Jeśli nie macie pomysłów na upiorne przekąski na Halloween to... Artykuł Jajka faszerowane z pająkiem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEOśmiorniczki na sposób włoski na podobieństwo przepisu "Luciana", jednak bez dodatku pomidorów. Oryginalnie do powstającego sosu dodaje się pomidory, ja jednak tego nie zrobiłam i pyszny
Sztuka gotowania w/g SamiryKałamarnicę zakupiłam niedawno w Makro i nie wiedziałam jak ją przyrządzić. Myślałam i wymyśliłam że najlepiej podać ją w warzywach, ponieważ ośmiornica z warzywami jest super
Moje Małe CzarowaniePrzepis ten jest ze mną już sporo lat a dostałam go od znajomej. Pamiętam jakie było moje zdziwienie, że można w taki sposób zrobić śledzie. A
Smaki EwyNiezwykle aromatyczne krewetki, pełne różnych smaków i aromatów. W Tajlandii są używane niezwykle często i nie mają konkretnego przeznaczenia. Są uwielbiane gotowane, w zupie czy aromatycznych
Gotowanie i blogowanieMoja ulubiona wersja śledzi. Nauczyła mnie je robić Mama. Składniki: 3 cebule 30 dkg filetów śledziowych a’la matias 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki
czarrna od kuchniCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na lekkie wrapy z wędzonym łososiem oraz rukolą. Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - 4 placki tortilli - ok. 250 g
Bez CebuliSzybkie i bardzo smaczne danie. Kupiłam paczkę mrożonych omułków - samo mięso. Wykorzystałam przepis z pudełka i okazał się bardzo dobry. To spora porcja dla dwóch osób
Stare GaryŁosoś po azjatycku… mój ulubiony przepis. Nie ma nic lepszego niż porcja smacznego łososia. Ten przepis zmieni Wasze życie! Polany sosem klonowym, pachnący limonką i
codojedzeniaCo jakiś czas w dyskontach można dorwać czarny makaron, a na stałe na pewno kupicie go w Auchan. Tak przechodząc między sklepowymi półkami po prostu mnie
Fabryka pomysłówPolędwiczki z dorsza owijane cukinią Piątek , to zazwyczaj rybka , taka to już tradycja lub przyzwyczajenie Dobre przyzwyczajenie , bo zdrowe . To bardzo lekka propozycja , jeśli jednak ktoś
Ogrodnik w podróżyPiąteczek już jutro, warto więc dzisiaj zaopatrzyć się w rybkę. Tym razem proponuję łososia. Czysty kawałek smacznej ryby. Dodatek masła nadaje delikatności rybie. Koniecznie spróbujcie. Składniki
Smaki EwyProste danie, które zaskakuje smakiem i łatwością wykonania. Łososia upiekłam w piekarniku, co zaoszczędziło mi zbędnego bałaganu i charakterystycznego zapachu unoszącego się w kuchni podczas
cool and mintyCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na smażone paluszki rybne z dorsza w panierce z mąki. Do przygotowania będziemy potrzebować: - ok. 400 g filetu z dorsza - 2 - 3
Bez CebuliCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na smażonego pstrąga z dodatkiem sosu miodowo-musztardowego. Sos jest bardzo prosty, a jego przygotowanie zajmuje całe 3 minuty. Świetnie sprawdzi się
Bez Cebuli