orzechy - 16941 przepisów (strona:715/1130)

ORZECHOWE GOFRY (bezglutenowe) 153

dzieciństwa: wakacje, a na wakacjach gofry z frużeliną :) A jako, że lato zbliża się wielkimi krokami to polecam bardzo puszyste, orzechowe gofry :) SKŁADNIKI: - 30 g mąki orzechowej (z orzechów arachidowych) - 90 g mąki kukurydzianej - 30 g mąki ziemniaczanej - 2 jajka - szczypta soli - 50 g roztopionego masła - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki brązowego cukru - 1/4 łyżeczki cynamonu

Kuchnia bezglutenowa Loli
Pieguski z cytrynową nutą 159

aromat cytrynowy. Na końcu wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Czekoladę posiekać (nie na drobno!) i wmieszać do jednolitej masy.  Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12-15 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko zarumienione

Di gotuje
Orzeźwiająca sałatka ze szpinakiem i pomarańczami / Spinach and orange salad 253

Dziś przedstawiam pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę z mieszanką sałat, szpinakiem, pomarańczami i prażonymi orzeszkami piniowymi, polaną dressingiem pomarańczowym. Świetnie sprawdzi się jako odświeżający dodatek

karmelowy
Najlepsze kokosanki na białkach 202

przygotowaną pianę z białek i cukru dodajemy delikatnie do kokosowej masy, całość mieszamy łyżką lub rózgą po połączenia składników. Z gęstej masy formujemy w dłoniach niewielkie kulki (wielkość orzecha włoskiego). Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kokosanki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (na środkowym poziomie) około 15-20 minut. Kokosanki powinny się zarumienić. Blachę z kokosankami

Słodkie okruszki
Bananowo-czekoladowa a la nutella 140

Ostatnio oglądając reklamę Nutelli wpadłam na pomysł, by zrobić własną. I choć nie ma w niej orzechów ani cukru jest wyśmienita. Do tego zdrowa. Polecam ją dla każdego, na śniadanie, kolację czy między posiłkowe podjadanie:) Dodałam do niej parę owoców miód i kakao, wypróbujcie:) oczywiście owoce możecie modyfikować dowoli, według uznania. Niektórzy mogą lubić słodkości, inni mniej

Zasmakuj Kuchni
Domowa czekolada kokosowa 93

Dodać kakao,  odżywkę i miód. Wymieszać. Foremkę silikonową lub plastikową wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć masę i rozprowadzić. Schłodzić, aż czekolada stwardnieje. Można dodać także wiórki, rodzynki lub posiekane orzechy. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-kokosowe (z mąki kokosowej) 217

stopniach. (Spód powinien być lekko zarumieniony, ale należy uważać, aby nie przypalił się.) (*) Robiłam serduszka i każda porcja ciasta na takie ciasteczko miała wielkość odrobinę większą od orzecha laskowego

Di gotuje
Fit powitanie! 134

Wystarczy jeśli podczas naszych codziennych zakupów b ędziemy wybierać odpowiednie produkty, a w kuchni odpowiednio je łączyć. Zamiast tłustego mi ęsa kupmy te chudsze, zamiast chipsów, migdały lub nieprzetworzone orzechy, zamiast batona, zbożowe ciasteczka. Ważne, aby zmienić nasze nawyki żywieniowe. Kupujmy dużo warzyw, zwracajmy uwag ę na to co wkładamy do koszyka w sklepie. Przeczytajmy z czego składa

Fit&Fast Kitchen
Owsiane fit ciasteczka 118

szklanki cukru, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 100 g rozpuszczonego masła. 2 garście żórawiny, 2 garście słonecznika, 2 garście sezamu, 2 garście pestek dyni, inne ulubione dodatki np. orzechy, migdały, rodzynki. Przygotowanie Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Masło roztapiamy w rondelku i czekamy aż trochę ostygnie. Do miski z produktami dodajemy dwa jajka, mieszamy i wlewamy masło. Jeśli masa

Fit&Fast Kitchen
Bajaderki 173

suchego lub zakalcowatego ciasta 100g biszkoptów 1/3 szklanki ciepłego mleka 300g gęstej, twardej marmolady wieloowocowej 100g tartej, białej czekolady  100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 1/2 szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki nutelli 2 łyżki Amaretto Przygotowanie:  Biszkopty i ciasta pokruszyć na drobne

Cakes By Kejt
Babeczki brownies 179

Wilgotne i mocno czekoladowe Składniki 2,5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 kostka margaryny mlecznej 1 szklanka cukru 75 g mąki 3 jaja pół szklanki wody 5 dkg orzechów włoskich Sposób przygotowania … Czytaj dalej Babeczki brownies

czarrna od kuchni
Omleciki bez mąki z białkowym kremem truskawkowym, bananem i migdałami 116

cukru. Jeśli już posiadacie taki produkt możecie tworzyć własne kompozycje smakowe. Z apraszam na stronę  mocnysklep.pl :)  Omleciki: 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych orzechów Składniki zmiksować i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć po kilka minut z każdej strony, aż do ścięcia. Ja użyłam dodatkowo silikonowych foremek w kształcie serduszek.  Krem: 4 łyżki jogurtu

Chocolate Muffin Blog
Likier Monte 706

łyżka Masło orzechowe – 1 łyżka (spora) ( przepis na masło orzechowe ) Mleko kokosowe – 250ml (najlepiej z 300g wiórków na litr) ( przepis na mleko kokosowe ) Wódka orzechowa (orzech laskowy) – 200ml Wykonanie: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Do czekolady dodaj kajmak, kakao, masło orzechowe i podgrzewaj oraz mieszaj do czasu połączenia się w jednolitą masę. Przełóż powstałą masę do kielicha

Blendman
TOSTY Z KARMELIZOWANĄ DYNIĄ, TWAROGIEM I ORZECHAMI 143

TOSTY Z KARMELIZOWANĄ DYNIĄ z dodatkiem serka wiejskiego i prażonych... Artykuł TOSTY Z KARMELIZOWANĄ DYNIĄ, TWAROGIEM I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Cykoria z patelni 154

patelnię łyżkę miodu lub miodku majowego. Szczególnie z syropem mniszka cykoria komponuje się świetnie! Osobiście lubię także połączenie cykorii z marchewką, która dodaje trochę słodyczy. Słonecznik można wymienić na orzechy, to również dobre połączenie

Mr. Taste