marmolada Sposób przyrządzania: Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie wyrobić. Następnie za pomocą rąk lepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczyć, zrobić lekkie wgłębienie i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W dołek włożyć porcję marmolady. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piec
Zakątek rozkoszy kulinarnychMięso drobiowe łączymy z jajkami, mąką, bułką tartą, posiekaną drobniutko ugotowaną marchewką oraz namoczoną bułką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy formujemy kuleczki odrobinę większe od orzecha włoskiego i wrzucamy na gotującą, osoloną wodę. Mieszamy drewnianą łyżką, by się nie posklejały i nie przykleiły do dna garnka. Pulpeciki gotujemy ok 20 minut od momentu wypłynięcia na wierzch. Odcedzamy
Kuchnia w czekoladzieChłopski garnek Tuńczyk w pomidorach z selerem naciowym Makaron z jagodami Spring rollsy warzywno-kwiatowe Zupa z botwiny Zupa szczawiowa z chrzanem Lekka sałatka z serem pleśniowym Mleko z orzechów laskowych Antipasto - i love it! Imbirowy napój na przeziębienie Makaron z kurczakiem i cukinią Szybki piątkowy obiad Placuszki jogurtowe z malinami i bananami
Codzienna kuchnia niecodziennapreparowanego. Polecam są pyszne KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -DIETETYCZNY BATON CZEKOLADOWY- ✔ 60 g OLEJU KOKOSOWEGO ✔ 10 g KAKAO ✔ SŁODZIK ✔ 15 g ŻURAWINY ✔ 15 g ORZECHÓW ✔ 30 g RYŻ PREPAROWANY
Sylwetka Od Kuchnipyszne rozpoczęcia dnia :) Składniki: 50 g kaszy jaglanej 10 g wiórek kokosowych 1 łyżeczka surowych ziaren kakao kruszonych 1 łyżka chipsów bananowych niesłodzonych kilka orzechów nerkowca 250 ml mleka Dodatki: kilka plasterków świeżego banana 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Zagotuj mleko, wsyp kaszę i pozostałe składniki (bez dodatków!). Gotuj do momentu wchłonięcia całego płynu przez
Zdrowie na języku :Pwymieszać. Dodać pokrojone na drobne kawałki masło i rozcierać palcami, aż powstaną okruszki.Dodać rodzynki i posiekane kiwi, kuleczki, jajko i mleko, wyrobić ciasto.Z ciasta formować kulki (większe od orzecha włoskiego) , wykładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć.Piec w temperaturze 170 C z termoobiegiem przez około 16 minut.Po upieczeniu ciasteczka są miękkie ,więc trzeba
Moje domowe kucharzenieNatka pietruszki, marchew- mają one największe stężenie dwóch pożytecznych składników: beta-karotenu i witaminy C; wzmacniają skórę, układ krążenia i odporność. – Lemoniada z natki pietruszki, krem z marchwi Orzechy i migdały, nasiona – należy je dawać dziecko ze względu na to, że to doskonałe źródło białka, a także witaminy E, cynku i innych składników mineralnych, są bogate w cenne nienasycone
Codogarawiele pięknych zgłoszeń, zachwycały nie tylko zdjęcia, ale i opisy przygotowane przez uczestników. Jak się pewnie domyślacie wybór był bardzo trudny, nawet obrady jury się wydłużyły, bo mieliśmy ciężki orzech do zgryzienia :-). Konkurs wygrała Łucja , która zadedykowała zgłoszenie swojej siostrze z którą nie widuje się zbyt często z powodu dużej odległości, która je dzieli. Piękne zdjęcie i wzruszający opis przyniósł
Pora coś zjeśćprzepisu - prezentuje Wam pełnoziarnisty makaron penne, z gęstym sosem pomidorowym , suszonymi pomidorami , chrupiącymi nerkowcami i bazylią . Wszystkie składniki, kiedy się je połączy tworzą przepyszny, zdrowy i pełnowartościowy posiłek! Podprażone orzechy nerkowca jeszcze bardziej uwydatniają swój charakterystyczny, maślany smak. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymaga poświęcenia wielu czasu. Składniki (1 porcja): 50 g makaronu razowego penne (Ekodis
Zdrowie na języku :Pskładniki umieścić w misce i wyrobić na jednolitą masę. (Jeśli masa jest za sucha - można dodać 1-2 łyżki wody. Ja nie musiałam.) Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie spłaszczyć (dłonią) i posypać sezamem. Sezam należy delikatnie docisnąć. Ciasteczka piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach
Di gotujedługo nam leżą. Przepis jest bardzo prosty a chlebek jest mięciutki, lekko wilgotny. Dziś będzie wersja bez dodatków, ale jeśli mamy tylko ochotę możemy dodać do niego nasze ulubione orzechy, owoce suszone. Ja dodaję również cynamon lub ekstrat z wanilii. Moja córka z chęcią zabiera go do szkoły dla siebie i koleżanek. SKŁADNIKI :(przepis na 1 keksówkę o rozmiarach 11x26
Basia w kuchnimąki pszennej 15 g drożdży 1 łyżka śmietany 18% 3/4 szkl. mleka 1 jajko 1 łyżka cukru 5 dag masła Nadzienie; ok. 3/4 szkl kajmaku z orzechami lub bez 2 jabłka Przygotowanie; Mleko lekko podgrzać, następnie dodać do niego pokruszone drożdże, łyżkę cukru i łyżkę mąki. Dokładnie wymieszać i odstawić aż drożdże podrosną. Do miski
Radość kipiąca uśmiechem.koszyk) 20 g płatków migdałowych (alfa koszyk) 40 g migdałów (alfa koszyk) 30 g oleju kokosowego (alfa-koszyk) 30 g wiórek kokosowych (alfa-koszyk) Dodatki: 6 łyżeczek kremu z orzechów nerkowca (alfa-koszyk) garść liofilizowanych truskawek (alfa-koszyk) 6 łyżeczek powideł z wiśni (alfa-koszyk) Przygotowanie: Olej kokosowy lekko podgrzej, aby jego konsystencja była płynna. Wszystkie składniki (oprócz
Zdrowie na języku :Pokoło 10 min, uważając aby się nie rozpadły. Ryż wysypujemy z woreczka, mieszamy z kilkoma łyżkami syropu z gotowania jabłek. Wykładamy na talerz. Na wierzchu dekorujemy jabłkiem oraz pokruszonymi orzechami, posypką czekoladową.... Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.razu przyznaję, że wiadro kawy jakie mi podano by ł o świetnego smaku i jakości - zdecydowanie słuszna porcja trunku :) Ciasto domowe jak od mamy :) Nadziane tyloma pysznymi dodatkami orzechów i bakalii - z w łaszcza daktyle wybijały się apetycznie spośród reszty . No i ten orzechowy karmel na wierzchu - wprost eksplozja smaku na języku! Niby prosta rzecz - żaden torcik, beza czy inny
Grunt to przepis!