Błyskawiczne danie obiadowe. Szpinak i łosoś to połączenie, które zawsze się sprawdza. Całość posypana parmezanem. Na patelni rozgrzać masło. Dodać szpinak. Lekko przesmażyć, co jakiś czas
BullioFantastyczna ryba , w kremowym sosie serowym .Dobra na ciepło lub zimno jako przystawkę z ryżem lub jak ja z kaszą bulgur. 4 kawałki łososia 10
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiNasza rodzina jest w komplecie od kilku dni. Przyjechał do nas najstarszy syn ze Sztokholmu, więc dogadzam mu jak mogę. Biedny student nie jada często ryb
codojedzeniaPo wyjątkowo ciężkim dniu potrzebowałam czegoś, co sprawi mi choć odrobinę radości. Padło na quiche w zielono-różowych, optymistycznych kolorach. Uwielbiam łososia, więc często wymyślam coś
Poezja smakuPyszna propozycja dla miłośników krewetek - spaghetti w aromatycznym mocno pomidorowym sosie (aż 3 rodzaje pomidorów :)) z dodatkiem krewetek na pewno Wam posmakuje :) Dla mnie to
Moje Kuchenne RewelacjeBez żadnych wyrzutów sumienia korzystam w kuchni z pomidorów w puszce – są idealnie słodkie, dojrzałe, soczyste i dodatkowo – obrane. Dostępne zawsze, wszędzie i w wielu wariantach
Karo in the KitchenKiedy pierwszy raz spróbowałam przegrzebków w jednej z restauracji, wiedziałam że przyrzadzenie ich w domu to kwestia czasu :) Przegrzebki są aksamitne, delikatne, pachnące masłem, po prostu
DefinicjaSmakuSkładniki: 1 opakowanie matiasów 200 g Seko 1/2 pęczka dymki 1 słoik krojonych pieczarek w zalewie 3 ogórki kiszone 30 dkg młodych ziemniaków ugotowanych majonez pieprz
czarrna od kuchniW oryginale jest to spaghetti al tono ale ja zamiast makaronu spaghetti zakupiłam bavette i dlatego mam to proste, sycylijskie danie odrobinę inaczej. Makaron można posypać
Moje Małe Czarowanie300 g krewetek dużych 1 marchewka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku sól pieprz pół kieliszka białego wina oliwa do smażenia natka pietruszki szczypiorek oregano ( świeże
Gotowanie jest łatweKażdy kucharz powinien mieć w zanadrzu przynajmniej kilka przepisów na... Artykuł CYTRYNOWY SOS DO PIECZONEJ RYBY pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEŁosoś teriyaki z bok choy i shiitake to szybkie, aromatyczne i smaczne danie. Wystarczy przygotować sos teriyaki, włożyć wszystkie składniki do żaroodpornego naczynia. 25 minut w
codojedzeniaŻabie udka to przysmak kuchni francuskiej, są one bardzo lubiane i pżyżadzane na różne sposoby. Ja przygotowałam je pieczone w bardzo prosty sposób
Kulinarne Fantazje MarioliProste bywa najsmaczniejsze. Ryba upieczona na kołderce z warzywnego ratatouille to danie, które przygotowuję najczęściej latem. Jest lekkie – idealne na upały. Ja najbardziej lubię wersję
Poezja smakuJakiś czas temu prezentowałam Wam przepis na risotto z zielonymi szparagami . Podałam je wtedy z przepyszną i banalnie prostą do wykonania polędwiczką z dorsza. Dzisiaj nadszedł
PatiGotuje