Kremowy sos z natki pietruszki to klasyka kuchni angielskiej. Idealnie... Artykuł DORSZ ZE SZPARAGAMI I SOSEM ZIOŁOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBurgery rybne Kotlety rybne to ostatnio dość często powtarzane u nas danie. Według wielu starych tradycyjnych przepisów do takich kotletów należy dodać... surowy boczek. Szczerze mówiąc
Pełny talerzDziś przedstawiam kolejny pomysł na sałatkę jajeczną z makreli i porami, która świetnie sprawdzi się na kanapki dla całej rodziny. Ostatnio powróciłam do past i sałatek
karmelowyCześć Wszystkim! :) Dziś propozycja na bardzo prostą, ale myślę, że ciekawą przystawkę z łososiem i serkiem chrzanowym na bazie solonych krakersów. Łosoś, chrzan i koperek to
Bez CebuliRoladki z pstrąga z kremowym serkiem Składniki na 2 porcje: 2 pstrągi po ok.250-300g lub niewielkie filety z pstrąga serek kremowy Apetina "Grilowana papryka i oliwki
Pełny talerzJutro piąteczek i jak przystało na ten dzień oczywiście rybka. Na jutro proponuję zapiekanego dorsza, podanego z sosem jogurtowo – koperkowym podkręconym czosnkiem. Może się skusicie. Składniki
Smaki EwyWszystkie użyte składniki są z aktualnej gazetki promocyjnej Biedronki :-) Różnego rodzaju gazetki promocyjne można przejrzeć na stronie gazetkapromocyjna.com.pl Składniki: 1/2 sera sałatkowego np. Islos 1
IMPRESJA SMAKUMakaron z krewetkami, pomidorami i czosnkiem to klasyk, który w mojej rodzinie jemy wyjątkowo często. Wszyscy bez wyjątku uwielbiamy to proste danie. Kilka składników razem łączy
Poezja smakuW mojej kuchni nie istnieje takie pojęcie jak nuda na talerzu. Kreatywnie podchodzę do tematu jedzenia, a codzienne potrawy urozmaicam niecodziennymi połączeniami. Konkurs z serkiem
Mango PapajaCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na słodko-pikantną sałatkę na bazie szpinaku, smażonych krewetek, orzechów nerkowca i pomidorków koktajlowych. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - 250
Bez CebuliPierwszy raz tą sałatkę jadłam u autorki bloga Ruda w kuchni i to ona jest autorka przepisu, tak zasmakowała mojemu partnerowi, że gości często i na
czarrna od kuchniDziś będzie szybko, smacznie i pożywnie. Taki wiosenny obiad na stole. Teraz na początku wiosny lubię na talerzu kolory a jeśli do tego wypadnie jakieś święto
Moje Małe CzarowanieTarta z wędzonym łososiem, jarmużem i fetą. Przepyszne połączenie smaków na delikatnym spodzie z ciasta francuskiego. ok. 250 g ciasta francuskiego 100 g łososia wędzonego na
BullioDzisiaj rybne kotlety. Z chrupiącą skórką na zewnątrz i soczystym wnętrzem. Świetna alternatywa dla zwykłego filetu w panierce, zwłaszcza jeśli lubujemy się w smażonej rybie. Danie
PichceniomaniaKurczę, lubię ryby. Wolę ryby od mięsa i niejednokrotnie pisałam, że chętnie zamienię miejsce zamieszkania jak nie na Australię, to na jeden z krajów śródziemnomorskich. Poza
Karo in the Kitchen