orzechy - 16941 przepisów (strona:722/1130)

Metrowiec 159

szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g masła Polewa: 200 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki kremówki 30-36% 2 łyżki miodu 2 łyżki masła Dodatkowo: wiórki kokosowe/posiekane orzechy Przygotowanie: Ciasto: Ubić białka na sztywno ze szczyptą soli, dodać powoli cukier i cukier wanilinowy, następnie żółtka, wodę z olejem na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić

Malinowo w kuchni
ROLADKI Z KURCZAKA Z BAZYLIOWYM PESTO I ORZECHAMI 233

ROLADKI Z KURCZAKA z bazyliowym pesto to wspaniała przystawka, ale... Artykuł ROLADKI Z KURCZAKA Z BAZYLIOWYM PESTO I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Tradycyjne kluski śląskie 432

wyrównać. Masę przekroić nożem na 4 równe części, z czego jedną wyciągnąć, a w jej miejsce wsypać  mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wyrobić. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, a w środku zrobić wgłębienie. Gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem 1 łyżki oleju (kluski nie będą się sklejać po wyciągnięciu), wyciągnąć max. 1 minutę od wypłynięcia (inaczej będą 'rozciapane

Kraina Miodem Płynąca
sok na dzień dobry 140

serotonina. Wpływa ona na dobre samopoczucie i zapewnia zdrowy, mocny sen. 3. Superpamięć Dieta bogata w banany wspomaga układ nerwowy. Średni owoc zawiera niemal tyle samo magnezu, co garść orzechów. Pierwiastek ten bierze udział w dostarczaniu energii dla mózgu. Dzięki temu banany poprawiają pamięć i koncentrację. Dla mięsożerców Wzbogacenie menu w banany ułatwia odkwaszenie organizmu. Owoc zawiera sporo wapnia, potasu

w mojej kuchni
Pulpety w kremowym sosie pieczarkowym 174

sól pieprz liść laurowy 1 łyżeczka mąki (opcjonalnie) koperek Mięso, cebulę drobno posiekaną, namoczony i odciśnięty chleb oraz pozostałe składniki dokładni wymieszać. Z masy mięsnej uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w mące i delikatnie obsmażyć na rozgrzanym maśle. W rondlu zagotować 1,5 l wody i włożyć pulpety, liść laurowy oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko gotować na wolnym

O kuchni z uczuciem
Mazurek bakaliowy (Torta con frutta secca per Pasqua) 124

krupczatki     150 gr masła 100 gr cukru pudru 3 ugotowane żółtka otarta sk ó rka z cytryny Nadzienie 500 gram bakalii (daktyle, figi, morele, rodzynki, migdały, orzechy włoskie, suszone śliwki) 200 gr powideł śliwkowych (powidła wed ł ug własnego uznania) Polewa 70 gr cukru pudru sok z cytryny 1 żółtko 1 jajko PRZYGOTOWANIE Ciasto Żółtka przetrzeć przez sito

La grande e la piccola cuoca
Pieczony łosoś teriyaki z ryżem sushi 201

400g) ryżu do sushi 240ml octu ryżowego 3 łyżki cukru 2 łyżki soli 600g świeżego szpinaku (może być baby) 1 łyżka oleju sezamowego ( nadaje aromat i delikatny posmak orzechów, jeśli możecie – nie zamieniajcie) 2 szczypty soli łyżka posiekanego szczypioru awokado (dojrzałe) *sos teriyaki: 180 ml sosu sojowego 180 ml wina ryżowego Mirin 110 g cukru, najlepiej brązowego 1 łyżka

Pociąg Do Kuchni
Wegański sos "śmietankowy" alfredo z nerkowców 218

również jako baza do pizzy. Pasują do niego brokuły, pietruszka czy pieczarki. Spróbujcie koniecznie! Czego potrzebujemy? - 1 średnia cebula - 2 szklanki wywaru warzywnego - 4 duże ząbki czosnku - pół szklanki orzechów nerkowca ( namoczone przez kilka godzin ) - łyżeczka soku z cytryny - 5 łyżek płatków drożdżowych - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Do głębokiej patelni wrzucamy posiekaną drobno cebulę i zalej szklanką

two broke sisters
Maxi King 147

łyżki cukru waniliowego 400g pełnego mleka w proszku 1 duża puszka kajmaku orzechowego POLEWA: 1 gorzka czekolada 2 orzechowe czekolady 2 łyżki masła 2 łyżki wody 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych Przygotowanie: KREM: Płynne mleko i cukier zagotować, ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę.Wlać mleko z cukrem i mleko w proszku, dokładnie zmiksować, najpierw na niskich obrotach, stopniowo zwiększając

Cakes By Kejt
Imprezowe jajka  166

białek. robimy sos: - pól małego jogurtu naturalnego, - 1 łyżka śmietany, - 2 łyżki majonezu, -świeży imbir starty na tarce (ilość wg uznania), -1 łyżka ketchupu łagodnego, -1 łyżeczka mielonych orzechów włoskich, -szczypta soli. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować . Nadziane łódeczki z białek układamy np. na specjalnym talerzu do jajek stawiając obok sosik w sosjerce. Ja miałam świeżo przywieziony prezent prosto z Kuby

Kulinarne przemyslenia
Bajaderki 131

łyżki kakao 2 łyżki cukru 50 g masła łyżka alkoholu do smaku marmolada/dżem owocowy/powidła/krem czekoladowy typu Nutella  bakalie: rodzynki/morele/żurawina itp. (opcjonalnie) Dodatkowo: wiórki kokosowe/siekane orzechy włoskie 200 g czekolady mlecznej/gorzkiej 2 łyżki masła Przygotowanie: Bakalie namoczyć w ciepłej wodzie/herbacie/alkoholu. Ciasto pokruszyć/zmielić w maszynce do mielenia albo blenderze. Dodać bakalie, dżem/krem czekoladowy

Malinowo w kuchni
Ciasteczka z kajmakiem i kawałkami czekolady 121

jeszcze raz krótko mieszamy. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy je w dłoniach (najlepiej zwilżonych wodą – wówczas ciasto nie będzie kleiło się do rąk) na kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Następnie je spłaszczamy (ciasteczka powinny mieć grubość ok. 0,5 cm) i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Ciasteczka pieczemy przez ok. 13 minut w piekarniku

MyCookBook.pl
Muffinki z czerwonej fasoli. 128

pamiętać o zastosowaniu proszku do pieczenia bez dodatku mąki pszennej. Polecam :) Składniki: 250 g czerwonej fasoli konserwowej 3 łyżki kakao 6 łyżek brązowego cukru 2 jajka 75 g posiekanych orzechów (dałam ziemne) 1 łyżeczka przyprawy do pierników 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Wykonanie: Fasolę odsączyć na sicie z zalewy. Fasolę oraz jajka umieścić w wysokim

zadanie-gotowanie
Ciasto Kryzysek 192

łyżce suchych składników i mieszamy wszystko na wolnych obrotach do czasu aż składniki się połączą. Jabłka i gruszki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Owoce oraz mieszankę bakaliową (orzechy, rodzynki, żurawina) dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez godzinę. Wierzch

Taste Therapy
Jaglane batoniki musli 150

suchej kaszy jaglanej 2 szkl. mleka 2  łyżki cukru trzcinowego 0.5 szkl. pestek słonecznika 0.5 szkl. wiórek kokosowych 0.5 szkl. rodzynek 0.5 szkl. suszonej żurawiny 0.5 szkl. posiekanych orzechów łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy 1 dojrzały banan Wykonanie: Kaszę jaglaną opłukać i ugotować na mleku. Dodajemy cukier i mieszamy z kaszą. Dojrzałego banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do ugotowanej kaszy

psgotujemy