Składniki: 1 opakowanie matiasów 200 g Seko 1/2 pęczka dymki 1 słoik krojonych pieczarek w zalewie 3 ogórki kiszone 30 dkg młodych ziemniaków ugotowanych majonez pieprz
czarrna od kuchniW oryginale jest to spaghetti al tono ale ja zamiast makaronu spaghetti zakupiłam bavette i dlatego mam to proste, sycylijskie danie odrobinę inaczej. Makaron można posypać
Moje Małe Czarowanie300 g krewetek dużych 1 marchewka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku sól pieprz pół kieliszka białego wina oliwa do smażenia natka pietruszki szczypiorek oregano ( świeże
Gotowanie jest łatweKażdy kucharz powinien mieć w zanadrzu przynajmniej kilka przepisów na... Artykuł CYTRYNOWY SOS DO PIECZONEJ RYBY pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEŁosoś teriyaki z bok choy i shiitake to szybkie, aromatyczne i smaczne danie. Wystarczy przygotować sos teriyaki, włożyć wszystkie składniki do żaroodpornego naczynia. 25 minut w
codojedzeniaŻabie udka to przysmak kuchni francuskiej, są one bardzo lubiane i pżyżadzane na różne sposoby. Ja przygotowałam je pieczone w bardzo prosty sposób
Kulinarne Fantazje MarioliProste bywa najsmaczniejsze. Ryba upieczona na kołderce z warzywnego ratatouille to danie, które przygotowuję najczęściej latem. Jest lekkie – idealne na upały. Ja najbardziej lubię wersję
Poezja smakuJakiś czas temu prezentowałam Wam przepis na risotto z zielonymi szparagami . Podałam je wtedy z przepyszną i banalnie prostą do wykonania polędwiczką z dorsza. Dzisiaj nadszedł
PatiGotujePóźna wiosna i lato to czas lekkich dań, orzeźwiających smaków i nowości. Zainspirowana nowościami od #Lubella postanowiłam stworzyć coś nowoczesnego i smacznego, a zarazem idealnie wpisującego
Mango PapajaPierwszy raz sushi zrobiłam w zeszłym roku. Wbrew pozorom i moim obawo nie było to takie trudne Powstałe rolki nie były może idealnie okrągłe, ale zdecydowanie
PatiGotujeNie mam zielonego pojęcia skąd wzięła się nazwa tej sałatki Przepis znalazłam w jednym z czasopism kulinarnych i powiem Wam szczerze, że mnie zaintrygowała. Pod tą
PatiGotujeNigdy nie byłam w Hiszpanii. Ale bardzo bym chciała, dlatego za pomocą prostych, hiszpańskich smaków mogę choć na chwilę przenieść się do tego słonecznego kraju. Krewetki
Poezja smakuCzas przygotowania: 1,5 h Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 23,00 zł SKŁADNIKI: 300 g świeżego fileta z łososia ( 2 filety) 1 por 4
kulinarnyJaSkładniki: 250 g amarantusa 1 pęczek szparagów 250 g fileta z dorsza 1 średni por 1 mały jogurt naturalny sól, pieprz przyprawa do ryb Przygotowanie: Pora
czarrna od kuchniCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na bardzo prostą pastę kanapkową z tuńczyka i ciecierzycy. Do przygotowania potrzebujemy: - puszkę ciecierzycy (400 g, po odsączeniu 240 g) - puszkę tuńczyka
Bez Cebuli