orzechy - 16941 przepisów (strona:714/1130)

KLUSKI ŚLĄSKIE 75

ugotowanych ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej  Przygotowanie. Ugotowane ziemniaki przestudź, przepuść przez maszynkę, dodaj mąkę ziemniaczaną. Zwilż wodą dłonie i formuj z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego,lekko spłaszcz, zrób dołek.  Oprósz mąką.  Kluski gotuj 1-2 minuty, po ich wypłynięciu. Podawaj z ulubionym sosem

Kukuleczki
DOMOWA GRANOLA 92

możesz dopierać wedle uznania. Jeśli lubisz sezam, rodzynki, kokos, śmiało możesz dodać.  Oto moja wersja. Składniki  2 szklanki płatków owsianych  1/2 szklanki migdałów  1/2 szklanki orzechów nerkowca 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanka suszonych moreli pół łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki miodu lub syropu klonowego  Przygotowanie  Piekarnik rozgrzej do 175 stopni Celsjusza Wszystkie składniki

Kukuleczki
OWOCOWA OWSIANKA 77

mlekiem i gotuj na małym ogniu  około 3-4 minuty. ( do czasu aż płatki wchłoną mleko)  Dodaj cynamon, miód. Wymieszaj.  Gotową owsiankę przełóż do miseczki, dodaj orzechy, pokrojone owoce, posyp płatkami migdałowymi.  Smacznego

Kukuleczki
CIASTECZKA MAŚLANE 93

włóż do lodówki na około 30 minut.  Z ciasta formuj ciasteczka o dowolnym kształcie i ułóż je na blasze wyłożonej  papierem do pieczenia. Ja robiłam kulkę wielkości orzecha lasowego, następnie płaszczyłam je łyżeczką.  Gotowe ciasteczka włóż do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na trzeciej półce od dołu piec około 15 minut, aż ciasteczka będą złociste

Kukuleczki
Ciasteczka zbożowe 168

wody. [ciasto może się ciężko mieszać na początku]. Zagnieść ciasto lub zmiksować na najwyższych obrotach (mieszadła świderki) 2-3 min do połączenia składników.Z ciasta formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, spłaszczyć (do grubości 1 cm) i układać na blaszkę w odstępach ok. 23 cm.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 min (do uzyskania złocistego koloru ciastek). Ciasteczka

Moje domowe kucharzenie
Łatwa surówka z białej kapusty, jak u Chińczyka 349

Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia, następnie zalewamy kapustę, mieszamy i odstawiamy aż kapusta nieco zmięknie, najlepiej jak posiedzi w lodówce przez godzinę. Podajemy na świeżo posypaną sezamem lub orzechami piniowymi

Apetyczna babeczka
NAJLEPSZA TARTA Z GRUSZKAMI 115

TARTA Z GRUSZKAMI w tej wersji to deser, po spróbowaniu... Artykuł NAJLEPSZA TARTA Z GRUSZKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pasta z awokado i liści rzodkiewki 130

ostry posmak sprawia, że rewelacyjnie sprawdza się jako dodatek do mięsa. W roli głównej: liście z pęczka rzodkiewek Dodatki wedle uznania: awokado lub oliwa z oliwek, ziarna słonecznika lub orzechy ziemne, sok z cytryny lub kwaśne kiwi, czosnek lub imbir. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładką masę. Możemy używać jako dodatek do kanapek, zamiast pesto do dań z makaronu, jako

Kucharzyca
CIASTECZKA O SMAKU ORZECHOWYM 120

oryginalnym przepisie są o smaku krówkowym, jednak ja wykorzystałam do ciastek masło orzechowe i dodałam rodzynki. Ciasteczka są przepyszne, w czasie pieczenia w całym domu było czuć orzechy. Są tak pyszne, aż obawiam się że do powrotu męża zostanie pusta miseczka ;) Polecam :) Składniki:  * 100 g masła * 100 g masła orzechowego * 170 g mąki pszennej * 4 łyżki cukru

Zrób to smacznie
Lody śmietankowe z dwóch składników– bez maszyny, bez jajek, bez gotowania 327

mleka a zwiększyć ilość śmietany i ewentualnie dodać odrobinę alkoholu, który zniweluje powstawanie kryształków wody w soku owocowym.   Dodawanie do masy rzeczy ciężkich i treściwych, takich jak czekolada, orzechy, chałwa czy ciasteczka może finalnie doprowadzić do tego, że lody zrobią się bardzo ciężkie i maślane – regulujemy to, zmniejszając ilość śmietany na rzecz mleka albo używając śmietany o niższej zawartości

Karo in the Kitchen
Ciasto marchewkowe z puszystym kremem 169

Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem. Resztę kremu wykładamy na wierzch i boki, tworząc tzw. naked cake. Opcjonalnie posypujemy orzechami, cynamonem, wedle uznania. The post Ciasto marchewkowe z puszystym kremem appeared first on Made

Made By Mom And Son
Śniadaniowa owsianka overnight 131

dość mdła, a przecież ma smakować. I taką owsiankę, teraz dobrze wymieszać i odstawić na noc do lodówki. A rano, każdemu nałożyć do miseczki i posypać nasionami kakao, albo orzechami i dodać jakiegoś świeżego owocka. Pysznie będzie z kiwi, truskawkami czy borówkami

Karczma Honorietty
PŁATKI OWSIANE Z JOGURTEM 133

Danie ma 334 kcal.  1 mandarynka 1 łyżka rodzynek 2 - 3 łyżki   płatków owsianych 1 kopiasta łyżka orzechów pokruszonych 1 łyżka kopiasta płatków migdałowych 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka miodu ************************************** Płatki owsiane wymieszać z bakaliami ,jogurtem i miodem .Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Oszczędzanie przez gotowanie- 20 sprawdzonych trików jak zaoszczędzić na jedzeniu 130

się, że są tańsze 6. Muesli- gotowe w paczkach są zazwyczaj dużo droższe. Spróbuj kupić płatki owsiane i do tego luzem na wagę dodatki według uznania (np. suszona żurawina, orzechy itp.) 7. Mięso - bez kości, bez skóry piersi z kurczaka są oczywiście wygodne i praktycznie bez tłuszczu, ale są zazwyczaj dużo droższe. Kup całego kurczaka i podziel go własnoręcznie

Tradycyjna Kuchnia
masło miodowe 115

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 100 g masła 6 -7 łyżek miodu opcjonalnie dodatki: cynamon posiekane suszone owoce np. figi, śliwki, morele, rodzynki posiekane orzechy wykonanie: Miękkie masło dokładnie rozcieramy z miodem na gładką masę. Opcjonalnie dodajemy ulubione dodatki. Podajemy z pieczywem lub grilowanymi owocami

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania