orzechy - 16941 przepisów (strona:707/1130)

Kokosowo- krówkowa kostka bez pieczenia 147

łyżki cukru pudru 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 100g wiórek kokosowych 1opakowanie śmietan fix 50ml likieru o smaku toffi Ponadto: 1 mleczna czekolada 30ml mleka 2 garści orzechów ziemnych 30g płatków białej czekolady Sposób przygotowania: 1. Przygotowaną formę wykładamy folią spożywczą i układamy warstwę herbatników. Śmietankę ubijamy na sztywno z opakowaniem śmietan fix i cukrem pudrem. Dodajemy serek

Kuchnia w czekoladzie
Deser jagodowy 195

Coś słodkiego po obiedzie Składniki 1/2 ulubionej galaretki 100 ml śmietany 30% 100 g serka mascarpone 1 szklanka jagód 2-3 łyżki cukru orzechy włoskie Sposób przygotowania Jagody zasypać cukrem, a … Czytaj dalej Deser jagodowy

czarrna od kuchni
Ciasto brzoskwiniowe z galaretką 160

Przepis dostałam od kuzynki, wypróbowany i dlatego polecam. SKŁADNIKI Ciasto: 4 białka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag mielonych orzechów włoskich 5 dag, wiórek kokosowych 5 dag. rodzynek Składniki na masę: 2 puszki brzoskwiń 3 łyżki cukru 1 szklanka wody 2 duże budynie śmietankowe 1 łyżka maki pszennej 5 żółtek

W kuchennym oknie Ewy
Ulubieńcy maja 109

wegańskie robione na sojowym lub kokosowym mleku. Można je dostać w Warszawie w "Budce z lodami" przy ulicy Francuskiej 30. Są to najlepsze lody wegańskie jakie jadłam. Szczególnie polecam orzech laskowy :)   Teraz mój absolutny ulubieniec! W maju bardzo często jadłam kotlety jajeczne zrobione z kaszy jaglanej z dodatkiem czarnej soli, o których pisałam tutaj. Wyjątkowo zasmakowały

wegujemy
„MAZURY HoReCa festiwal smaków”, 94

produkty te są bardziej wartościowe dla człowieka. Stoisko numer 35 , to właśnie tu można było zobaczyć pokaz wypiekania chleba z prastarych zbóż, jak i również skosztować produktów firmy Orzech jako nadzienie w pysznych rogalikach czy Burgerach wołowych. Na naszym stoisku były produkty najwyższej jakości które używaliśmy do robienia smakołyków. -chleb  orkiszowy na zakwasie   - Krem z dyni -Bigos

Różowa kuchnia
Pudding chia z musem truskawkowym i kruszonką kokosowo-orzechową 164

Pudding chia, czyli nowy trend w kuchni. Ostatnio przeglądając Instagram co chwilę natrafiałam na zdjęcia tego cuda. Przygotowywany na najróżniejsze sposoby, z owocami, orzechami, na mleku kokosowym, na jogurcie - wariacji jest wiele. Postanowiłam sama poeksperymentować z nowym dla mnie produktem. I jak wyszło? Rewelacyjnie! W końcu znalazłam śniadaniową alternatywę dla mojej  granoli . Jeżeli jeszcze nie poznaliście nasionek chia, czas

Zgrabne Gotowanie
Ciasteczka karmelowo-kokosowe z płatkami owsianymi 152

łyżką gorącej wody (będzie mocno się pienić), natychmiast dodać do miodu z olejem i wymieszać.  Całość połączyć z suchymi składnikami.  Z ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.  Każdą kulkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Nie muszą być zachowane duże odstępy, ponieważ ciasteczka "nie rozlewają się" na boki, a jedynie odrobinkę rosną

Di gotuje
Zapach wspomnień, czyli olfaktoryczne wspomnienia dzieciństwa 132

kolejna okazja, aby posiedzieć dłużej. Pieczemy jabłka zerwane prosto z drzewa, kiełbaski i kromki chleba. Te dobrze przypieczone, lekko zwęglone są najlepsze. Ukradkiem wrzucamy z bratem do ogniska orzechy włoskie z naszego drzewa, a one wybuchają wydając głośny, donośny huk. Mama się denerwuje. Jest ciepło wesoło i przyjemnie. Kiedy księżyc znajduje się wysoko nad horyzontem, biesiadowanie dobiega końca. Ognisko powoli

Wędrówki po kuchni
KONKURS "Słodko, Oryginalnie i Urodzinowo" 157

Family 250 g -Łuska gryczana - i na osłodę ciastka Dessimo z kremem czekoladowym :)     Drobny upominek za najlepsze życzenia: -obrazek Glaspik z napisem SMILE MORE -Czekolada mleczna z orzechami laskowymi - cukierki Toffi mleczne   Dodatkowo wszystkie zwycięskie przepisy osobiście przetestuję i opublikuję na blogu. A zwycięskie życzenia z wielką chęcią wydrukuję i powieszę na swojej ścianie

Nastoletnie Wypiekanie
Pesto szparagowe 151

przepis na pesto z rukoli , a teraz dołączy do niego także pesto szparagowe z dodatkiem świeżych liści oregano, które rośnie jak szalone w moim ogródku. Zamiast orzeszków piniowych użyłam orzechów nerkowca, których delikatny smak idealnie pasuje do szparagów. Zrezygnowałam też z dodatku oliwy na rzecz tłoczonego na zimno oleju rzepakowego. W efekcie uzyskałam pyszne, delikatne w smaku pesto. Nie wiem

Wiem co jem
Batony proteinowe dla aktywnych 286

zapewnia im unikalność. Dodatkowo wyśmienicie smakują i są zdrowe! Nie używamy wspomagaczy smaku, są za to zdrowe składniki, takie jak: masło orzechowe (które sami przygotowujemy), suszone owoce, płatki owsiane, orzechy włoskie, miód. Zaletą naszych batonów jest to, że są wyrabiane na zimno i przygotowywane są z produktów bezglutenowych, co w szczególności ważne jest dla osób z nietolerancją na gluten. Dodatkowo

Ciasna Kuchnia
Wegańskie kotleciki ze słodkich ziemniaków i fasoli 241

skórka otarta z połowy cytryny * 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej * ½ łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżka tartego imbiru * 2 łyżki ziaren słonecznika lub pestek dyni lub ulubionych orzechów * ½ łyżeczki soli * pieprz * sezam do obtaczania WYKONANIE: Białą fasole rozdrabniamy widelcem lub blenderem. Słodkie ziemniaki ucieramy na tarce a następnie pozbywamy się nadmiaru wody. Wszystkie składniki (poza sezamem) łączymy

Mohiella
Mini ptysie z truskawkami 248

wystygnięcia. Następnie dodajemy po jednym jajku, wszystko dokładnie miksując. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy kleksy wielkości orzecha włoskiego. Ptysie pieczemy około 25 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie suszymy je w wyłączonym piekarniku przez około 30 minut. W międzyczasie

Kulinarne przygody Gatity
Ciastka czekoladowe z wiórkami kokosowymi i czekoladą 128

masło z cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko i na końcu wsypać suche składniki. Czekoladę posiekać (na większe kawałki) i wmieszać do jednolitej masy. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec

Di gotuje
Chłodnikowy zawrót głowy – czyli najlepsze zupy na lato 122

Europy w każdym jej zakątku natrafimy na doskonały chłodnik, który przygotowywany jest z lokalnych składników. Może być w wersji wytrawnej i na słodko. Bałkany mają swój ogórkowy tarator z orzechami włoskimi i serem. Hiszpania ma pyszne pomidorowe gazpacho z dodatkiem namoczonego chleba. Francuzi zajadają się vichyssoise, którego głównym składnikiem jest por. Turcja słynie na całym świecie z cacików, które mogą

Moja smaczna kuchnia