny śmiech: „buahaha”, czy jakoś tak :D). Molwa serwowana na
Food Square