Risotto to takie danie do którego można dodać wszystkie ulubione składniki a efekt będzie zawsze pyszny. Tym razem zakupiłam krewetki argentyńskie i postanowiłam je umieścić właśnie
Moje Małe CzarowanieKarnawał w kuchni kojarzy mi się zawsze z różnymi przystawkami, najczęściej typu finger food, oraz kolorowymi sałatkami. Na blogu również karnawałowo, dlatego
To co kochamRyba w pikantnej pomidorowej zalewie octowej, którą można przyrządzić dzień wcześniej jest pysznym daniem Wigilijnym. Jeśli nie macie ochoty całą wigilię stać przy garach i
KuchniaWeDwoje.plBardzo aromatyczna sałatka śledziowa. Polecam do podjadania w okresie świątecznym i nie tylko. Pachnie śledziami połączonymi z musztardą ziarnistą, sokiem z grejpfruta, skórką z
Zasmakuj KuchniMenu sylwestrowe. CIEPŁY POSIŁEK NA SYLWESTRZE To moja czwarta propozycja dania na Sylwestra. Wcześniejsze trzy możesz zobaczyć klikając wcześniejsze posty. Zależało
SMYKWKUCHNISkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 puszka tuńczyka w kawałkach w wodzie kilka liści sałaty kilka krążków cebuli sos 1000 wysp Fanex Przygotowanie: Na tortilli
czarrna od kuchniZdarzyło Wam się nie mieć pomysłu na wykorzystanie ryb, na przykład tych, przygotowywanych przy okazji Świąt? Wiadomo, że każda ryba smakuje najlepiej, gdy jest świeża. Jest
PichceniomaniaDziś przedstawiam przepis na sałatkę, która sprawdzi się na każdej imprezie. Jest ona inna niż wszystkie bo z kokardkami Lubelli , krewetkami obsmażonymi z aromatycznych przyprawach, z
karmelowyKoktajl krewetkowy z zielonym groszkiem i kukurydz ą na domowym majonezie Pomysł na krewetki w święta? Nic prostszego! Niewielka ilość składników i jest smaczna sałatka
Wino Francja KuchniaW pięknym okresie Świąt Bożego Narodzenia na stołach w polskich domach króluje oczywiście karp (choć są tacy dziwacy, np. ja, którym karp przez gardło przejść nie
Aromatyczne PodróżeTym razem zaproponujemy jeszcze nieco inny niż poprzednio przepis na zupę rybną. W tej wersji nazywa się ją czasem „wigilijną” zupą rybną – i wówczas właśnie podaje
Kulinarna PokusaKawałki filetów z dorsza w chrupiącej i złocistej panierce. Dorsz delikatnie pachnie papryką i majerankiem i smażony jest na maśle klarowanym co dodatkowo daje piękny maślany
Zasmakuj KuchniWariacji na temat ryby, smażonej, pieczonej czy choćby gotowanej jest mnóstwo. Na słodko, ostro, kwaśno- ryby są bardzo wdzięcznym produktem, by łączyć je z przeróżnymi smakami
PichceniomaniaCiekawy pomysł na wędzonego łososia - wytrawna tarta na kruchym spodzie z dodatkiem cebulki i pomidorków koktajlowych. Zapewniam, że jest pyszna zarówno na ciepło jak i
wyzwania kuchenneSkładniki: - ok 20 krewetek - 2 torebki ryżu paraboiled - puszka pomidorów krojonych - kilka pomidorków koktajlowych - 100 ml śmietanki 30% - ok dwie szklanki bulionu - pęczek natki pietruszki - 100
Cook&Love