oleju rzepakowego 1 łyżka sezamowego oleju 2 łyżki winnego octu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu sól i pieprz do smaku po łyżce pestek dyni, słonecznika, piniowych orzechów i sezamu Poszatkuj obie kapusty. Marchewkę utrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj składniki na dressing, dodaj do warzyw i jeszcze raz wymieszaj. Upraż nasiona na patelni i posyp sałatkę
codojedzeniawymieszać mikserem na gładką masę. Następnie dodać przesianą z sodą mąkę i posiekaną czekoladę wymieszać ręką. Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego lub troszkę większe, układać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temperaturze 180 stopni około 12/15 minut na złoty kolor. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidość że dłużej nacieszymy się koktajlową dobrocią, to jeszcze składniki zostaną wtedy lepiej wykorzystane i przyswojone. Ważne! Dodając do szejka masło orzechowe, należy wybierać takie, które ma najwięcej czystych orzechów w składzie oraz nie posiada niepotrzebnych wspomagaczy smaku . Ja postawiłam na masło orzechowe active PRIMAVIKA bez dodatku soli i cukru oraz bez dodatku oleju palmowego, wyprodukowane w 94% z prażonych
Grunt to przepis!czas mieszając, aż owoce się rozmrożą i puszczą sok. Owoce (wraz z sokiem) nakładamy na wierzch owsianek (obu porcji). Obie porcje owocowej owsianki posypujemy mieszanką ziaren (prażony słonecznik, sezam, orzechy arachidowe, wiórki kokosowe i płatki migdałów). Pucharki z owsianką podajemy od razu (jeszcze ciepłe). Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki
Słodkie okruszkiwiórek kokosowych marmolada Margaryne lub masło zmiksować z jajkami na jednolitą masę. Dodać cukier puder, mąkę, a następnie resztę składników i dalej wyrabiać ręką. Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego i robić w nich dziurki jak w kluskach śląskich. W dziurki powkładać po trochu marmolady. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni
kuchnia doskiprosty ale ciekawy pomysł na urozmaicenie obiadu. Do tego jaglana z białą kaszą i mix surówkowy: szpinak, żurawina, orzechy włoskie, małe kostki sera żółtego, mały kawałek cebuli, starte jabłko z jogurtem naturalnym. Składniki: 1 duży seler bulwiasty 2 jaja sól, pieprz kilka plastrów sera żółtego 3-4 łyki kaszy manny/bułki tartej/mąki kukurydzianej olej do smażenia Pokrój seler
Qlinarnie i Qlinarniełyżeczka proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła (pół kostki) 1,5 szklanki cukru skórka otarta z 1 cytryny kilka kropel aromatu migdałowego opcjonalnie: bakalie: rodzynki,żurawina, daktyle, orzechy włoskie lub laskowe, ja dałam wszystkiego po trochu Najpierw podgrzej mleko z masłem,cukrem i cukrem waniliowym, a następnie gorącym zalej wypłukany mak. Odstawiamy aż napęcznieje na jakieś pół godziny. Warto
Z Kuchni Do Kuchnimigdały Masę kajmakową lekko podgrzać, by była płynniejsza. Ciasteczka bardzo drobno rozkruszyć, dodać serek homogenizowany, masę kajmakową i sól. Wymieszać, a następnie ugnieść ręką. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać je w zmielonych migdałach. Włożyć je do lodówki na kilka godzin. Podawać schłodzone. Smacznego
Domowa cukiernia Ewywysmarowanej masełkiem formy wkładamy owoce ulubione najlepiej kwaskowate.Ja miałam mrożone truskawki .Posypujemy kruszonką.Tu dowolność: masło wyrabiamy z migdałami,orzechami drobno pokruszonymi ,cukrem i mąką. Owoce posypane kruszonką wkładamy do piekarnika na 5 min na 180 . Mrożone odpowiednio dłużej. Szybko i pysznie a właściwie przepysznie
WYSPA SZCZĘSLIWArobimy dziurkę po czym lekko spłaszczamy. Do dziurki wkładamy niewielką ilość konfitury. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Do ciasta/ masy możemy dodać drobno posiekane orzechy:) Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWApesto i odstawiamy do lodówki na godzinę . (jeśli spieszy nam się można nie odstawia ć) Suszone pomidory wyjmujemy z zalewy , kroimy na kawałeczki , dodajemy do ziemniaków. Dodajemy równie ż orzechy przekrojone na pół i rukolę. Całość zalewamy aromatyczn y m ole jem z zalewy z pomidorów. Jeśli nie ma ziaren dyni w zalewie możemy dorzucić łyżeczkę. Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWAsmaku Pieprz biały do smaku Spsób wykonania: Por posiekać drobno w kostkę, przełożyć na sito i sparzyć wrzątkiem, dobrze osączyć, wymieszać z kremowym twarożkiem oraz pokruszonym serkiem pleśniowym, orzechy ziemne rozdrobnić tłuczkiem do mięsa, dodać do masy, doprawić solą i białym pieprzem, schłodzić w lodówce i podawać do chlebka. Smacznego
Wanilia i Kardamonsuche prostokątne wafle ½ litra śmietany 30% 2 kubeczki jogurtu naturalnego-40 dag 1 laska wanilii 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny ½ szklanki rodzynek ½ szklanki niesolonych orzechów ziemnych i włoskich ½ szklanki żurawiny ½ szklanki morwy białej Polewa czekoladowa Sposób wykonania: Bakalie wymieszać razem w miseczce. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać sok z cytryny, wydrążone
Wanilia i Kardamonmałym ogniu około 15-20 minut Pamiętaj, aby kasza się nie przypaliła. Zdejmij z ognia zblenduj. Jeśli budyń będzie za gęsty, dolej mleka Posyp ulubionymi owocami, orzechami lub wiórkami kokosowymi SMACZNEGO
KukuleczkiKaszę jaglaną opłucz w zimnej wodzie i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowaną kaszę przelej zimna wodą, przełóż do blendera dodaj, banana, syrop klonowy, żurawinę możesz również ulubione orzechy i całość zblenduj. Masa jest dość klejąca, więc ciężko się formuje. Zrób kulkę i rozpłaszcz, możesz pomagać sobie łyżką. Ciastka rozłóż na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika. Czas
Kukuleczki