W niedzielę kuchnia orientalna. Jedząc tę zupę poczujecie się, jak byście byli w Tajlandii. Ja się tam przeniosłam… do krainy orientu. Składniki
To co kochamNajlepsza sałatka na poświąteczne przejedzenie dla pasjonatów kuchni Orientu. Lekka, pikantna i na pewno nie przysporzy dodatkowych kilogramów, wręcz przyspieszy spalanie kalorii. Składniki dla 2
To co kochamLubicie krewetki? Ja bardzo! Ale w domu jemy je tylko z Moniką. Chłopaki „robali” nie jedzą. Tym lepiej dla nas, bo
To co kochamDziś większość z Was będzie pewnie świętowała Andrzejki, więc podrzucam garść propozycji na szybkie przekąski z tortilli. Możecie wykorzystać do nich to, co macie akurat w
czarrna od kuchniCzy znacie rybę – miętus? Dawno, dawno temu kiedyś ją jadłam ( zapamiętałam nazwę ) ale ni w ząb nie pamiętałam jak smakowała. Niedawno natknęłam się na miętusa w
Smaki EwyViolaPassion Przegrzebki zazwyczaj z czosnkiem , limonką , pietruszką itd. Tym razem inaczej !!!! Piękne kotleciki z tak szlachetnego mięska , możemy podać na super przyjęcia , bankiety czy imprezę urodzinową
Viola cooks with passionViolaPassion Co powiecie słoneczka na taką wersję krewetki? Ja z pewnością będę ją tak jadła , i doszłam do wniosku że gotowana w wodzie czy smażona traci
Viola cooks with passionSmacznie i bez wysiłku. Trzeba jedynie pamiętać o wcześniejszym rozmrożeniu kalmarów. Ponieważ kalmary lubią być przygotowywane albo bardzo krótko, albo bardzo długo - wolnowar jest idealnym rozwiązaniem
Stare GarySkładniki: 2 flądry 1 szklanka odgotowanych prawdziwków 1 cebula 3-4 łyżki śmietany olej i masło mąka sól i pieprz Przygotowanie: Flądrze odciąć głowę i odłączyć
czarrna od kuchniKto nie lubi pizzy... niech się nawet nie przyznaje! Ja sama gdybym mogła jadłabym ją na śniadanie, obiad i kolację.. i wcale by mi
CzarnawisienkaJambalaya z jałowcową i szynką. Wspaniała kulinarna fuzja, gdzie polska jałowcowa zabłysła jak nigdy. Uwielbiam jambalaya ! Danie można przyrządzić dokładnie z tego co się ma w
codojedzeniaPieczarki z małżami można podać jako przekąskę lub jako danie główne. Trudno podać dokładne ilości składników, wszystko zależy od wielkości pieczarek jakie chcemy użyć. Mała pieczarka
królestwo garówTajskie curry z małżami to mniej popularne połączenie, zwłaszcza, że wolimy do niego użyć czerwonego curry, a jednak większość przepisów wykorzystuje tutaj zieloną pastę curry. My
Pociąg Do KuchniNa świąteczny stół i nie tylko🙂 Składniki 5-6 matiasów 4 cebule 200 g gęstej śmietany 2 łyżki majonezu sól, pieprz zalewa: 1/2 szklanki octu 2
czarrna od kuchni