orzechy - 16941 przepisów (strona:712/1130)

Marcepanowe ciasteczka maślane 165

łyżeczka ekstraktu z migdałów lub pół łyżeczki aromatu migdałowego Przygotowanie Wszystkie składniki na ciastka umieścić w misie miksera i utrzeć na gładkie, miękkie ciasto. Formować w dłoni kulki wielkości orzecha włoskiego,  kłaść na blaszce w sporych odstępach (ciastka rozleją się na boki). Lekko spłaszczyć dłonią. Widelcem wycisnąć na każdym ciastku wzorek kratki Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190ºC

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rewelacyjne muffinki marchewkowe 133

olej. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cynamon przesiać przez sitko i dodać do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Na koniec dodać potartą marchew i posiekane drobno orzechy i sól, znowu dokładnie wymieszać. Musicie być pewni, że marchew dokładnie się wymieszała z pozostałą masą. Wlać ciasto do foremek od muffinek do 3/4 wysokości. Nagrzać piekarnik

Kuchnia Pokoleń
Domowy kisiel z kiwi 250

pierwszy razem kaszą, zjadła w całości, ale kaszy ani tknęła. :) Naprawdę pyszny, nie za słodki, w sam raz na przekąskę. I to zdrową! Można dodać bakalie, łuskany słonecznik niesolony, orzechy, płatki owsiane, a będzie bardziej pożywny. Składniki na ok 3 porcje: 5 średnich kiwi 1 łyżeczka soku z cytryny 1-2 łyżeczki cukru 200 ml wody 1 płaska łyżka mąki

Anioszek w kuchni
Słonecznikowe ciasteczka z 3 składników 199

więcej, jeśli lubicie słodsze) Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Słonecznik zmielić na mąkę i połączyć z cukrem oraz jajkiem i żółtkiem. Łyżką nabierać masę, następnie formować w kulkę wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczyć (grubość około 1,5 cm) i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 12-15 minut. źródło przepisu

FitKot
Jakie jedzenie pasuje do piwa? 155

francuskie, smażony ser, pajda ze smalcem, Pszeniczne: Grillowany boczek, smażone jajko, białe kiełbaski, Belgijskie: Dania rybne, warzywa z woka lub blanszowane, lody waniliowe, krewetki tygrysie Barley Wine: Polędwica wołowa, orzechy nerkowca, gofry, fistaszki Bitter: Fasolka po bretońsku, gołąbki w sosie pomidorowym, jagnięcina, smażone jajka, kiełbaski Jeśli nie macie dostępu do dobrze zaopatrzonych sklepów piwnych, istnieją w internecie sklepy wysyłkowe. Jeżeli

Kuchnia PROzdrowotna
Coleslaw z młodej kapusty 197

oleju rzepakowego 1 łyżka sezamowego oleju 2 łyżki winnego octu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu sól i pieprz do smaku po łyżce pestek dyni, słonecznika, piniowych orzechów i sezamu Poszatkuj obie kapusty. Marchewkę utrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj składniki na dressing, dodaj do warzyw i jeszcze raz wymieszaj. Upraż nasiona na patelni i posyp sałatkę

codojedzenia
Ciasteczka z czekoladą i migdałami. 110

wymieszać mikserem na gładką masę. Następnie dodać  przesianą z sodą mąkę i posiekaną czekoladę wymieszać ręką. Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego lub troszkę większe, układać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temperaturze 180 stopni około 12/15 minut na złoty kolor.  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Szejk potreningowy z masłem orzechowym 135

dość że dłużej nacieszymy się koktajlową dobrocią, to jeszcze składniki zostaną wtedy lepiej wykorzystane i przyswojone. Ważne! Dodając do szejka masło orzechowe, należy wybierać takie, które ma najwięcej czystych orzechów w składzie oraz nie posiada niepotrzebnych wspomagaczy smaku . Ja postawiłam na masło orzechowe active PRIMAVIKA bez dodatku soli i cukru oraz bez dodatku oleju palmowego, wyprodukowane w 94% z prażonych

Grunt to przepis!
Jagodowa owsianka z chia i ziarenkami 150

czas mieszając, aż owoce się rozmrożą i puszczą sok. Owoce (wraz z sokiem) nakładamy na wierzch owsianek (obu porcji). Obie porcje owocowej owsianki posypujemy mieszanką ziaren (prażony słonecznik, sezam, orzechy arachidowe, wiórki kokosowe i płatki migdałów). Pucharki z owsianką podajemy od razu (jeszcze ciepłe). Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Ciasteczka z kleiku ryżowego 143

wiórek kokosowych marmolada Margaryne lub masło zmiksować z jajkami na jednolitą masę. Dodać cukier puder, mąkę, a następnie resztę składników i dalej wyrabiać ręką. Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego i robić w nich dziurki jak w kluskach śląskich. W dziurki powkładać po trochu marmolady. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni

kuchnia doski
Kotlety selerowe mojej mamy, Dara Kebab 145

prosty ale ciekawy pomysł na urozmaicenie obiadu. Do tego jaglana z białą kaszą i mix surówkowy: szpinak, żurawina, orzechy włoskie, małe kostki sera żółtego, mały kawałek cebuli, starte jabłko z jogurtem naturalnym. Składniki: 1 duży seler bulwiasty 2 jaja sól, pieprz kilka plastrów sera żółtego 3-4 łyki kaszy manny/bułki tartej/mąki kukurydzianej olej do smażenia Pokrój seler

Qlinarnie i Qlinarnie
Makowiec japoński na spodzie z wegańskich ciasteczek owsianych 168

łyżeczka proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła (pół kostki) 1,5 szklanki cukru skórka otarta z 1 cytryny kilka kropel aromatu migdałowego opcjonalnie: bakalie: rodzynki,żurawina, daktyle, orzechy włoskie lub laskowe, ja dałam wszystkiego po trochu Najpierw podgrzej mleko z masłem,cukrem i cukrem waniliowym, a następnie gorącym zalej wypłukany mak. Odstawiamy aż napęcznieje na jakieś pół godziny. Warto

Z Kuchni Do Kuchni
Kajmakowe kuleczki 287

migdały Masę kajmakową lekko podgrzać, by była płynniejsza. Ciasteczka bardzo drobno rozkruszyć, dodać serek homogenizowany, masę kajmakową i sól. Wymieszać, a następnie ugnieść ręką. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać je w zmielonych migdałach. Włożyć je do lodówki na kilka godzin. Podawać schłodzone. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Crumble pod orzechowo migdałową kruszonką 141

wysmarowanej masełkiem formy wkładamy owoce ulubione najlepiej kwaskowate.Ja miałam mrożone truskawki .Posypujemy kruszonką.Tu dowolność: masło wyrabiamy z migdałami,orzechami drobno pokruszonymi ,cukrem i mąką. Owoce posypane kruszonką wkładamy do piekarnika na 5 min na 180 . Mrożone odpowiednio dłużej. Szybko i pysznie a właściwie przepysznie

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka zbożowe z konfiturą 147

robimy dziurkę po czym lekko spłaszczamy. Do dziurki wkładamy niewielką ilość konfitury. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Do ciasta/ masy możemy dodać drobno posiekane orzechy:) Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA