owoce morza - 5166 przepisów (strona:209/345)

Pita z tuńczykiem 219

Składniki: 2 chlebki pita 1 puszka tuńczyka 1 pomidor 4 łyżki groszku z puszki kilka plasterków cebuli kawałek kapusty pekińskiej sos 100 wysp Fanex Przygotowanie: Pity

czarrna od kuchni
Spaghetti ze szpinakiem, krewetkami i pomidorkami 147

To danie powstało z tego, co akurat posiadałam w zamrażalce i lodówce. Wyciągnęłam z niej drobne krewetki koktajlowe, rozejrzałam się po szafkach, jakie akurat skrywają zapasy

Fabryka pomysłów
24 lutego – Warsztaty kulinarne – Krewetki vol.2 – Katowice 191

Krewetki szturmem podbiły polskie stoły i nic nie wskazuje na to, by ich popularność miała osłabnąć. Warsztaty kulinarne Krewetki vol.2 to świetna okazja, by doprowadzić umiejętność

COOKMAGAZINE
Oshi Sushi i FutoMaki 250

Składniki: ryż: 250 g ryżu 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli dodatki: 100 g łososia wędzonego 6 paluszków surimi 1 ogórek 1/2

czarrna od kuchni
Ekspresowy makaron z tuńczykiem 222

Szybki pomysł na obiad Składniki 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka 200 g pieczarek 1 duża cebula 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka i

czarrna od kuchni
Pieczony łosoś teriyaki 182

Wygląda to tak, że jeden przepis piszę teraz około 5 dni. Wciągnęłam się w wieczorne oglądanie "Gry o Tron", a przed pójściem spać muszę przeczytać choć

bistro mama
Pstrąg łososiowy w sosie cytrynowym 140

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na delikatnego pstrąga łososiowego podanego z cytrynowym sosem. Do przygotowania ryby będziemy potrzebować: - 2 filety pstrąga łososiowego - sok z połowy

Bez Cebuli
Zupa pomidorowa z krewetkami 200

Szybka zupa pomidorowa, gdy nie ma się za wiele składników w lodówce, a mamy ochotę zjeść coś nietypowego i ciekawego. Zapraszam na zupę pomidorową z użyciem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Krewetka Tygrysia z figą z karmelizowanym solirodem z chorizo i jajkiem po Benedektyńsku 184

ViolaPassion Dawno mnie z wami nie było, za co was serdecznie przepraszam. Zapracowana jestem ,i wściekła sama na siebie że brak mi czasu na moją pasję

Viola cooks with passion
Czosnkowe krewetki 167

Będą wspaniałe jako wspomnienie wakacji w południowej Europie bądź nowość,... Artykuł Czosnkowe krewetki pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ryba w migdałach 144

Dzisiaj wprawdzie nie jest piąteczek, ale jest on bardzo blisko. Kupujemy potrzebne składniki a jutro pyszny obiad z rybą w roli głównej. Możecie wykorzystać każdą rybę

Smaki Ewy
Muszle nadziewane wędzonym łososiem, szpinakiem i ricottą 301

Muszle nadziewane wędzonym łososiem, szpinakiem i ricottą to danie bardzo efektowne, a jednocześnie wcale nietrudne do wykonania. Wszechstronne i pyszne – świetnie nada się zarówno na

Poezja smaku
Smak lata w środku zimy – nadziewane kalmary 147

Zaczynam mieć dość zimy. Ale to tak strasznie. „Potwornie”, jak to mawia M. Chciałabym już do lata (albo choć wiosny), do słonka, do grzebania w ziemi

Kate's Kitchen
Omlet ‘country style’ z wędzonym łososiem i ziemniakami 221

Na śniadanie, na lunch, na obiad czy na kolację – nieważne! Omlet to zawsze pierwszorzędny pomysł na szybki, pyszny, nieskomplikowany i sycący posiłek. Z odpowiednio dobranymi dodatkami

Karo in the Kitchen
Sałatka warstwowa z komosą i tuńczykiem 179

Świetna sałatka warstwowa, która obłędnie wygląda w przeźroczystych naczyniach. Zawsze wystrzegałam się takich sałatek, bo nie potrafiłam tak pięknie posiekać żółtek, by wyglądały jak posypka. Ostatnio

Gotowanie i blogowanie